Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 1 maj, 2018

FCK – Brøndby: Live stream, optakt og startopstillinger

Læs vores optakt til Superliga-kampen mellem Brøndby IF og FC København, find odds, og se kampen på nettet med live streaming.

FCK og Brøndby mødes i Superligaen

Søndag aften spilles der dansk fodbold på den allerøverste hylde, når Brøndby og FC København mødes i københavner-derbyet i Parken.

Både Brøndby og FCK har meget vigtige point at spille for i forhåbninger om at vinde hhv. guld og bronze.

Brøndby er godt på vej imod klubbens første mesterskab siden 2005, og der er allerede ved at være guldfeber på Vestegnen.

FC København havde et miserabelt efterår, og selvom de er blevet væsentligt bedre i foråret, så har de kun to point ned til FC Nordsjælland med fire kampe tilbage af Superligaens mesterskabsslutspil.

Stærkt Brøndby-hold kan udbygge rekorden

Der er ingen tvivl om, at Brøndby-holdet har haft deres bedste sæson i over 10 år. FC Midtjylland var mindst lige så stærke i efteråret, men de valgte at sælge ud af profilerne i januar, og Brøndby er kun blevet stærkere henover vinterpausen.

Selvom Brøndby og FC Midtjylland stadig er à point i Superliga-tabellen, så virker Brøndby overlegne i øjeblikket.

Med Brøndbys 3-1-sejr i sidste weekends kamp imod FC Nordsjælland, så udbyggede de deres egen klubrekord på 26 Superliga-kampe uden nederlag, og de kan så udbygge den, hvis de undgår at tabe imod ærkerivalerne fra FCK.

FCK håber på Santander-klarmelding

Hos FC København er der meget snak om Federico Santander, som er tvivlsom til kampen med en skade.

Han har ikke rigtigt trænet på 100 % op til kampen, men flere medier vurderer alligevel, at han spiller på søndag.

Hvis ikke Santander, som har scoret i fem kampe i streg, bliver klar til kampen, så kunne en alternativ løsning være at have Viktor Fischer på toppen.

Det er en opstilling, som Ståle Solbakken over flere omgange har praktiseret, og det ville kunne give holdet et mere defensivt udgangspunkt end normalt, hvor Fischer ligger på venstrekant.

Federico Santander har været fremragende i de seneste kampe, og han er virkelig vigtig for FCK.

Brøndby kan vinde fem på stribe

Brøndby og FC København har allerede mødt hinanden fire gange i denne sæson, og utroligt nok, så har Brøndby vundet samtlige fire opgør, og to af disse har været i Parken.

Det kommer som et chok for FC København, hvis selvopfattelse ikke kan tåle endnu et nederlag til de evige rivaler fra Vestegnen.

Brøndby havde i mange år store problemer, når de besøgte FCK i Parken. Da Brøndby vandt kampen den 5. november var det præcis 4796 dage siden, at det senest var sket, og det fortæller meget om den udvikling, Brøndby-holdet har taget.

Fylder frisparksdramaet noget i FCK?

FC København spillede i seneste runde på udebane imod AC Horsens, og de fortsatte den fine form med en 3-2-sejr.

Selve kampen trak ikke de store overskrifter, men en bestemt episode omkring et FCK-frispark har dog fyldt meget i medierne.

FCK havde et frispark lige udenfor feltet, og Robert Skov, som normalt sparker FCKs frispark stillede sig klar, men Federico Santander var meget overbevist om, at han skulle tage det.

Santander havde allerede scoret to mål forinden, og var derfor meget opsat på at lave sit første hattrick i FCK-trøjen.

Anfører William Kvist stillede sig imellem, og prøvede at overbevise Santander om, at det var aftalt, at Skov skulle sparke, men Santander ville ikke lytte, og han sparkede bolden over mål.

FCK-spillerne har offentligt nedtonet dramaet, og det fylder formentlig mere i medierne end det gør internt i FCK-truppen, men det var underligt uanset.

Man må gå ud fra, at Skov tager sig af de næste frispark igen, og han har allerede bevist sin vilde sparketeknik.

Målrigt derby mellem FCK og Brøndby?

I mange år var kampene mellem FCK og Brøndby garante for masser af fight, gule kort og et højt tempo. Til gengæld blev vi ikke forkælet med særligt mange mål.

Det har egentlig også været tilfældet i denne sæson, hvor tre af de fire kampe er endt 1-0 til Brøndby, mens det seneste derby endte 2-1.

Til gengæld var FCK og Brøndby anderledes åbne for hinanden, og det virkede som om, at begge hold ville have sejren mere end de ville lukke ned for modstanderen.

Brøndby vandt senest 2-1, men der kunne være kommet langt flere mål. Det var i øvrigt en af de mest underholdende kampe i nyere Superliga-historie.

