Spilforslag: Qarabag - FC København

FC København er på vej meget svær opgave i Champions League-kvalifikationen, når de møder Qarabag. Vi mener, at de danske mestre er overvurderet, og har derfor fundet et spil frem på Qarabag. Læs analysen her!

Spil på oddset med Mesterbold

I Mesterbolds tips-sektion forsøger vi at give dig de bedste spilforslag og tips indenfor betting. Vi vil gøre dig klogere indenfor strategi og money management ligesom, at du kan finde aktuelle odds på de store begivenheder.

Alt det, du finder på Mesterbold er helt gratis. Du skal således ikke betale en krone for at læse dybdegående analyser af de største begivenheder indenfor sportens verden, og du kan finde oddstips på fodbold, håndbold, tennis og meget andet sport.

Det er ingen hemmelighed, at Superligaen er vores næreste ven, men vi kommer også til at fokusere på Premier League, Champions League og de andre store ligaer. Sørg altid for at tjekke Mesterbolds tips før du går til bookmakerne, og sætter dine væddemål.

Mange internetsider vil fortælle dig om genvejen til millioner og smarte betting-systemer, der narrer markedet. Det er dog ingenlunde sandt, da der ikke bliver givet ved dørene hos bookmakerne. Det kræver et langsigtet mindset, hvis du skal have succes i sportsbetting.

Herunder vil du blive klogere på de vigtigste ingredienser i opskriften på at have overskud på den lange bane.

Start med odds

Der er en lang række faktorer, som du skal sætte dig ind i, når du begynder med at spille på oddset. Hvis du vil udvikle dig fra at være en hobby-spiller til at bette mere seriøst, så er det vigtigt, at du gør en indsats for at blive klogere.

Vi vil anbefale dig, at du sætter et beløb til side, og holde din betting-bankrulle sepereret fra din privatøkonomi. Til at starte med behøver det slet ikke være et stort beløb, og du skal således ikke spille for penge, som du ikke kan tåle at tabe.

Selvom betting er fantastisk underholdende, og tilmed kan være profitabelt, så er der også mange eksempler på folk, der ikke kan styre deres gambling, så det er vigtigt at pointere.

Money management

Når du har fået sat en bankrulle til side, så er det vigtigt, at du danner dig et overblik over, hvor meget du vil spille på dine væddemål. I betting-verdenen er det meget udbredt at spille omkring 1 % af sin bankrulle på det enkle spil, og medmindre du altid spiller nogle usandsynlige langskud, så vil du få svært ved at smide din kapital væk.

De 1 % skal så justeres løbende alt efter, hvordan din bankrulle udvikler sig. Starter du f.eks. med at lægge 5.000 kroner til side, så vil det være en god ide at spille omkring 50 kroner på et spil.

Hvis du leder nettet igennem, så vil du finde en lang række forskellige opfattelser af money management indenfor betting. Mange spillere har ikke tålmodigheden til kun at smide en 1/100 af, hvad de har til rådighed.

Det kommer dog også an på, hvor risikovillig du er i din sportsbetting. Hvis du altid spiller favoritterne til de lave odds, så kan du godt arbejde med mere end 1 % pr. spil, men hvis du ofte kigger efter langskud, så kan du nedjustere din indsats.

Alle spillere kommer til at ramme dårlige stimer, og det er vigtigt, at det ikke går for meget udover en bankrulle og psyke. Hvis den negative varians rammer, og man misser 10 spil på stribe, så er det hårdt for selv de mest rutinerede sportsbettere.

Find valuebets

Når vi nu har afklaret, hvor meget af din totale bankroll, du skal spille på dine spil, så fortsætter vi med, hvilke bets du skal spille. Ligesom man i den økonomiske og statistiske verden arbejder med expected value, så er det også alfa omega inden for betting.

Forklaret enkelt, så går det ud på, at du skal spille på odds, der er for høje i forhold til sandsynligheden for gevinst. For at gøre det enkelt, så forestil dig et møntkast – altså to udfald med 50 % sandsynlighed hver.

Hvis du får odds 2.20 på udfaldet plat, så ville udregningen lyde således: 2.20 x 50 % = 110 %. Hvis du konstant finder spil med den værdi, så vil din tilbagebetalingsprocent efter mange spil være omkring 110 %, hvilket du dog nok ikke skal sætte forventningerne op efter.

Det er ikke lige til at sætte en korrekt procentsats for, at et givent hold vinder en kamp. Det kræver mange års træning, og selv de mest succesfulde spillere tager jævnligt fejl. Det kræver øvelse, men man skal bare kaste sig ud i det.

