Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 20 mar, 2024

Odds på Danmarks EM 2024 trup: Hvem udtager Hjulmand?

Søndag d. 16. juni 2024 går det løs for det danske landshold ved EM i fodbold i Tyskland, og Danmark møder i første kamp Slovenien, som også var i kvalifikationspulje med Danmark.

Find odds på Danmarks EM 2024 hos bet365

Danmark havde et fantastisk EM for tre år siden, hvor en finaleplads ikke var langt væk. Semifinalen blev tabt til England på Wembley efter forlænget spilletid, og opbakningen til det danske landshold var enormt under slutrunden.

Opbakningen er der stadig, men spillet har ikke været overbevisende længe. Ved VM i Qatar røg Danmark skuffende ud allerede i gruppespillet, og EM-kvalifikationen bød på nederlag til bl.a. Kasakhstan og Nordirland på udebane. Danmark spillede også en rædderlig kamp ude mod San Marino, hvor det blev en smal sejr på 2-1.

I den danske EM-trup 2024 kommer der med garanti til at være gengangere fra EM-truppen i 2021, men spørgsmålet er hvor mange, der kommer til at være.

Odds på Danmarks EM-trup 2024

Se her de bedste odds på den danske trup til EM 2024.

Hvem udtages til EM-truppen? Odds hos Unibet
Frederik Rønnow 1.05
Mads Hermansen 1.05
Christian Nørgaard 1.10
Jannik Vestergaard 1.10
Thomas Delaney 1.10
Mohamed Daramy 1.25
Alexander Bah 1.25
Morten Hjulmand 1.25
Rasmus Nissen Kristensen 1.50
Mikkel Damsgaard 1.85
Victor Nelsson 1.85
Matt O’Riley 1.85
Gustav Isaksen 2.00
Anders Dreyer 2.00
Martin Braithwaite 2.75
Elias Jelert 3.00
Robert Skov 3.00
Jesper Lindstrøm 4.00
Nicolai Vallys 4.00
Philip Billing 5.00
Peter Vindahl 8.00
Jacob Rasmussen 8.00
Jens Stryger Larsen 8.00
Jacob Bruun Larsen 10.00

Odds er fra fredag 19. april kl. 15.11, og vi opdaterer dem frem mod spilstop.

Spilforslag til Danmarks EM 2024 trup

Mikkel Damsgaard udtages: 1.85 hos Unibet
Anders Dreyer udtages: 2.00 hos Unibet
Elias Jelert udtages: 3.00 hos Unibet

Mikkel Damsgaard fik sit landsholdsgennembrud ved seneste EM-slutrunde, men siden da har der ikke været meget medgang for Brentford-spilleren. Hos Kasper Hjulmand har han dog en stor stjerne, og til det odds er der værdi i Damsgaard. Offensivspilleren har været i Brentford siden sommeren 2022, men han har ikke formået at bide sig fast på Thomas Franks hold endnu. Damsgaard var involveret i fire EM-kvalifikationskampe til slutrunden i Tyskland, og i de øvrige seks var han ude med en skade. Netop skader har Damsgaard været plaget af, så det skal du være opmærksom på.

Anders Dreyer fik sin landsholdsdebut i november 2021 i VM-kvalifikationskampen mod Færøerne. I skrivende stund er det blevet til to landskampe for Dreyer, men kantspilleren har gang i en meget flot sæson i Anderlecht, hvor han her d. 17. april er nummer 3 på topscorerlisten med 16 mål. Dreyer har derudover også leveret 8 oplæg til mål, så der er tale om en spiller i form, og sådan en spiller er vigtig at have med til en slutrunde. Dreyer er en joker til truppen, for der er bestemt andre spillere på hans position, der står længere fremme i køen, end han gør.

Elias Jelert fik debut for det danske landshold i udekampen mod San Marino i EM-kvalifikationen, og her gjorde han ikke en god figur. Det er i skrivende stund ikke blevet til flere landskampe for Jelert, men FCK-backen var udtaget til de to venskabskampe mod Schweiz og Færøerne, så han er en spiller, som Hjulmand tror på. Jelert spillede hele kampen mod Færøerne, men han har ikke præsteret så godt for FCK på det seneste, så han kan blive siet fra, hvis ikke han slutter sæsonen af på sit vanligt høje niveau.

