Godt udgangspunkt for Dortmund

Onsdag aften var Donbas Arena i Donetsk nok engang klædt i orange og proppet med entusiastiske fans

Både de lokale ukrainere og de medrejsende tyskere skabte end kulisse, som i den grad var en topkamp værdig

Og en topkamp var, hvad de fik

Kampen startede med et minuts stilhed på grund af et flystyrt tæt på byen tidligere på dagen

Desværre var det ikke alle tilskuerne, som respekterede det, hvilket var synd

Station i Donetsk var også en del af sommerens EM slutrunde

Det ligger som et fremmedlegeme i en betonby fra en anden tid, som et vidne om de store kontraster, der er i landet

Luis Adriano, som var manden bag skandalemålet i København, viste fra starten, at han gerne ville lege med

Shakhtar havde også fundet plads til deres nyindkøb, Taison, som er hentet hos rivalerne fra Metalist Kharkiv

Inden kampen havde Dortmunds træner, Jürgen Klopp, været ude og tale med stor respekt om aftenens modstander

Og det var da også en udædevanligt sammenbidt træner, som enten grublende sad på hans plads eller voldsomt gestikulerende hoppede rundt i det tekniske felt

Efter otte minutter gav hans drenge for første gang smagsprøver på deres karakteristiske flydende spil

Blaszczykowski rykkede godt fri på kanten, men fik ikke ordentligt ramt på bolden, som gik et godt stykke forbi mål

Og så gik det ellers hurtigt i den anden ende, hvor Shakhtar var tæt på

I det hele taget startede kampen i et hæsblæsende tempo, hvor det gik direkte fra omstilling til omstilling

Efter 16 minutter gyngede træværket bag den ukrainske keeper, da Hummels udnyttede, at hjemmeholdet havde fokus på den tårnhøje Santana , men desværre for Dortmund ramte han overliggeren

I minutterne efter forsøgte tyskerne at trække tempoet ud af kampen

Det var en god ide og resulterede i et hav af chancer, mens ukrainerne i en periode var et lige så sjældent syn i Dortmunds felt, som en ny er bil i gaderne i Donetsk

Efter en halv times spil eksploderede Donbas, da Shakhtars helt store stjerne, anføreren Srna gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet på et brag af et frispark fra cirka 20 meter

Bolden sejrede i mål hen over muren til stor frustration for Klopp

Et par minutter efter var den ved at være gal igen

Santana, som havde det svært og spillede usikkert med mange store bevægelser, blev overløbet af Taison, som var ved at finde Adriano inde foran mål, men heldigt for Dortmund fik forsvaret afværget situationen

Mod slutningen af halvlegen lagde drengene fra Dortmund tryk på for at få en udligning

Og hvem anden end Lewandowski kunne stå for den? Superangriberen havde mere plads end en studerende på kollegie, da han scorede for sjette kamp i træk

Men her var det ikke slut endnu

Kort før pausen dansede bolden på stregen, da Taison var tættere end tæt på at gøre det til 2-1

Anden halvleg startede i samme Formel1 tempo som den første

Her var ikke noget med rutineret taktikfodbold, men i stedet to mandskaber, som næsten lidt naivt gik friskt til opgaven med masser af optimisme

Efter 68 minutters champagnebold hamrede indskiftede Douglas Costas bolden i kassen til 2-1 til Shakhtar i en situation, som den ellers bundrutinerede Hummels skylder en kvajebajer for

Og så dunrede Donbas igen af jubel fra de orange fans, som trodsede kulden og stod i bar mave

Tre minutter før tid kunne den tyske kæmpe så lade sig hylde som matchvinder, da han scorede den livsgivende udligning til resultatet 2-2