Mathilde Miller photo
Mathilde Miller

- 15 aug, 2017

Pernille Harder nomineret til prisen som Europas bedste

Der var ikke et øje tørt, da Pernille Harder gik forrest og på vegne af kvindelandsholdet takkede for opbakningen ved EM, da hun og resten af holdet blev hyldet på Viborg rådhus efter deres fabelagtige sølvmedaljer ved EM i Holland.

Forrest var hun også gået i finalen, hvor hun scorede en sand perle af et solomål og for en stund gav danskerne kunstigt åndedræt med scoringen til 2-2.

I det hele taget spillede hun en fornem slutrunde, og det åbenlyst talent er langt fra en nyhed for alle, som har fulgt de danske kvinder i nogle år.

I dag spiller hun i tyske VfL Wolfsburg, men i to år var hun stjerne i svenske Linköpings FC, rev hun priser til sig.

Blandt andet blev hun i 2016 Most Valuable Player og bedste angriber, en pris hun vandt side om side med Zlatan Ibrahimovic, der nærmest har taget patent på alle aldre svenske fodboldpriser end Årets Talent.

Men tilbage til den danske anfører.

Pernille Harder står nemlig overfor at kunne skrive end endnu vildere pris på det fornemme CV.

Hun er blandt de tre endelige nominerede til at blive UEFA Player of the Year, en pris der tildeles den bedste spiller i Europa.

På herresiden er det navne som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Gigi Buffon, der kæmper titlen, imens Harder er oppe imod tyskeren Dzsenifer Marozsán og hollanske Lieke Martens.

Selve kåringen finder sted d. 24. august i forbindelse med lodtrækningen til denne sæsons Champions League.