Islandsk fodbold har været inde i en flot udvikling i de seneste fem-ti år, og det kulminerede, da Island sendte England ud ved EM i 2016. Vi har fanget de islandske mestre fra Valur til et interview, som du kan læse her.

Under EM i 2016 overraskede Island alt og alle. De var med til en slutrunde for første gang i historien, og de gik videre fra gruppespillet uden at tabe. Efterfølgende besejrede de England inden, de blev slået ud af Frankrig.

To år senere var Islands landshold så til VM for første gang, og selvom det ikke gik som håbet, så var det stadig en imponerende præstation.

Det var første gang i fodboldhistorien, at et land med under en million indbyggere formåede at kvalificere sig.

Vi har taget fat i de islandske mestre fra Valur, og bringer her et interview med Sigurður Kristinn Pálsson, som arbejder som marketingchef og vicedirektør.

Det er en snak om løst og fast, og formåler er egentlig bare at blive en smule klogere på, hvad der foregår på vulkanøen.

Interview med Valur

Mesterbold: Hvornår og hvordan meldte du dig ind i Valur?

 

SKP:

Jeg tog til min første træning i Valur som seks-årig. Som syv-årig flyttede jeg væk til et andet nabolag, og valgte at melde mig ind i en anden klub. Min søn blev meldt ind i Valur i 2010, og på det tidspunkt blev jeg spurgte om jeg ville være med i klubbens bestyrelse.
Jeg var med i Valurs bestyrelse helt indtil 2017, hvor jeg i stedet begyndte at arbejde som marketing- og sportsmanager.

 

M: Hvordan adskiller Valur sig fra andre islandske fodboldklubber?

 

SKP:

Der er ikke den store forskel på klubberne på Island. Alle klubberne har ungdoms- og kvindehold. Valur er en af de ældste klubber på Island, stiftet i 1911.

 

M: Kan du gøre os klogere på talentudviklingen i islandsk fodbold?

 

SKP:

Man starter i de unge år. For år tilbage, da trænede børnene fodbold i sommerperiode, men spillede så håndbold, basket eller andre indendørssportsgrene om vinteren. I dag er det dog ikke sådan længere.
Vi har et antal haller og kunstgræsbaner, så man i dag kan træne fodbold 365 om året.
Tidligere faldt rigtigt mange spillere fra i 17-19-års alderen, men det sker ikke i samme omfang som tidligere, da de store klubber har fået etableret samarbejder med klubber i anden, tredje eller fjerde division.
Med årene, så er der også sket meget omkring udviklingen af trænere. Alle klubberne trænere har i dag en A- eller B-licens. Sammen med trænerudviklingen, så spiller indendørshallerne og kunstgræsset en stor udvikling, så fortsat dygtigere trænere har mere tid til personlig træning med spillerne.

 

M: Hvordan er islændinges forhold til fodbold?

 

SKP:

Fodbold er den største sporstgren på Island, så forholdet er meget godt. De fleste forældre melder deres børn ind i en fodboldklub på Island.

 

M: Arbejder den islandske fodboldorganisation for bedre forhold for islandske spillere?

 

SKP:

Jeg kan ikke rigtigt sige det, da klubberne selv er ansvarlige for udviklingen af fodboldbaner, træninger og så videre.
Men organisationen (KSI, red) er igennem UEFA i stand til at hjælpe klubberne med opførslen af banerne og faciliteterne. Vi arbejder I øjeblikket på at blive klogere på fodboldhverdagen i vores nordiske naboer.
På Mesterbold vil du således kunne finde interviews med islandske, grønlandske og færøske fodboldklubber i den nærmeste fremtid.

 

Der skal lyde et tak til Valur og Sigurður Kristinn Pálsson for at gøre os klogere på Valur og islandsk fodbold.

* VIGTIG MEDDELELSE – Mesterbold.dk viser sammen med bet365 mere end 40.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se, grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 og indbetaler til din konto for at kunne se en bestemt begivenhed via bet365 Live billeder anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed via Live billeder fra landet, hvor du befinder dig. Du finder bet365's kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os. | Regler & Vilkår gælder

For at kvalificere dig skal du blot have en finansieret konto eller have placeret et væddemål indenfor de sidste 24 timer.

Denne er artikel er skrevet som en nyhed med informativt indhold. Sektionen, som omhandler live streaming, odds, bonusser er lavet for at hjælpe vores brugere til forstå, hvor de kan live streame, og spille på kampen. Vær venligst opmærksom på, at mesterbold.dk har indtjening igennem vores links til live streaming, odds og bonus-sektioner.

Åbn en konto hos bet365 i dag og udnyt vores 100% Åbningstilbud.*

1. bet365

100% op til 500KR

2. Mr Green

100% op til 1000KR

3. LeoVegas

Risikofrit spil på op til 500 KR

4. Nordicbet

100% op til 500KR

5. Betsafe

100% op til 1000KR

6. Bethard

Sponsoreret indhold | Regler & vilkår gælder | +18 | Bonus kun for nye spillere