Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 15 okt, 2018

Danmark – Østrig | TV | Optakt | Odds | Skader

Læs optakten til landskampen mellem Danmark og Østrig, find odds, trupnyt, TV info og meget mere!

  • Kamp: Danmark – Østrig
  • Liga: Venskabskamp
  • Stadion: MCH Arena, Herning
  • Kampstart: 16/10-2018 kl. 20.45
  • TV: Kanal 5

Danmark er bedre end Østrig

Kun tre dage efter vores Nations League-kamp i Dublin, skal Danmarks landshold nu i aktion imod Østrig. Det er blot en venskabskamp, så der står ikke point på spil, men det er en god mulighed for at afprøve nogle nyt ting for Åge Hareide.

Landstræneren har været relativt stædig med sin holdopstilling igennem hele kvalifikationen, men der har da heller ikke været ret mange grunde til at skifte ud.

Det kommer dog til at ændre sig en smule i tirsdagens landskamp imod Østrig. Hareide har allerede varslet ændringer, og vi kommer blandt andre til at se Pierre-Emile Højbjerg fra start.

Som trupperne er i øjeblikket, så bør der ikke være tvivl om, at Danmark er stærkere end Østrig. Mens vores landsholdsspillere er spredt ud omkring i Europa, så er stort set alle Østrigs spillere på kontrakt i enten den tyske eller østrigske Bundesliga.

Profiler mangler i begge lejre

Derudover, så er både Danmark og Østrig ramt af nogle betydende fravær. Hos Danmark har vi allerede talt en del om Christian Eriksen, som er ramt af et maveonde, og derfor ikke er med i truppen.

Viktor Fischer er heller ikke med, men det er ikke af samme betydning.

Østrigerne er mindst lige så hårdt ramt, da både David Alaba og Marko Arnautovic sidder ude med skader. Alaba har siddet ude i et stykke tid, og han var slet ikke med i den oprindelige trup, ej heller på holdet, der besejrede Nordirland med 1-0 forleden.

Marko Arnautovic var kaptajn ved den lejlighed, men han har efterfølgende rejst hjem fra landsholdslejren på grund af smerter i knæet.

Det er eftersigende noget, han har bøvlet med i længere tid, og da der ikke står point på spil, så giver det også fin mening, at han ikke spiller landskampen imod Danmark.

Bør blive mere åbent end imod Irland

Landskampen mellem Danmark og Østrig bliver forhåbentlig mere interessant og åben end lørdagens kamp imod Irland.

Danmark var uden vores offensive es, Christian Eriksen, for første gang i længere tid, og det havde vi tydeligvis problemer med, men det var alligevel en meget uskarp offensiv, vi havde.

Derudover, så stillede Irland nærmest alle 11 mand i feltet, og de havde ikke mange ambitioner i den kamp.

Østrig er generelt ikke involveret i mange målrige kampe, og der er sammenlagt kun scoret 15 mål i deres seneste syv landskampe, men det kan nærmest ikke blive mere defensivt end det, vi så forleden.

Danmark – Østrig: Odds

Bookmakerne har vurderet Danmark som favoritter til at vinde landskampen imod Østrig. Alligevel får man dog en udmærket betaling for en dansk sejr, og det kan godt overvejes at spille på et 1-tal.

Bet365 tilbyder følgende odds (pr. 15/10 – 16.00):

  • Danmark: 2.10
  • Uafgjort: 3.20
  • Østrig: 3.60

Danmark – Østrig: Se kampen i TV

Hvis du vil se landskampen mellem Danmark og Østrig i TV, så skal du tune ind på Kanal 5, hvor optakten begynder klokken 20, mens der er kampstart 20.45.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2424 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.