Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 9 nov, 2018

OB kan spille sig på fjerdepladsen, hvis de slår Esbjerg

Læs vores optakt til Superliga-kampen mellem OB og Esbjerg, find odds, og live stream kampen online!

OB kan komme i top seks ved at slå Esbjerg

To af Superligaens mere formstærke mandskaber støder sammen søndag aften. Odense Energy Park danner rammerne om rundens sidste kamp, hvor hjemmeholdet OB tager imod Esbjerg fB.

Der er god stemning i både OB og Esbjerg i disse dage.

OB fik en håbløs sæsonstart, men efter et par justeringer har Jakob Michelsen virkelig fået styr på tropperne.

OB tabte fire af de første fem kampe i Superligaen, men har siden da kun tabt en i 10 kampe, og det var faktisk imod Esbjerg på Blue Water Arena. En kamp, som vi kommer ind på senere.

Den tidligere anfører Kenneth Emil Petersen er blevet skubbet fuldstændigt ud af holdet, og Janus Drachmann, som blev hentet i FC Midtjylland, er det nye omdrejningspunkt på holdet.

OB lå før runden gik i gang på syvendepladsen med 18 point, og de kan faktisk kravle helt op på fjerdepladsen med en sejr, hvis de andre resultater flasker sig

Læs også: Danske trænere i udlandet.

Kan Esbjerg blive ved?

Esbjerg ligger på tredjepladsen, hvilket de færreste nok havde forventet. Pointene bliver først og fremmest skaffet på baggrund af en stærk defensiv, og så har de haft de nødvendige marginaler.

Derfor kan man også forvente, at Esbjergs pointsnit vil falde hen imod et mere normalt leje end det er tilfældet lige nu.

En af de store profiler i denne sæson for Esbjerg-holdet har været finske Joni Kauko, som afsoner karantæne i dagens kamp.

Det kræver en lille rotering på den centrale midtbane, men det bør ikke ændre meget på holdets udtryk alligevel.

Det så ud til, at Esbjerg ville indkassere det første nederlag i lang tid i sidste rundes kamp imod FC Midtjylland, men Adrian Petre udlignede til 2-2 i de allersidste sekunder af kampen.

OB var uheldige i Esbjerg

Det var en lidt mærkelig kamp, da OB og Esbjerg mødte hinanden tidligere på sæsonen. OB var klart det bedste hold på banen, og de skabte ligeledes flest chancer.

Fodbold er dog ikke altid retfærdigt, og Esbjerg vandt kampen 2-0. Målene blev sat ind af Jakob Lungi Sørensen og Yuriy Yakovenko.

OB havde bolden i 61 % af tiden ved den lejlighed, og det er ikke usandsynligt, at vi ser et lignende kampbillede denne gang.

OB spiller egentlig ikke lige så tålmodigt under Jakob Michelsen, som de gjorde under Kent Nielsen, men Esbjerg står ofte langt tilbage på banen.

Det vil selvfølgelig ændre sig, hvis OB skulle komme foran, men omvendt har de nogle meget farlige kontra-spillere i Nicklas Helenius og Bashkim Kadrii.

OB – Esbjerg: Forventede startopstillinger

Vi forventer følgende startopstillinger til OB – Esbjerg:

OB: Sten Grytebust – Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund – Mikkel Desler, Mathias Greve, Janus Drachmann, Troels Kløve, Jacob Laursen – Bashkim Kadrii, Nicklas Helenius.

Esbjerg: Jeppe Højbjerg – Jeppe Brinch, Rudolph Austin, Markus Halsti, Jesper Lauridsen – Jakob Lungi Sørensen, Daniel Anyembe, Mark Brink – Mathias Kristensen, Adrian Petre, Emmanuel Oti.

OB – Esbjerg: Odds

OB er store favoritter til at vinde kampen imod Esbjerg, og du få disse odds hos bet365 (pr 09/11 – 13.47):

  • OB: 1.57
  • Uafgjort: 3.75
  • Esbjerg: 6.00

OB – Esbjerg: Live Streaming og TV

Ser du fodbold i TV, så kan du se OB – Esbjerg på TV3 Sport. Vil du hellere live streame OB – Esbjerg, så skal du oprette en profil hos Viaplay.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2424 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.