Spil singler

Selvom det er meget udbredt at lave lange kuponer, som potentielt kan sikre dig en stor gevinst, så er vores klare anbefaling at holde sig til singler udelukkende. Mens du sagtens kan lave værdifulde kuponer med mere end ét spil, så kræver det alligevel, at hvert enkelt spil er værdifuldt i sig selv, og det er væsentligt nemmere at holde sig til singler, hvis du vil have overskud på den lange bane.

Ved kun at spille på et udfald ad gangen, så vil du også mindske din varians, hvilket er meget vigtigt. Mange forestiller sig, at ens bankrulle kan udvikle sig stabilt uden de store udsving, men de tager fejl.

Man oplever konstant op- og nedture, og ved at spille singler, kan du minimere dine udsving.

Højeste odds på markedet

Det er ligeledes meget vigtigt, at du før hver eneste spil finder det højeste odds på markedet. Du har muligheden for at spille hos adskillige bookmakere, og ved at have en konti hos dem alle, så vil du konstant få et bedre odds i forhold til, hvis du kun har en konto.

Selvom det kan lyde ligegyldigt om du spiller odds 2.10 eller 2.05, så har det enorm betydning på den lange bane. Faktisk kan enkelt decimaler betyde tusindevis af kroner, og derfor er det vores klare anbefaling, at du opretter dig hos alle bookmakere med dansk licens.

Hold regnskab over dine odds

Du finder ikke en seriøs sportsbetter, som ikke holder regnskab over sine spil. Hvis du er en haj til Excel, kan du gøre det selv, men der findes en lang række regnskabsværktøjer på nettet.

Foruden at holde et præcis overblik over alle din aktiver og igangværende spil, så kan du ligeledes optimere din strategi fremadrettet. Hvis du eksempelvis har et stort overskud på fodbold, mens du er dårligere kørende på andre sportsgrene, så kan du passende fokusere på fodbolden.

Det er helt klart vores påstand, at det ikke rigtigt er muligt at have overskud på den lange bane, hvis ikke du holder regnskab over dine spil.

Odds strategi og systemer

Du finder tusindevis af artikler på internettet, der alle forklarer smarte strategier og systemer, og de kan lyde nok så fristende, men de holder ikke i den virkelige verden. Det eneste system, der fungerer på oddset er, at spille værdifulde spil med udgangspunkt i et solidt money management.

Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er er det heller ikke sandt. Bookmakere er ikke sat i verden for at give gaver til spillerne, og det er vigtigt at huske på.

Det kræver hårdt arbejde og gennemarbejdede analyser på hvert enkelt spil, før du har en chance for at slå spiludbyderne.

Fokuser på et område

Mange hobby-spillere finder spil på alverdens sportsgrene rundt omkring i verden, men vores anbefaling vil være, at du finder et område, som du har godt styr på, og så holder dig til det.

Mange danske fodboldfans har Superligaen som kerneområde, og det er der flere grunde til. Hvis du følger ligaen tæt, og ser flere kampe om ugen, så vil du have et godt informationsgrundlag at arbejde ud fra.

Information og viden er noget af det vigtigste, når du skal analysere en kamp. Man spiller imod et bettingmarked, som er særdeles velinformeret, og derfor skal du ikke spille på noget, som du ikke har forstand på.

Fokuser på én liga, hold dig opdateret hele tiden, og følg oddsene hver eneste weekend, så giver du dig selv gode forudsætninger for overskud.

Slå lukkeoddset

Blandt seriøse sportsbettere snakker man meget om lukkeoddset. I langt de fleste tilfælde vil oddset hos de store bookmakere være så tæt på korrekt, som man kommer det i betting. Hvis du eksempelvis har fået odds 2.50 på en FCK-sejr over Brøndby to dage før kampstart, og oddset ender med at være 2.00 ved kampstart, så har du et godt spil.

Bettingmarkedet fungerer således, at et odds vil falde, hvis der spilles meget på netop det udfald. Derfor er det vigtigt at holde øje med udviklingen på det odds, du har spillet eller har tænkt dig at spille.

Hvis oddset konstant stiger efter, du har spillet på det, så er der formentlig noget galt. Markedet har ikke altid ret, men gennemsnitligt er lukkeoddset korrekt.

Europæiske og asiatiske bookmakere

Når man kommer ind på lukkeodds, så er det også vigtigt at forklare forskellen mellem bookmakere. Der findes hundredevis af bookmakere rundt omkring, og de kan groft sagt deles op i to grupper.

