Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 26 jul, 2018

FC Nordsjælland – AIK: Live streaming, optakt og odds

FC Nordsjælland får svært ved at besejre AIK

FC Nordsjælland fik en relativt svær lodtrækning i den anden runde af Europa League-kvalifikationen. De møder førstepladsen fra Allsvenskan, AIK, over to opgør, og de må betegnes som underdogs.

FC Nordsjælland har med sit unge hold ikke ret meget international erfaring, mens AIK har mange rutinerede spillere med på holdet.

FCN har haft store problemer med skader i opstarten, og flere profiler på nok stadig sidde ude, men omvendt er der også gode nyheder på den front.

FC Nordsjælland mangler anfører

Til kampen imod AIK må FC Nordsjælland undvære deres anfører og vigtigste spiller, Mathias Jensen. Midtbanespilleren blev skadet i den første Superliga-kamp, og vil nok ikke deltage i de næste par uger.

Timingen er elendig for både FC Nordsjælland og Jensen selv, da de har et tætpakket program med en masse Europa League-fodbold, og Jensen har samtidigt været rygtet til flere store europæiske adresser.

Viceanfører og profil Mads Mini Pedersen blev nemlig skadet i deres seneste Superligakamp imod AGF, og det var frygtet, at han ligeledes ville sidde ude, men han er med i truppen, og bør spille fra start på den venstre wingback, hvor han har været fremragende.

Godsway Donyoh sad også ude imod AGF, men han er også med i truppen ligesom, der er mulighed for sæsondebut til Magnus Kofod.

AIK er ubesejret i Allsvenskan

AIK kommer ind til kampen i en meget god fortatning. Efter de første 15 kampe i Allsvenskan ligger AIK på førstepladsen med 33 point, og de har endnu ikke tabt en ligakamp i denne sæson.

I weekenden vandt de 5-1 imod Brommapojkarna, og de virker i det hele taget meget godt kørende. Deres seneste nederlag var den 18. marts, da de tabte 1-3 imod Helsingborg i den svenske pokalturnering.

AIK har en meget rutineret central midtbane med Kristoffer Olsson, Enock Kofi Adu, som tidligere har spillet i FC Nordsjælland og så Sebastian Larsson.

Selvom AIK har et væsentligt stærkere hold end FC Nordsjælland, så har danskerne fordelen af at spille på kunstgræs i begge kampe.

AIK spiller normalt på Friends Arena, hvor der er græs, men på grund af en koncert, så er returkampen rykket til Hammarbys og Djurgårdens hjemmebane, Tele 2 Arena, hvor der også kunstgræs.

FC Nordsjælland – AIK: Startopstillinger

Vi forventer følgende startopstillinger til FC Nordsjælland – AIK:

FC Nordsjælland: Nicolai Larsen – Benjamin Hansen, Victor Nelsson, Andreas Skovgaard – Karlo Bartolec, Nicklas Strunck, Mathias Rasmussen, Mads Mini Pedersen – Mikkel Rygaard, Godsway Donyoh, Mikkel Damsgaard.

AIK: Oscar Linner – Aleksandar Milosevic, Per Jonas Karlsson, Robert Jansson – Daniel Sundgren, Sebastian Larsson, Enock Adu, Kristoffer Olsson, Rasmus Lindkvist – Nicolas Stefanelli, Tarik Elyounoussi.

Odds på FC Nordsjælland – AIK

FC Nordsjælland bliver vurderet som underdogs på trods af hjemmebanefordelen, og det lyder rigtigt. Du kan få følgende odds hos bet365 (fra 26/07 – 11.20).

  • FC Nordsjælland: 3.10
  • Uafgjort: 3.10
  • AIK: 2.37

Hvornår spilles FC Nordsjælland – AIK?

FC Nordsjælland – AIK spilles torsdag den 26. juli kl. 19.45.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2447 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.