Mathilde Miller photo
Mathilde Miller

- 1 okt, 2013

Vild afslutning i Ajax

På AC Milans spillerbus står der skrevet ”Den klub i verden, der har vundet flest pokaler”

Det er også helt rigtigt, men det er efterhånden ved at være noget tid siden, at det skete sidst i international sammenhæng

I den første gruppekamp, hvor milaneserne spillede mod Celtic FC, var der heller ikke meget, der indikerede, at det bliver i år

Godt nok er ”Rossoneri” slemt plaget af skader, men de åbnede Champions League-sæsonen ved at vinde heldigt over skotterne

Mod Ajax Amsterdam startede de, som de sluttede hjemme på San Siro, med bussen parkeret og uden løbevilje

Modsat er hollænderne heller ikke, hvad de har været

I denne sæson lider de blandt andet under at have sendt Christian Eriksen til Tottenham

To danskere med fra start Men de startede bedst, og der skulle ikke gå mere end fire minutter, før Kolbeinn Sigthórsson kom fri til skud

Ajax Amsterdam stillede med alle fem danskere i truppen og med Christian Poulsen på den defensive midtbane, mens Viktor Fischer havde fået plads i angrebet

Den unge dansker viste efter 17 minutter, at han er en ung mand, der er klar til de store opgaver

Fra kanten af feltet fik Fischer trykket af med et listigt skud, der fik AC Milans aldrende målmand Christian Abbiati ud i fuld længde, før den sneg sig forbi mål

Gentagelse fra 1995 Kampen er en gentagelse af finalen i Champions League fra 1995

Den blev vundet af hollænderne på et sent mål af en ung Patrick Kluivert

Dengang hed en af stjernerne hos Ajax Frank De Boer

I dag er han fortsat den største stjerne i Ajax

Men fra sin plads på venstre bach er han i stedet rykket ud på bænken

I sin tid som aktiv spiller vandt Frank De Boer stort set alt, hvad man kan vinde

Han ved, hvad der skal til og havde også på forhånd udnævnt netop denne kamp til en af dem, hvor man skal have point, hvis hollænderne vil videre i turneringen

Og det var tydeligt i tilgangen til kampen

Nu kan de ikke spille sådan rigtigt defensivt i Ajax, men de unge mandskab tog teten og styrede slagets gang, alt imens milaneserne kiggede mere fodbold, end de havde travlt med at komme ud over stepperne

Ud over Fischers forsøg skulle man helt hen til det 35 minut, før det igen brændte på foran det milanesiske mål

Det var netop afløseren for Christian Eriksen, Lerin Duarte, som huggede til den på et frispark i højre side

Abbiatis udsyn var godt skærmet af af Christian Poulsen, og bolden var næsten ved at kunne skabe problemer for den gamle mand mellem stængerne

Milan, de ville stadigvæk ikke noget

Boldbesiddelsen på kun 27 procent siger det hele

Det var gammeldags italiensk, bare uden omstillingerne

De ville ingenting, og det var ikke til at se, at man havde fået anfører Riccardo Montolivo med igen

Offensivt skulle milanesernes kreativitet komme fra Robinho og Mario Balotelli

Brasilianeren havde ikke meget at lave hjertejubel over, som da han i weekenden fejrede sin scoring, og Balotellis eneste aktion var at forsøge at filme sig til et straffespark

I løbet af første halvleg havde AC Milan ikke et eneste forsøg på mål, men noget kunne tyde på, at de havde fået en opsang af de helt store af cheftræner Massimiliano Allegri

Allerede i løbet af de første tre minutter havde AC Milan brugt mere tid i straffesparksfeltet, end de havde gjort i hele første halvleg

Bedste bud var anfører Montolivo, som fra feltet fik afsluttet, men Ajax-keeper fik lapperne på

Hjemmeholdet kom derimod noget nervøst ind til de sidste 45 minutter og fik aldrig lagt det pres, som de havde succes med tidligere i kampen

To blev til tre Men set med danske briller blev kampen noget mere efter 59 minutter

Her fik vi nemlig endnu en landsmand på banen, da Duarte blev skiftet ud med Lasse Schöne

Kort efter kom aftenens største bifald, da Balotelli fik en advarsel

Igen kom han klodset ind i en tackling og lagt sammen med de andre skærmydsler, han går og laver, kan man godt forstå, at den svenske dommer havde brug for at sige stop

Og der blev fire Med godt 25 minutter igen kom minsandten endnu en dansker på banen

Her blev unge Lucas Andersen bragt i spil således, at begge kanter på det hollandske mandskab var fra Danmark

Andersen kom ind til sin første Champions League-kamp nogensinde og roses til skyerne af De Boer, der ser et kæmpe lys i den unge dansker

Men det var også det mest interessante der var at berette om

Helt ind til kampen nærmest var fløjtet af

Selvom det italienske antifodbold blev forvandlet til semibold, fik de aldrig noget ud af det, og derfor var det også fuldt fortjent, da Stefano Denswil scorede til 1-0 til Ajax

Og så kan det ellers være, at man som tilskuer fik alt det i overtiden, som man ikke havde fået i løbet af den ordinære spilletid

Efter et par store chancer tog hele stadions hade-objekt, Mario Balotelli, tingene i egen hånd

Han var væltet flere gange på de 90 minutter, end man kan tælle på to hænder, men i det 93

minut faldt han igen, og denne gang fik han, hvad han kom efter

Svenske Jonas Eriksson var ikke i tvivl

Han dømte et straffe, som Ballotelli tog selv

Den kontroversielle angriber brændte ikke denne gang, men gjorde det i stedet til resultatet 1-1