Derby i København: Optakt til FCK – Brøndby

parken i københavn

I vores optakt til Superliga-kampen FCK – Brøndby kan du læse mere om skader, karantæner, forventede startopstillinger, live streaming, TV og meget mere gratis.

Vil du se fodbold online? Gør det på Bet365!

For at streame hos Bet365 skal du have en finansieret spillekonto eller have bettet inden for de sidste 24 timer. Bemærk, at nogle dele af det, der udbydes, kan være blokeret af din IP-adresse. Regler og vilkår gælder – 18+.

FCK kan ødelægge Brøndbys gulddrømme

Søndag eftermiddag spilles Danmarks klart største fodboldkamp, når ærkerivalerne fra FC København og Brøndby IF mødes i Superligaen.

Brøndby ligger et enkelt point bag FC Midtjylland på førstepladsen, så de har fortsat en realistisk chance for at vinde det første mesterskab siden 2005, men det kræver selvfølgelig, at FCM smider point i mindst en af de tre sidste Superliga-kampe.

I første omgang skal Brøndby sørge for at vinde i Parken, hvilket dog ikke bliver nemt.

FC København har nemlig også en del at spille for. De fleste FCK-fans har opgivet guld- og sølvmedaljer, men udover, at de skal sørge for at holde AGF bag sig, så har de også stor interesse i at ødelægge Brøndbys drømme om et mesterskab.

Hvis FCK selv vinder kampen i Parken, så kommer Brøndby ikke til at vinde guld, og man skal ikke undervurdere betydningen af netop dette.

Det bør blive et målrigt Derby

Derby-kampene mellem FCK og Brøndby er altid specielle. Det er ofte set, at kampene bliver ekstremt hektiske og spillet i så højt et tempo, at spillerne tekniske kvaliteter ikke kan følge med.

Derfor har der også været relativt målfattige kampe mellem de to hold, men siden Jess Thorup overtog FCK-holdet, så har det været ganske målrigt.

Det er kun nedrykkerne fra AC Horsens og Lyngby BK, som har indkasseret flere mål end FCK, hvilket synes uforståeligt med landsholdsspillere over hele linjen.

Det handler nok om, at Jess Thorup vil forsvare på en helt anden måde end Ståle Solbakken ville det, og vi ser nok først fremskridt i den kommende sæson.

Det er lidt svært at forestille sig, at kampen går i stå på noget tidspunkt, for ingen af holdene kan være tilfredse med et enkelt point.

FC København har udvidet kapaciteten i Parken

Stemningen til de københavnske derby-kampe holder høj, international klasse. Det er altid en stor oplevelse at nyde atmosfæren, når de to hold mødes, men corona har selvfølgelig lagt en stor dæmper på festlighederne.

Under Superliga-ordningen kan der være omkring 35 % kapacitet, hvilket er ganske fint, når man sammenligner med andre vesteuropæiske nationer, men man kommer stadig til at savne de to fan-grupper synge i munden på hinanden.

Det fungerer i øjeblikket sådan, at man skal dele stadion op i ”sale”, som kan have op til 500 mennesker hver.

Parken har anmodet om at udvide kapaciteten med yderligere to sale på Nedre A og Nedre B således, at den samlede kapacitet til derbyet bliver på 11.835.

Det er langt fra de 35.000, der potentielt kunne være til kampen under normale omstændigheder, men det er heldigvis nok til at skabe en god stemning.

FCK – Brøndby: Skader og karantæner

FC København må undvære Bryan Oviedo, Viktor Fischer og Andreas Bjelland, men derudover bør alle mand være klar til kampen.

Hos Brøndby sidder Blas Riveros, Mathias Kvistgaarden og Peter Bjur ude med skader, mens Josip Radosevic afsoner karantæne.

FCK – Brøndby: Forventede startopstillinger

Vi forventer disse startopstillinger til FC København – Brøndby IF:

FCK (4-3-1-2)

Sten Grytebust

Peter Ankersen – Mathias ”Zanka” Jørgensen – Victor Nelsson – Nicolai Boilesen

Jens Stage – Carlos Zeca – Lukas Lerager

Rasmus Falk

Jonas Wind – Kamil Wilczek

BIF (3-5-2)

Marvin Schwäbe

Hjörtur Hermannsson – Andreas Maxsø – Anthony Jung

Andreas Bruus – Morten Frendrup – Jesper Lindstrøm – Lasse Vigen – Kevin Mensah

Simon Hedlund – Mikael Uhre

Odds på FCK – Brøndby

FC København vurderes som favoritter imod Brøndby, hvilket er helt forventeligt. Hjemmebanefordelen er tilbage, og FCK har leveret fine præstationer hjemme i Parken.

Du kan få følgende odds på FCK – BIF hos bet365:

1X2

  • FC København: 2.05
  • Uafgjort: 3.50
  • Brøndby IF: 3.40

Odds er fra 13/05 – 13.17, og kan ændres løbende.

Vil du have et freebet til at spille på kampen? Læs mere om freebets i Danmark her!

Se FCK – Brøndby: Live Streaming & TV

Du kan vælge mellem at se FCK – Brøndby i TV eller live streame kampen online.

Vil du live streame fodbold, så skal du oprette en konto på Viaplay.

Derudover vises kampen på TV3+.

FCK – Brøndby: Spørgsmål og svar

Hvornår spilles FCK – Brøndby?

FCK – Brøndby spilles søndag den 16. maj 2021 kl. 16.00.

Hvem viser FCK – Brøndby?

FCK – Brøndby vises på TV3+ i dansk TV.

Kan man købe billetter til FCK – Brøndby?

Nej, der sælges ikke flere billetter til FCK – Brøndby, da der udsolgt.

Hvordan ser man FCK – Brøndby på nettet?

Du kan læse mere om online live streaming af Superliga-fodbold i vores optakt.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2448 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.