Optakt til landskampen Armenien – Danmark

Læs vores optakt til VM-kvalifikationskampen Armenien – Danmark, og se den på live stream!

Armenien har før skabt problemer for Danmark

Selvom vores landshold er klasser bedre end Armeniens, så har de tidligere skabt mange problemer for os. Det første møde med armenerne var tilbage i 2013, hvor de højest overraskende vandt 4-0 i Parken. Det var blandt de mest ydmygende nederlag, som det danske landshold har lidt i nyere tid.

Siden da har vi mødt dem fire gange, og tre af disse kampen er blevet vundet. Seneste møde for nøjagtigt et år siden, og da vandt vi 1-0 i Parken på mål af Christian Eriksen, som i øvrigt også brændte et straffespark i den kamp.

Vores senest besøg i Yerevan var i september 2015, og her blev det til en skuffende 0-0-resultat. På trods af de tætte kampe, så skal vi være bedre og mere motiveret end Armenien, som ikke rigtigt har noget at spille for længere.

Flot kamp imod Polen

Det danske landshold spillede en meget flot landskamp imod Polen i fredags. Der var på forhånd lagt op til en lige kamp, men vi dominerede i store dele. Thomas Delaney bragte Danmark foran 1-0 efter et kvarters spil, og Andreas Cornelius udbyggede føringen kort før pausen.

Vi fortsatte med at sidde på kampen fra anden halvlegs start, og det var helt fortjent, da Nicolai Jørgensen scorede til 3-0 efter dårligt målmandsspil. Med 10 minutter igen lukkede Christian Eriksen kampen på et flot langskud, og det var en af landsholdets bedste præstationer i dette årtusinde.

Med sejren kommer Danmark op på 13 point efter syv kampe, og der er fortsat et stykke arbejde foran os.

Armenien har én stjerne

Armenien har en trup, der er fattig på profiler, men de har dog en enkelt spiller med verdensklasse. Det drejer sig naturligvis om den offensive midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan, der til dagligt spiller i Manchester United.

Han er den mest scorende spiller på det armenske landshold, og han har scoret to gange imod Danmark. Derudover er Mkhitaryan kommet godt i gang i den engelske Premier League, så der skal holdes øje med ham.

Derudover kan man holde øje med Aras Özbiliz, som er blevet uddannet på Ajax’ akademi. Han har siden da spillet i Kuban Krasnodar, Spartak Moskva og Besiktas, hvorfra han nu er udlejet til Rayo Vallecano.

Så er der afgang til Armenien⚽️? @bendtner14

A post shared by Landsholdet (@landsholdet) on

Bør være samme startopstilling

Åge Hareide bør ikke skifte alt for meget i den danske startopstilling. De spillede med mere energi og motivation end det er set i flere år. Det er dog muligt, at Riza Durmisi tager venstrebacken tilbage efter, at Jens Stryger Larsen spillede der i fredags.

Nicklas Bendtner presser på for en startplads på landsholdet, men der bør være genvalg til Nicolai Jørgensen, Pione Sisto og Andreas Cornelius, som de forreste tre spillere. Han kom ind i fredagens kamp med et kvarter igen, og han kommer også ind i Armenien, hvis Danmark ikke fører kampen.

Vi forventer den samme startopstilling:

Kasper Schmeichel

Henrik Dalsgaard – Simon Kjær – Andreas Bjelland – Jens Stryger Larsen/Riza Durmisi

William Kvist – Christian Eriksen – William Kvist

Andreas Cornelius – Nicolai Jørgensen – Pione Sisto

Odds på Armenien – Danmark

Du kan selvfølgelig også smide lidt lommepenge på kampen, og bet365 tilbyder følgende odds:

  • Armenien: 9.00
  • Uafgjort: 5.00
  • Danmark: 1.40

Se Armenien – Danmark på live stream

Du kan se landskampen Armenien – Danmark på live stream, og du skal oprette dig hos Dplay.

Hvornår spilles Armenien – Danmark?

Armenien – Danmark spilles mandag den 4. september kl. 18.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.