Superligaen: Optakt til OB – AaB

Læs vores optakt til Superliga-kampen OB – AaB, se odds, og find ud af, hvordan du ser kampen på live stream!

OB-træner Kent Nielsen imod sin gamle klub AaB

Det bliver en speciel kamp for OBs cheftræner Kent Nielsen, der vandt The Double med AaB i 2014. Han har prøvet at sætte et lignende hold sammen i OB, men spillerne har ikke haft samme niveau. Det virker dog som om, at der er fremgang, og de har faktisk et ret talentfuld hold i Ådalen.

Det er muligvis en fordel for Kent Nielsen, at han, på trods af stor udskiftning i AaB-truppen, kender modstanderen indgående for OB har klaret sig godt imod AaB siden skiftet i 2015.

OB har mødt AaB fem gange med Kent Nielsen i spidsen, og de har vundet tre af de fem kampe. Det seneste indbyrdes opgør blev 4-0 til OB, hvis offensive topniveau er virkelig højt. De mangler bare at vise det over en længere periode før de kan bide sig fast i toppen af Superligaen.

Det ligner en underholdende kamp i Odense

Både OB og AaB spiller relativ frisk fodbold, så det kan sagtens blive en underholdende kamp. I sidste sæson blev de to møder mellem holdene 4-0 og 2-2, og gæsterne fra AaB har været involveret i nogle meget målrige kampe.

De har mødt FCK, SønderjyskE og FC Nordsjælland, og de tre kampe har budt på sammenlagt 12 mål. Det skyldes mest af alt en ustabil AaB-defensiv, hvor Jores Okore endnu ikke er faldet helt til.

Der har ikke været helt lige så mange mål i OBs kampe, men de har til gengæld fået gang i deres vigtigste offensive kort, Anders K. Jacobsen. Der var store forventninger til ham siden skiftet fra netop AaB, men han skuffede fælt sidste år, hvor han lavede to mål i 31 Superligakampe. I denne sæson har han lavet tre mål i de første tre runder.

?⚽️

A post shared by Odense Boldklub (@odenseboldklub) on

AaB har hentet brasilianer til offensiven

AaB har det seneste års tid solgt Christian Bassogog, mens Thomas Enevoldsens kontrakt ikke blev forlænget, og de er blevet kritiseret for en meget svag offensiv. De bruger Jannik Pohl som øverste angriber, og så har Thomas Risgaard ligget som en offensiv midtbanespiller.

Sportsdirektør Allan Gaarde har reageret ved at hente den brasilianske offensivspiller Yann Rolim ind på en et-årig lejeaftale. Han er ejet af den brasilianske klub Barra, men har i sidste sæson været udlejet til Karlsruher SC i 2. Bundesliga, hvor han fik 21 kampe.

Det er tvivlsomt, hvorvidt Yann Rolim er klar til at spille kampen imod OB. AaB offentliggjorde handlen mandag eftermiddag, og fortalte i den forbindelse, at de afventede arbejds- og opholdstilladelsen.

Odds på OB – AaB

Vil du have lidt ekstra spænding på kampen, så tilbyder bet365 i øjeblikket følgende odds:

1X2

  • OB: 2.05
  • Uafgjort: 3.40
  • AaB: 3.60

Over/under 2,5 mål

  • Over 2,5: 1.80
  • Under 2,5: 2.00

TV og live stream til OB – AaB

OB – AaB vises i TV på Canal 9, og de starter optakten kl. 15.50. Vil du i stedet se kampen på live stream, så skal du oprette dig hos Dplay, som er Discovery Networks streamingtjeneste.

Hvornår spilles OB – AaB?

OB – AaB spilles søndag den 6. august kl. 16.00

Hvor spilles OB – AaB?

OB – AaB spilles på EWII Park, Højstrupvej 7B, 5200 Odense

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.