Se FCKs venskabskamp imod Shakhtar Donetsk

Læs vores optakt til FC Københavns træningskamp imod Shakhtar Donetsk, og live stream kampen.

FCKs sidste træningskamp inden Brøndby-brag

Nu går der ikke længe før den danske fodboldsæson starter efter en lang og kedelig vinterpause. I mellemtiden kan vi underholde os med venskabskampe og et transfermarked, der forventes at gå amok her i de sidste timer.

Det er FC Københavns sidste træningskamp inden, at de onsdag flyver hjem fra Dubai. De har indtil videre besejret Vejle med 4-0 i Parken, tabt 0-5 til Zenit og spillet 0-0 imod Guangzhou Evergrande under træningslejren i varmen.

Men nu begynder det at blive alvor for FC København, som står overfor en meget spændende forårssæson, hvor de skal rette op på det forfærdelige efterår.

I løbet af sæsonens 11 første dage skal de møde Brøndby IF i pokalen, Randers FC i Superligaen og dernæst Atletico Madrid i Europa League, så det bliver udfordrende for de danske mestre.

Tredje venskabskamp imod Shakhtar Donetsk

Det er ikke første gang, at FC København og Shakhtar Donetsk har arrangeret træningskampe imod hinanden. De mødte ligeledes hinanden i vinterpausen i 2010 og 2012, og FCK har faktisk aldrig tabt til det ukrainske storhold.

I 2010 blev det til 1-1, hvor Martin Vingaard scorede københavnernes mål, og i 2012 vandt de 2-0 på mål af Dame N’Doye og Thomas Kristensen.

Mens de fleste træningskampe går ud på at eksperimentere, og sætte alle spillerne på banen, så skal FCK finde kampformen nu. De fik en røvfuld af Zenit, mens de var det bedste hold imod de kinesiske mestre fra Guangzhou, og Ståle Solbakken skal gerne have fundet sin idealopstilling nu.

De spillede en håbløs kamp imod Zenit, men var det bedste hold på banen imod Guangzhou, så der er håb forude for FCKs fans.

Stor rotation i FCK-truppen

Der har været gang i transfermarkedet hos FC København. De kunne ikke længere holde på Benjamin Verbic, og måtte sende ham til Shakhtars rivaler fra Dynamo Kiev for et beløb på over 30 millioner kroner.

Derudover har de skillet sig af med Danny Amankwaa, Tom Høgli, mens det forventes, at både Youssef Toutouh og Martin Pusic finder nye klubber inden længe.

Indtil videre har de kun hentet Robert Skov i Silkeborg, men pressen skriver netop nu om, at Viktor Fischer skulle være meget tæt på at komme ind på en lejeaftale.

Derudover skulle Kasper Kusk være på vej til AaB. Derfor må man gå ud fra, at Viktor Fischer og Rasmus Falk må være de foretrukne fløje.

Federico Santander blev skadet i venskabskampen imod Vejle, og han kommer ikke til at deltage i kampen imod Shakhtar.

Sådan live streamer du FCK – Shakhtar Donetsk

Du kan live streame venskabskampen mellem FC København og Shakhtar Donetsk direkte på FCKs Facebookside, som du finder her: FCK – Facebook

Hvornår spilles FCK – Shakhtar Donetsk?

FC København – Shakhar Donetsk spilles tirsdag den 30. januar kl. 13.00 (dansk tid) i Dubai.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.