photo

-

Optakt til VM 2018: Se sidste VM fortalt i 7 memes

Ted Mosby eller Mexicos målmand?

Vi starter med sammenligning mellem Ted fra ’How I Met Your Mother’ og Mexicos målmand, Francisco Guillermo Ochoa Magaña. Man skulle tro at de var i familie, men det er ikke tilfældet. Ochoa spillede egentlig et fantastisk VM. Han lukkede kun ét mål ind i gruppespillet, som blandt andet bød på kampe mod Cameroun, Brasilien og Kroatien.

Det var Ivan Perišić der fik bolden i netmaskerne bag Ochoa – men Mexico vandt kampen 3-1 og gik videre til ottendedelsfinalen, hvor de mødte Holland. Her stod Ochoa endnu en god kamp, men måtte se sig slået af et mål fra Wesley Sneijder og et straffe i allersidste minut. Ochoa aka. Ted Mosby look-a-like spiller nu i Standard Liège.

fodbold-vm-ted-ochoa

Verdensmestre i 2010 – Nærmest ikke-eksisterende i 2014.

Så var der dem her. De vandt VM i fodbold 2010, hvilket er en imponerende bedrift. Men i 2014 kunne de ikke komme hurtigt nok væk. De endte i en gruppe med Holland, Chile og Australien. Alle troede pr automatik at det skulle være Holland og Spanien der kæmpede om 1. og 2. pladsen. Spanien starter ud med at tabe til Holland 5-1, hvilket også er et overraskende resultat, men fair nok.

De burde havde rejst sig efter sådan et nederlag, men nej. De tabte den næste kamp til Chile, og kunne dermed ikke gå videre, da Chile slog Australien i første opgør. Verdensmestre 2010 (Spa-in) – ude af gruppespillet 2014 (Spa-out), bum. Gad vide hvad det ender med i år?

spanien-ude-vm-2014

Schweizisk fan pjækkede fra skole og tog til VM

En Schweizisk fan måtte bruge alle de snedige tricks i værktøjskassen. Han fløj nemlig til Brasilien for at se fodbold, selvom han skulle være i skole. Hans skilt med teksten ”My mom thinks I’m at school” blev meme-ificeret, for det viser den store passion for fodbold. Drengen på billedet skulle dog bede om ekstra fridage, eftersom Schweiz gik videre fra gruppespillet, men måtte se sig slået af Argentina i ottendedelsfinalen.

schweiz-skole-skilt-vm

Forvekslede forsvarsspiller med god saftig bøf

Nu er vi nået til en meget omtalt mand, når det kommer til at sætte tænderne i noget. Man skulle tro at det var Grev Dracula, Mike Tyson eller Hannibal Lecter, men nej. Det er nemlig ingen andre end uruguayanske Luis Suárez. Han har tidligere ikke kunne styre mundtøjet i Premier League, men denne gang fik han fat i den italienske forsvarer Giorgio Chiellini.

Suárez fik ingen udvisning, da dommeren ikke så det, så han kunne stadig løbe videre og prøve at score mål. Uruguay og Suárez kom videre fra gruppespillet, men måtte se sig slået af Colombia med to mål fra James Rodríguez, som også var godt spillende under VM 2014. Efter VM 2014 skiftede Suarez Liverpool ud med Barcelona, og måtte ikke spille nogle af de første kampe pga. episoden med Chiellini.

suarez-bider-til-vm-2014

Costa Rica cruisede sig igennem ‘dødsgruppen’

Costa Rica endte i medie-erklæret ”Group of Death” med Italien, England og Uruguay. Ingen havde nogensinde troet at Costa Rica overhovedet skulle hente ét point i den gruppe. Første kamp startede også som forventet. Uruguay scorede på straffe i 23. minut og så var alt egentlig i den fineste orden. Men så svarer Costa Rica tilbage i 2. halvleg. Og de gør det ikke bare ved at lave ét mål, men hele tre! Og så har Costa Rica altså hentet tre point som var over al forventning. Næste kamp stod på stormagten Italien. Verdenstjerner som Barzagli, Buffon, Insigne og Balotelli skulle kæmpe mod det relative ukendte Costa Rica.

