Lars Madsen

- 5 mar, 2013

Tysk stormvejr tvinger Shakhtar i knæ

Efter første opgør i Donetsk havde Dortmund det længste strå til dagens returopgør mod Shakhtar

Den første kamp endte 2-2, men da udebanemål tæller mere ved mållighed, var vægten på Shakhtars skuldre fra start

Kampen startede ud på Dortmunds præmisser

Bolden bevægede sig næsten udelukkende på tyske fødder de første minutter af kampen

Dortmund var afventende, men de får alligevel arbejdet en masse bolde op på Shakhtars banehalvdel

Efter godt ni minutter fik Dortmund rigtigt fat i kampen og presset mod Shakhtar blev mere intenst

Lewandowski var som en hvirvelvind, der farede rundt og skabte ravage på den østvendte banehalvdel

Det blev til flere mindre muligheder, inden hvirvelvinden fik kæmpet sig til en stor mulighed

Kun en fodparade fra målmanden Andriy Pyatov holdte Shakhtar inde i kampen

Det trak op til storm over Signal Iduna Park og Shakthar spillerne kunne uden tvivl mærke modvinden

Presset lå på Shakhtars skuldre, og Oleksandr Kucher kom for sent i det 14

minut og indkasserede kampens første gule kort

Vindstyrken vekslede det næste kvarter frem og tilbage

Shakhtar fik spillet sig en smule ind i kampen med et par gode muligheder og farlige indlæg

Men i det 29

minut trak det igen op til orkan, da hvirvelvinden Lewandowski var i spil

Denne gang kom han fri på højrekanten og tænkte uselvisk, men missede afleveringen til Reus foran mål

Tyskerne kæmpede videre og fik tildelt endnu et hjørnespark; det femte af slagsen i kampen

Felipe Santana steg til vejrs og placerede ildkuglen af et hovedstød tæt ved stolpen uden chance for målmanden

1-0 til Dortmund

Efterfølgende skulle man tro, at det var spil til et mål

Shakhtar var slet ikke i nærheden af bolden

Dortmund spillede bolden rundt med stor præcision og visdom

Bolden var kun på Dortmunds halvdel, når de spillede den tilbage for at bygge op igen

Den tyske orkan havde ikke stoppet sit togt mod Shakhtar

Lewandoski lagde en aflevering ind mellem forsvarsspillerne hos Shakhtar og akrobaten Götze kom springende

Med utrolig balance bragte Götze farten i bolden til at sende den ind i netmaskerne til 2-0 efter 37 minutter

Første halvleg sluttede med Shakhtars største chance

Adriano sendte en farlig afslutning mod mål, men Weidenfeller skubbede bolden over målrammen

Adriano var fra anden halvlegs start igen på spil med en farlig afslutning

En god mulighed, men bolden blev sparket lige forbi stolpen

I det 59

minut gjorde Blaszczykowski det onde ved Shakhtar, da han nærmest løb bolden over målstregen, efter Shakhtars målmand ikke kan holde bolden fra et langskud

Det tyske stormvejr havde sat sit præg på måltavlen, 3-0

Götze og Reus arbejdede begge hårdt og kom begge til store muligheder i de efterfølgende 20 minutter

Specielt Reus’ løbetur gennem det ukrainske straffesparksfelt i det 79

minut var en sand genistreg, men uden en scoring

Shakhtar nærmeste accepterede deres nederlag og resten af kampen forløb uden geni- eller svinestreger

Det tyske stormvejr aka Dortmund er videre til kvartfinalen i årets Champions League med de samlede cifre på 5-2 efter 2-2 i første opgør