FCM-træner debuterer på kunstgræsset i Farum

Læs vores optakt til Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland, find odds, live streaming, TV og meget mere her!

FC Midtjylland med ny træner

Der er mange interessante aspekter ved lørdagens kamp mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland. Først og fremmest, så er det FC Midtjyllands første kamp med den nye cheftræner, Kenneth Andersen, i spidsen.

Jess Thorup er rejst til belgiske Gent, og han er dermed en af meget få danske trænere i udlandet, og FC Midtjylland har fundet erstatningen internt.

Kenneth Andersen har været U19-træner i FC Midtjylland i en årrække, og hvis man skal tro på, hvad der bliver sagt, så kommer vi ikke til at se de store ændringer på FC Midtjyllands hold.

Han overtager et FC Midtjylland-hold på en førsteplads, og han har haft en landskampspause til at lære holdet at kende.

Det er til gengæld ikke den nemmeste opgave at starte imod FC Nordsjælland på udebane.

FCN er stærke i Farum

Det unge FC Nordsjælland-hold er meget stærke hjemme på kunstgræsset i Farum. Mens de har haft store problemer på udebane, hvor de endnu ikke har vundet i denne sæson, så er de meget komfortable på hjemmebane.

I denne sæson har FCN spillet otte hjemmekampe i Superligaen og Europa League-kvalifikationen, og de har vundet seks af dem, mens de har tabt kampene imod Partizan og AC Horsens.

14 af deres 18 mål er blevet scoret på hjemmebane, og de virker ret så afhængige af deres underlag i øjeblikket.

Masser af mål i vente

Kigger man på de sidste mange indbyrdes opgør mellem FCN og FCM, så er der grund til at tro, at vi får en målrig og sjov kamp.

Der er blevet scoret hele 39 mål i de seneste 10 indbyrdes kampe, og det plejer at være åbne kampe med mål i begge ender.

De to hold står godt overfor hinanden på den måde, at de begge forsøger at skabe kampene på hver deres måde.

FC Nordsjælland vil forsøge at holde bolden langs kunstgræsset så meget som muligt, mens FC Midtjylland vil forsøge at få kampen til at blive så fysisk som muligt.

Uanset hvad, så er det svært at forestille sig en kamp uden masser af chancer og flot fodbold.

Læs også: Alle vindere af Champions League!

TV-pengene skal fordeles

En anden ting, der gør kampene i den 13. spillerunde ekstra interessant, er fordelingen af TV-pengene, som sker umiddelbart efter Brøndby – OB på mandag.

Vi vil da været nået halvvejs igennem Superligaens grundspil, og dermed sker den første af tre udbetalinger til klubberne.

Det er en længere ligning, der skal forklares, men der er ofte flere millioner til forskel fra plads til plads, og det er helt sikkert noget, som diverse direktører er meget, meget opmærksomme på.

Særligt FC Nordsjælland, som ligger midt i et meget tæt felt, kan score eller tabe mange millioner alt efter kampens resultat.

FC Nordsjælland ligger på ottendepladsen med 15 point, men der er kun tre point ned til Vendsyssel på 13. pladsen. Omvendt kan FC Nordsjælland også nå tredjepladsen, som også kun er tre point foran.

FC Midtjylland er sikret at ende i top 2, når runden er slut, men det kan også have stor betydning om man ender etter eller toer.

Læs mere om Superligaen her!

FC Nordsjælland – FC Midtjylland: Odds

Bookmakerne forventer en lige kamp, hvor de holder FC Midtjylland som små favoritter. Du kan få følgende odds hos bet365 (fra 18/10 – 16.15):

  • FC Nordsjælland: 3.25
  • Uafgjort: 3.75
  • FC Midtjylland: 2.05

Find masser af odds på kampen hos bet365!

FC Nordsjælland – FC Midtjylland: Live Stream og TV

Du kan både se FC Nordsjælland i TV og med live streaming. Ønsker du at se fodbold i TV, så skal du skrue over på TV3 Sport, og hvis du vil live streame, så skal du oprette en bruger hos Viaplay, hvilket du kan gøre her.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2448 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.