På magisk vis gik Costa Rica til halvleg med en føring, og så blev der ellers parkeret bussen. Keylor Navas diskede op med gode redninger og kampen sluttede 1-0 til Costa Rica, så de havde de et ben inde i ottendedelsfinalen. De sluttede sidste kamp af mod England med en uafgjort, og kunne derfor kalde sig gruppevindere. I ottendedelsfinalen vandt de også overraskende mod Grækenland på straffesparkskonkurrence, men måtte uheldigt smide håndklædet i ringen mod Holland efter straffespark endnu engang. Nedenstående meme symbolisere meget godt, hvordan Costa Rica overhalede alle favoritterne med vanvittige hurtige motorcykler indenom, selvom de kører på en gammel knallert.

costa-rica-gruppespil-vm

Malede billeder og klargjorde til VM 2014 – Nu maler folket billeder af ham til VM 2018

Nu skal vi til endnu en solstrålehistorie. Godt nok omhandler den ikke om direkte fodbold i VM 2014, men mere det der skete rundt omkring i Brasilien som optakt – og hvad der kommer til at ske til VM 2018. I 2014 stod nemlig en lille dreng og malede vejene som forberedelse til VM i Brasilien.

Han spillede selv fodbold (dog overhovedet ikke på professionelt niveau) og havde nok ikke troet at han til næste VM skulle være deltagende – og ikke mindst at folk skulle male billeder af ham. Hans navn er Gabriel Jesus og han brager mål ind for Manchester City, og nedenstående meme står ekstra stærkt, når man tænker på at Gabriel Jesus skal spille VM i 2018.

gabriel-jesus-vm-2018

“Kroatien foretager en udskiftning – straffe til Brasilien”

Han var en kontroversiel herre til VM i Brasilien 2014. Navnet er Yuichi Nishimura og han blev gjort til en meme efter flere underlige kendelser til fordel for Brasilien. Man ser ofte den japanske dommer på nettet med en brasiliansk landstrøje eller med teksten ”Penalty for Brazil”. Han debuterede som VM-dommer i kampen Brasilien – Kroatien, som skabte alvorligt mange overskrifter. Han gav Brasilien et tvivlsomt straffespark, hvor Fred tydeligvis diver i Kroatiens straffesparksfelt, hvorefter han uden tøven giver straffe til Brasilien, som bliver skudt ind af Neymar. Hermed meme-ificeret.

straffe-til-brasilien

Der blev uddelt gaver i spandevis til semifinalen

Sidst men ikke mindst, så skal vi til den bedste meme ved VM 2014, og nok også den største overraskelse i hele turneringen. Brasilien kom – ikke overraskende – til semifinalen og skulle møde Tyskland. Brasilien havde godt nok mistet deres største fodboldstjerne, Neymar, men det skulle ikke ændre på, at de stadigvæk har et af verdens bedste fodboldhold samt hjemmebanefordel, men den måde som Brasilien blev kørt over på var tåkrummende og nærmest som at se en Superligaklub køre en 3. divisionsklub over. Den velsmurte tyske maskine vandt 7-1 over Brasilien, hvor hele fodboldverdenen var i chok.

I ægte Oprah Winfrey-stil skulle alle have en gave. Ordet ”alle” er selvfølgelig en reference til alle de tyske fodboldspillere og gaverne var mål. Hele 5 personer (Thomas Müller, Miroslav Klose, Toni Kroos, Sami Khedira og André Schürrle) scorede, hvor Toni Kroos og Schürrle scorede 2 hver. Googler man ”Tyskland Brasilien”, så kommer der ikke noget med international politik eller lignende frem, men fodbold og ydmygelse på allerhøjeste plan. Efter Brasilien tog Tyskland sig af Argentina i finalen, men semifinalen mellem Tyskland og Brasilien står helt sikkert klar i manges hukommelse.

alle-scorer-maal-brasilien-tyskland

Vi håber på endnu et VM i Rusland 2018 med en masse gode og mindeværdige kampe, sådan at der kan blive konstureret nogle geniale memes, hvor man kan kigge tilbage og tænke: ”Nå ja, det var så VM i Rusland 2018”. Som opvarmning kan du se alle VM-grupperne her.