Antal Esports-spillere i Danmark: Nye tal, infografik og kort

esport danmark

Selvom computerspil i mange år har fyldt ekstremt meget hos mange unge mennesker, særligt drenge, så har den proffesionelle del af sporten virkelig taget fart i de senere par år.

Stadions med 70.000 tilskuere kan fyldes op til Esportsstævner rundt omkring i verden, og de danske Superliga-klubber har sågar også investeret i hold, som dyster i eSuperligaen, hvilket sendes direkte i tv.

Derfor er det også interessant at kigge på antallet af tilmeldte Esports-spillere rundt omkring i Danmark.

Se også: Fordeling og antal fodboldspillere i Danmark!

Esports-spillere i Danmark i 2018

Vi har taget tallene fra samtlige danske kommuner i 2017 og 2018, og lavet to interaktive infografikker.

Det første skaber et totalt overblik over, hvor de 5.399 Esports-spillere er fordelt geografisk rundt omkring i de danske kommuner.

Derudover har vi lavet en, som illustrerer udviklingen i hver enkelt kommune, og den kan du finde længere nede.

Samlet set er antallet er af Esports-spillere steget med over 130 % på et enkelt år, og der er egentlig ikke noget, der tyder på, at udviklingen stopper her.

Det ses relativt tydeligt, at der er stigninger i langt størstedelen af kommunerne, mens nogle få har set en tilbagegang.

I fem danske kommuner er tallene faldet:

  • Glostrup Kommune: 19 -> 0 (100 %)
  • Ballerup Kommune: 8 -> 0 (100 %)
  • Rebild Kommune: 56 -> 35 (37,5 %)
  • Herlev Kommune: 24 -> 15 (37,5 %)
  • Varde Kommune: 54 -> 35 (35,19 %)

Det skal dog siges, at når man arbejder med så små tal, så er der en stor grad af tilfældigheder, der spiller ind.

Enkeltpersoner har formentlig haft stor indflydelse på et givent fald, så man bør ikke lægge alt for meget i det. Det er dog bemærkelsesværdigt, at kun fem ud af 98 danske kommuner har set et fald i antallet af Esports-spillere.

Fordeling af Esports-spillere i Danmark

Det er også interessant, at 40 af de 98 kommuner i Danmark slet ikke har registreret nogle Esports-hold. Det er dog primært de mindre kommuner, og underligt nok, så er langt størstedelen af de kommuner på Sjælland.

Hvad det skyldes er svært at sige, men et bud kunne være, at nogle af de 105 spillere registreret på et hold i København er bosiddende i forstæderne.

Se vores interaktive kort over fordelingen af registrerede Esports-spillere her.

Over de senere år har flere og flere efterskoler åbnet linjer til folk, der vil noget seriøst indenfor Esport.

Vi har taget et kig på fem af de største efterskoler, som tilbyder undervisning i Esport, og det er værd at bemærke, at de alle fem ligger i Jylland og på Fyn.

Der er her tale om Rydshave Slots Efterskole (Holstebro Kommune), Nordfyns Efterskole (Nordfyns Kommune), Design & Idrætsefterskolen Skamling (Kolding Kommune), Frøslevlejrens Efterskole (Aabenraa Kommune) og Ølgod Efterskole (Varde Kommune).

Esports-elever tælles ganske vist ikke med som registrerede spillere, men det er da interessant, at de ligger i relativt små byer.

Sammenligner eksempelvis med antallet af fodboldspillere, som vi ligeledes har undersøgt, så er tendens helt klar der. Jo større by, jo flere fodboldspillere.

Der er dog nogle åbenlyse forskelle, så det er ikke just underligt, at det hænger sådan sammen.

Alligevel er det bemærkelsesværdigt, at hele København, Frederiksberg og de to kommuner på Amager sammenlagt har 105 Esportsspillere ud af næsten en million indbyggere.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.