Der har generelt været fantastiske kampe i Superligaens mesterskabsslutspil.

Brøndby har i deres seks kampe scoret hele 28 mål, hvilket er et gennemsnit på 4,6 mål/kamp.

Samtidigt er der faldet 24 mål i FC Københavns kampe, som svarer til fire mål pr. kamp.

Brøndby kan næsten blive danske mestre

Der resterer kun fire runder af Superligaens mesterskabsslutspil. Brøndby IF fører i øjeblikket med 78 point, og de har fem point ned til FC Midtjylland.

Hvis Brøndby IF vinder kampen i Parken samtidigt med, at FCM taber deres kamp imod FC Nordsjælland, så vil Brøndby have otte point ned med kun tre kampe igen, og så kan vi godt sige tillykke til Brøndby.

Den er selvfølgelig ikke matematisk sikker, men der er ingen, der tror på, at Brøndby kan smide ni point i de sidste tre kampe.

FC København har brugt foråret på at jagte FC Nordsjællands tredjeplads, som er essentiel i forhold til at komme i Europa League, og de er godt på vej.

Efter sidste rundes resultater overhalede FCK FCN for første gang i denne sæson, og de har nu to point ned.

Der venter et fantastisk opgør i den allersidste spillerunde, og man må formode, at bronzemedaljerne først bliver afgjort der.

Kampens profiler

Der er selvfølgelig en lang række spillere at holde øje med, når FCK og Brøndby mødes.

Hos hjemmeholdet skal man holde øje med Viktor Fischer, som virkelig har taget Superligaen med storm, og han skal nydes mens han spiller i FCK.

Federico Santander er – som det efterhånden er blevet en vane – meldt tvivlsom til kampen, men de fleste forventer, at han bliver klar til kampen. Han har scoret otte mål i de seneste ni kampe, herunder tre mål i de seneste to kampe, så han er brandvarm.

Hos Brøndby er der mange spillere, som har gjort det flot i denne sæson. Simon Tibbling og Hany Mukhtar har været de største profiler på midtbanen, mens både Teemu Pukki og Kamil Wilczek har scoret vanvittigt mange mål på det sidste.

En spændende duel i kampen er den imellem Johan Larsson på Brøndbys højre back og så Viktor Fischer på FCKs venstre kant. Larsson er meget offensiv, og tager mange raids fremad banen, og det åbner virkelig op for Viktor Fischer, som kan gøre meget ondt på Brøndby.

Brøndby har vist træthed

Brøndby-spillerne har flere gange i denne sæson sat ny rekord for, hvor meget et hold kan løbe i en fodboldkamp.

Det er ingen hemmelighed, at Brøndbys spillere er i vanvittig form, og de har overkommet et meget hårdt program på flot vis, men i sidste rundes 3-1-sejr imod FC Nordsjælland virkede det som om, at flere af holdets profiler var trætte.

Hany Mukhtar blev skiftet ud, da Zorniger mente, at han så træt ud. Senere i anden halvleg bad anfører Johan Larsson så om at blive udskiftet, og det er tydeligt tegn på træthed.

Brøndby-spillerne havde fri tirsdag og onsdag, så de er måske tilbage på 100 %, når de møder FCK søndag eftermiddag i Parken.

Odds på FC København – Brøndby

Brøndby er favoritter til at vinde kampen imod FCK, og det mener bookmakerne selvfølgelig også. Du kan få følgende odds hos bet365:

Odds er fra 01/05 – 11.25

  • FC København: 2.70
  • Uafgjort: 3.50
  • Brøndby IF: 2.45

Sådan live streamer du FC København – Brøndby

Du kan som sagt se FCK – Brøndby i TV og på nettet med et live stream. Vil du helst se kampen i TV, så skal du skrue ind på TV3+, og hvis du hellere vil se fodbold på nettet, så skal du oprette en profil hos Viaplay, hvor du kan se kampen. At live streame fodbold er helt klart at anbefale i forhold til at betale dyrt for en TV-pakke. Samtlige kampe fra Superligaen – herunder alle kampe med FCK og Brøndby – kan altså live streames online.

FCK – Brøndby: Startopstillinger

FCK: Stephan Andersen – Peter Ankersen, Michael Lüftner, Erik Johansson, Nicolai Boilesen – Robert Skov, Carlos Zeca, Rasmus Falk, Nicolaj Thomsen – Viktor Fischer, Federico Santander.

Brøndby: Frederik Rønnow – Johan Larsson, Paulus Arajuuri, Benedikt Röcker, Anthony Jung – Christian Nørgaard, Kasper Fisker, Simon Tibbling, Hany Mukhtar – Kamil Wilczek, Teemu Pukki.

Hvornår spilles FC København – Brøndby?

Brøndby – FC København spilles søndag den 6. maj kl. 16.00 i Parken.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.