Øvrige kandidater til EM-truppen

I tabellen med odds er der spillere, som kan kategoriseres som mere eller mindre sikre til Danmarks EM 2024 trup. Det gælder bl.a. de to målmænd Frederik Rønnow og Mads Hermansen, men også Thomas Delaney, Jannik Vestergaard og Alexander Bah er formentlig at finde blandt navnene i landstrænerens trup. Christian Nørgaard og Mohamed Daramy er også gode bud på at ende i truppen, men det kommer an på, om UEFA tillader trupper på 26 mand, for hvis der kun skal udtages 23 spillere, kan det være, at både Nørgaard og Daramy ikke klarer cuttet og ender uden for Hjulmands trup.

En anden Hjulmand, der er en seriøs kandidat til den danske trup, er Morten Hjulmand fra Sporting i Lissabon. 24-årige Hjulmand fik debut for landsholdet i efteråret 2023, og han har allerede spillet fem landskampe i alt. Desuden har han gang i en rigtig god første sæson hos Sporting.

Matt O’Riley fra Celtic er også en formstærk spiller, og han fik debut i nederlaget mod Nordirland i november sidste år. O’Riley har, ligesom Morten Hjulmand, gang i en flot sæson hos Celtic, hvor han både har scoret mange mål og lavet mange assists. Til omkring odds 1.85 er O’Riley også værd at holde øje med, men der er mange dygtige midtbanespillere i Danmark, og det er svært at se, at Hjulmand pludselig skulle fravælge Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg, Mathias Jensen og Thomas Delaney fra den danske trup.

Gustav Isaksen blev efterudtaget til de to testkampe mod Schweiz og Færøerne, og kantspilleren fra Lazio kan få sin debut for landsholdet her. I 2024 har Isaksen været fast mand hos Lazio, og Isaksen fik landsholdsdebut i venskabskampen mod Færøerne, så det kan være, at Isaksen måske er i spil til en plads i truppen.

Martin Braithwaite når at fylde 33 inden EM i fodbold starter, og han har i sin karriere spillet hele 69 landskampe for Danmark, men det lader ikke til, at Braithwaite er en del af Hjulmands EM-planer, som det er lige nu, fordi han ikke har været udtaget til de seneste landsholdssamlinger. Braithwaite startede dog inde i to af EM-kvalifikationskampene, og han er startet inde i mange landskampe under Hjulmand. Fx spillede Braithwaite fuld tid i alle kampene på nær en under det seneste EM, så han kan være en spiller, som Hjulmand alligevel vælger til, når den endelige trup skal udtages. Braithwaite spiller i Espanyol i La Liga 2, hvor han har præsteret godt. Den danske angriber har scoret 18 mål i 32 kampe og er topscorer i rækken.

En spiller, der ikke har haft en god sæson, er Jesper Lindstrøm i Napoli. Lindstrøm er ellers en af de spillere, der har spillet et pænt antal landskampe for Danmark allerede, men hans formdyk har været til at få øje på, og at han ikke var udtaget til Danmarks to venskabskampe mod Schweiz og Færøerne, er nok en indikation på, at der er et stykke vej til EM-truppen for 24-årige Jesper Lindstrøm. Slutter han sæsonen godt af, er han en outsider til truppen.

Brøndbys Nicolai Vallys fik landsholdsdebut i efteråret mod San Marino i Parken, og han er også en outsider til Hjulmands trup. Vallys blev kåret til efterårets profil i Superligaen, men i foråret er det indtil videre ikke gået lige så godt for Vallys på banen. I skrivende stund har Vallys endnu ikke scoret i foråret, men han har til gengæld bidraget med fem oplæg til mål, og hans betydning for Brøndby er stadig stor. Hvis han skal have en lille chance for at komme med i EM-truppen, skal han dog præstere på et højere niveau, end han gør lige nu.

Philip Billing har spillet fem landskampe for Danmark, men han har ikke været i landsholdstruppen i snart et år, og det er svært at se, hvorfor Hjulmand skulle vælge Billing til inden EM. Umiddelbart kan Billing kun komme i spil til EM-truppen, hvis Danmark rammes af skader til midtbanespillere op mod EM. Billing er heller ikke længere fast mand i Bournemouth, og der er for mange spillere foran i køen til, at Billing kommer med i den danske EM-trup til sommer.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2447 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.