Europæiske bookmakere, som også kaldes soft-books, er nok dem, du allerede spiller hos. Det kunne være bet365, Unibet, Danske Spil, Nordicbet, Betsafe, Betfair og de andre udbydere med dansk licens. Her finder du typisk mange specialspil, og underholdning, såsom live streaming af fodbold.

Disse bookmakere har en øvre grænse for, hvor meget du kan spille på det enkelt væddemål, og derfor spiller de helt seriøse sportsbettere ikke hos dem. Derfor kan du ikke bruge deres lukkeodds til at vurdere, hvordan dit bet ser ud.

I stedet for skal du kigge imod de asiatiske og amerikanske bookmakere, som også kaldes sharpbooks. Disse udenlandske bookmakere har ikke licens i Danmark, og derfor kan du heller ikke spille hos dem, men du kan frit besøge deres sider for at blive informeret om deres odds. Da de tillader enorme summer på deres spil, er det også her, at de seriøse spillere holder til.

Disse bookmakere har automatiske odds, hvilket betyder, at de bliver justeret efter, hvor meget, der bliver spillet på de forskellige udfald. Derfor kan du regne med, at disse odds i gennemsnit er meget tæt på sandheden, og derfor skal du holde øje med lukkeoddsene hos disse bookmakere.

Odds uden NEM-ID

Da spilleloven blev indført i 2012 blev det også obligatorisk at bruge NEM-ID, når du skal logge ind hos din bookmaker, men du kan stadig spille uden at skulle finde dit nøglekort frem.

Mens du stadig skal bruge NEM-ID til at verificere din konto, så kan du oddse uden NEM-ID, hvis du spiller på din mobil eller tablet. Her skal du blot bruge dit brugernavn og kodeord, så det kan vi klart anbefale.

Samtlige bookmakere har apps, som du kan bruge på iPhone, iPad, Android osv.

Odds tilbagebetalingsprocent

Bookmakerne tjener styrtende med penge, og det er der en grund til. Der er nemlig ikke nogle spiludbydere, som tilbyder 100 % tilbagebetaling på odds.

Hvis du eksempelvis laver et væddemål med din ven på 100 kroner, så har I begge to odds 2.00 på jeres udfald. I sætter 100 kroner ud, og har muligheden for at vinde 100 kroner, men sådan fungerer det ikke hos bookmakere.

Hvis en tenniskamp vurderes helt lige, så kunne oddsene typisk være 1.90 på begge udfald, og det svarer til en tilbagebetalingsprocent på 95 %. De sidste fem procent kaldes bookmakernes margen, og det er den, som de tjener deres penge på.

Hvis der hos en bookmaker spilles 100.000 på begge de to tennisspillere til odds 1.90, så er bookmakeren sikret gevinst uanset udfald. Vinder spiller 1, så udbetales der 90.000 i gevinster, mens der hentes 100.000 på de tabte spil på spiller 2 og vice versa.

Jo højere tilbagebetalingsprocent, der er på det marked, du vil spille på, desto højere chance har du få at have overskud på den lange bane.

Hvis du har konti hos alle bookmakerne, og holder dig til 1X2-markedet, så vil du typisk have en tilbagebetalingsprocent tæt på 99 %. Har du omvendt kun konto hos en enkelt bookmaker, så vil du kun have en tilbagebetalingsprocent på omkring 95 %, og det betyder alverden.

Betting er et marathon – ikke en sprint

De fleste vælger at spille for at få den hurtige gevinst, men sådan fungerer det ikke i den virkelig verden. Det er meget vigtigt, at du ser sportsbetting som en marathon, hvor du skal vinde på den meget lange bane, og det skal du have med i alle dine beslutninger.

Du skal ikke spille på et fodboldhold fordi, du tror, at de vinder kampen, men du skal forholde dig til det odds, du spiller på. Taber du fem spil på stribe, så skal du ikke lave det influere dine beslutninger fremadrettet. I stedet skal du stole på dine evner, og så vil du også få positiv varians på et tidspunkt.

Har du spørgsmål til sportsbetting, så er du altid mere end velkommen til at skrive til os på support@mesterbold.dk.
billede 1 billede 2

1. Gå til bet365

bet365

2. Opret konto

Opret en konto og Stream fodbold live

3. Se fodbold live

green-icon-3

Vilkår gælder - IP restriktioner kan forekomme - Livestreaming kræver penge på kontoen