UEFA Europa League: Optakt og live stream til FCK vs Dynamo Kiev

fodbold europa

I vores optakt til UEFA Europa League-kampen FC København – Dynamo Kiev kan du læse mere om skader, karantæner, forventede startopstillinger, odds bonusser i Danmark 2020, tv og live streaming.

FCK får svært ved at nedbryde Dynamo Kievs defensiv

Der står meget på spil, når de danske mestre fra FC København tager imod Dynamo Kiev torsdag aften i Telia Parken.

Gruppen er fortsat lige, hvor der kun er et enkelt point mellem FCK og Dynamo Kiev, og så Malmø FF, som følger lige efter.

Det står næsten allerede klart, at disse tre mandskaber kommer til at kæmpe om de to pladser, der giver videre avancement i UEFA Europa League.

De to mandskaber mødte hinanden for et par uger siden på det olympiske stadion i Kiev, hvor FCK på forhånd var regnet som ret klare underdogs.

Alligevel leverede FCK en overbevisende præstation. Pieros Sotiriou bragte danskerne foran 1-0 tidligt i kampen, mens Dynamo Kiev udlignede til 1-1 efter pausen.

FC København havde aldrig for alvor problemer, og det uafgjorte resultat var helt fortjent.

Det var imponerende, at de kom frem til flere store chancer, da Dynamo Kiev stort set ikke lukker nogle mål ind.

I de seneste 10 kampe har ukrainerne således kun indkasseret tre kasser. De har holdt buret rent i deres seneste fire kampe på udebane, og man kunne ligeledes forestille sig, at de kommer til at forsvare godt i Parken.

Man kan ikke udelukke, at begge mandskaber vil være relativt tilfredse med uafgjort. Selvom Malmø har gode muligheder for at besejre FC Lugano, og dermed overtage førstepladsen i gruppen, så har begge mandskaber en kamp imod svenskerne senere i efteråret, hvor de kan afgøre tingene selv.

Det kunne godt blive en kamp, hvor frygten for at tabe kan blive større end lysten til at vinde.

Fodbold quiz: Kan du gætte alle FCKs europæiske modstandere?

Dame N’Doye kan gøre forskellen

FC Københavns helt store stjerne hedder Dame N’Doye. Mange var skeptiske, da han gjorde comeback til den danske Superliga efter flere sæsoner i blandt andet England og Rusland, og på trods af en fremskreden alder, så er hans niveau vanvittigt højt.

Derfor var det også forfærdeligt for FCK, da han tidligere på efteråret fik en seriøs skade, som krævede en operation og en relativt lang pause.

Ståle Solbakken har været tålmodig med at sende senegaleseren i aktion, men nu skulle han eftersigende være helt klar.

Ofte tager det lidt tid for spillere at finde kampformen efter længere pauser, men det var bestemt ikke tilfældet her.

Han gjorde comeback i startopstillingen i den relativt svære udekamp imod AGF, hvor han ene mand afgjorde kampen med to scoringer.

Han sad efterfølgende over i pokalkampen imod FC Nordsjælland, da han – sammen med Carlos Zeca – er FC Københavns vigtigste spiller.

Udover hans målscoringsevner, så er han også vanvittig i dueller, og kan dermed fungere som en opspilsstation.

FCKs bredde bliver testet

FC København har været hårdt ramt, hvad angår skader i denne sæson. Som det ser ud nu, så må de undvære omkring fire spillere, som havde startet inde, hvis de var klar.

Det drejer sig om Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen, Jonas Wind og Carlo Holse. Derudover er Bryan Oviedo, Stephan Andersen og Robert Mudrazija også ude.

De har kun har tre stoppere, så Victor Nelsson og Sotirios Papagiannopoulos spiller samtlige kampe, og de er faktisk vokset med opgaven.

Oviedo blev hentet ind som erstatning for Boilesen, som sidder ude i længere tid, men Pierre Bengtsson gør det fint.

Jonas Wind havde pyntet på toppen, men der har de mange spillere, der kan tage pladsen ved siden af N’Doye.

Carlo Holse startede sæsonen som fast højre kant, og da Pep Biel ikke helt har grebet chancen, så kunne han have spillet.

Det ses dog ofte, at Ståle Solbakken foretrækker en central midtbanespiller på den ene kant for at være defensivt solide.

FCK har et meget tæt kampprogram med 3F Superliga, hvor de fortsat er fire point efter FC Midtjylland, Sydbank Pokalen og UEFA Europa League, så det er vigtigt at have to mand på alle positioner.

Dynamo Kiev har slet ikke været lige så slemt ramt af skader, og kan stille i stærkeste opstilling.

Gæsterne er fint kørende i den ukrainske liga, men de nærmer sig ikke Shakhtar Donetsk, som er meget overlegne.

God atmosfære venter i Telia Parken

Der ventes omkring 25.000 tilskuere til kampen, hvorfor der kommer til at være tryk på tribunerne. Ganske vist er Telia Parkens kapacitet på omkring 35.000, hvorfor der ikke bliver udsolgt, men mindre kan også gøre det.

Selvom det er et stærkt hold, der kommer på besøg, så er det notorisk svært for FCK at sælge ud i Europa League kontra Champions League, hvor de selvfølgelig også kan møde hold som Real Madrid, Manchester City og Manchester United.

Omkring 800 af disse kommer fra den ukrainske hovedstad, hvilket er en flot opbakning turen taget i betragtning.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Mikkel Duelund er ikke blevet klar, så han får ikke et gensyn med sin tidligere guldrival, men det bliver et fint gensyn med Benjamin Verbic, som havde en god periode i FCK.

FC København vs Dynamo Kiev: Forventede startopstillinger

Vi forventer disse startopstillinger til FCK vs Dynamo Kiev:

FC København

Karl-Johan Johnsson

Guillermo Varela – Sotirios Papagiannopoulos – Victor Nelsson – Pierer Bengtsson

Rasmus Falk – Jens Stage – Carlos Zeca – Viktor Fischer

Michael Santos – Dame N’Doye

Dynamo Kiev

Georgiy Bushchan

Tomasz Kedziora – Denys Popov – Artem Shabanov – Vitali Mykolenko

Viktor Tsygankov – Sergey Sidorchuk – Volodymyr Shepelev – Carlos de Pena

Benjamin Verbic

Artem Besedin

Se FC København vs Dynamo Kiev Online: Live Streaming og TV

Europa League-kampen mellem FCK og Dynamo Kiev kan live streames online og ses i TV.

Ønsker du at se live streame fodbold online, så kan du gøre det på Dplay, som har rettighederne til Europa League i Danmark.

Vil du se fodbold i TV, så kan du gøre det på 6’eren.

Er du interesseret i at se fodbold online, så kan du her finde informationer om, hvordan du live streamer Champions League, Premier League, La Liga, Nations League og meget andet.

FC København vs Dynamo Kiev: Odds på kampen

Du kan få disse odds på FC København – Dynamo Kiev hos bet365:

  • FC København: 2.60
  • Uafgjort: 3.10
  • Dynamo Kiev: 2.90

Odds er fra 06/11 – 11.00, og kan ændres.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.