Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 20 sep, 2018

FC København – Zenit: Optakt, odds og forventede startopstillinger

Læs vores optakt til Europa League-kampen mellem FCK og Zenit Skt. Petersborg, og find odds, startopstillinger og live stream til kampen.

FC København har gode chancer imod Zenit

Der venter en god Europa League-kamp torsdag aften, når FC København tager imod Zenit. Russerne, som noget skuffende sluttede på en femteplads i sidste sæson, har fået en flot sæsonstart, og de kommer med nogle store stjerner til Danmark.

Alligevel bør FCK-holdet have fine muligheder for at hente mindst et point. FC København plejer at være rigtigt stærke i Parken i de europæiske kampe, hvor fansenes opbakning også plejer at være markant.

Samtidigt har Zenit været skræmmende dårlige på udebane i Europa. De tabte helt utroligt 0-4 på udebane imod Dinamo Minsk, som de dog vendte efter en vanvittig kamp i Skt. Petersborg.

Efterfølgende tabte Zenit 2-1 imod Molde på udebane, men de havde vundet 3-1 på hjemmebane, så de gik lige akkurat videre alligevel.

På papiret har Zenit et bedre hold end FC København, men omvendt så er FCK virkelig stærke i disse kampe, hvor den defensive organisation plejer at være nøglen.

FCK tabte vigtig topkamp i Superligaen

FC København havde egentlig fået en meget flot start på sæsonen, men de tog et skridt i den forkerte retning i weekends topkamp imod FC Midtjylland på MCH Arena.

FCK havde ikke tabt i de foregående 15 kampe, men de blev løbet over på heden af et skarpt FCM-hold, og FCK tabte kampen 3-1.

De ligger dog fortsat på førstepladsen i Superligaen med 19 point efter 9 kampe, så der er ingen grund til at gå i panik.

Zenit har ligeledes fået en meget flot start i den russiske Premier League. Efter de første syv kampe ligger Zenit nummer et med 19 point, og de har et forspring på fem point ned til forfølgerne.

Zenit kommer ligeledes fra en meget skuffende sæson, hvor de endte på femtepladsen i den russiske liga. De har nok Ruslands største spillerbudget, og det er langt fra acceptabelt.

I denne sæson skal de genvinde mesterskabet, og komme meget langt i Europa League, men de får det svært i Parken.

Parkens opbakning kan blive afgørende

Det plejer nemlig at være en smule magisk, når FC København tager imod større klubber i Parken. Der møder flere tilskuere op end det er tilfældet i Superliga-kampene, og det er virkelig sådanne kampe, at en klub som FCK lever for.

I den tætte playoff-kamp mellem FCK og Atalanta var Sektion 12 i den grad med til løfte FCK-spillerne, og de skal levere samme vokale opbakning denne gang.

Der forventes også en masse russere på lægterne.

Læs også: Skandinaviens højeste tilskuertal!

FCK – Zenit: Startopstillinger

Vi forventer, at FCK og Zenit stiller således op:

FCK (4-4-2):

Jesse Joronen

Peter Ankersen – Denis Vavro – Andreas Bjelland – Nicolai Boilesen

Robert Skov – Carlos Zeca – Jan Gregus – Rasmus Falk

Dame N’Doye – Viktor Fischer

Zenit (4-2-3-1):

Andrey Lunev

Igor Smolnikov – Branislav Ivanovic – Neto – Elmir Nabiullin

Daler Kuzyaev – Leandro Paredes

Oleg Shatov – Sebastian Driussi – Aleksandr Erokhin

Artem Dzyuba

Læs også: Danmarks største stadions!

FCK – Zenit: Odds

Ifølge bookmakerne er FCK favoritter, og det lyder måske underligt, når man tænker på Zenits spillertrup, men hjemmebanefordelen er markant i disse opgør.

Du kan få følgende odds hos bet365 på FCK – Zenit (fra 20/09 – 10.35):

  • FCK: 2.60
  • Uafgjort: 3.30
  • Zenit: 3.00

FCK – Zenit: TV og Live Streaming

Hvis du vil se FCK – Zenit, så er der flere muligheder. Mener du, at fodbold skal ses i TV, så skal du slå over på 6’eren, hvor optakten begynder 20.00.

Vil du hellere se FCK – Zenit online, så skal du finde et live stream, og her kan du oprette dig hos Dplay.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2424 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.