Mathilde Miller

- 21 okt, 2013

Optakt: Real Madrid – Juventus

Siden UEFA i 1992 besluttede at ændre deres hovedturnering, er den bare vokset sig større og større

Den turnering, som europæerne kendte som Den Europæiske Mesterholdsturnering, eller European Champion Clubs’ Cup, ændrede navn til Champions League og fik flere deltagere

Indtil da havde turneringen været en ”knock-out”-turnering, som man kender det fra de forskellige pokalturneringer rundt omkring

Men ændringen kom også til at betyde, at de enkelte lande nu kunne stille med op til fire lande hver

Før havde det kun været mesterholdet, som havde en plads

Hvor deltagelse i Champions League er en drøm for nogen, er det den største selvfølge for andre

To af de hold er Real Madrid og Juventus

Opgøret imellem Real Madrid og Juventus er noget af det mest klassiske, man kan tænke sig

De to hold har mødt hinanden 14 gange i alt

Alt i alt er det spanierne, som har fordelen ifølge statistikken, men sidst de to hold tørnede sammen var i gruppespillet i 2009

Dengang vandt italienerne de to opgør med henholdsvis 2-1 ude og 2-0 hjemme i Torino

Kongerne af Europa Det hold som har haft størst succes i Champions League, er den spanske kongeklub Real Madrid

Ni gange i historien er ”Pokalen med de store ører” endt i den spanske hovedstad, men det er efterhånden ved at være en hel del år siden

Det var tilbage i 2002, hvor finalen stod mellem Real Madrid og Bayer 04 Leverkusen

Spanierne vandt opgøret 2-1 på mål af to af klubbens helt store legender: Raúl og Zidane

Siden da er der blevet brugt milliarder på at genskabe succesen uden, at det er lykkes

Dog er det ikke fordi, man ikke har vundet noget

Hjemme i Spanien har Real Madrid de seneste ti år aldrig sluttet dårligere end nummer tre

De har vundet fire mesterskaber og en enkelt pokaltitel

Damen har rejst sig Helt det samme kan man ikke sige om ”Den Gamle Dame”

De vandt godt nok også et mesterskab i 2007, men det var ikke det nationale Scudetto, som mesterskabet kaldes i Italien, derimod vandt de Serie B

Året forinden var de blevet tvangsnedrykket på grund af en skaldale om match-fixing

Efter at have skrabet bundet er Juventus dog tilbage i toppen af europæisk fodbold

Vi tipper: Ingen tvivl om at Juventus er det bedste hold i Italien

Men de kommer til kort mod Real Madrid

Spanierne vinder 3-0

Hold øje med: Cristiano Ronaldo, Real Madrid – Andrea Pirlo, Juventus Kampinfo: Kampen spilles onsdag den 23