Se FCKs venskabskamp imod Zenit

Læs vores optakt til venskabskampen mellem FC København og FC Zenit, find odds, og se kampen direkte på live stream.

Zenit er favoritter imod FCK

Selvom venskabskampe ofte kan være kedelige og ligegyldige, så ligner kampen mellem FC København og Zenit alligevel en af de mere sjove af slagsen.

Der er kun 13 dage til FCKs vigtigste premierekamp imod Brøndby IF i DBU Pokalen, og derfor skal venskabskampen imod Zenit alligevel tages seriøst. Brøndby er ligeledes rejst sydpå, og de møder Guangzhou mandag eftermiddag.

Der kan dog ikke herske tvivl om, at det russiske storhold er favorit til at vinde kampen imod FCK. De har et budget, som vel er 8-10 gange større end FCKs, og det kan ses på deres spillertrup.

Først og fremmest, så trænes holdet af italienske Roberto Mancini, som tidligere har været i Inter, Manchester City og senest Galatasaray.

Profilerne på Zenit-holdet er blandt andre Aleksandr Kokorin, Leandro Paredes og Matias Kranevitter. De viste deres kvaliteter i foråret, hvor de vandt deres Europa League-gruppe foran Real Sociedad, Rosenborg og Vardar Skopje med 16 ud af 18 mulige point.

Robert Skov får debut for FC København

Der sker noget i Parken i disse dage. Den helt store nyhed i sidste uge var selvfølgelig Anders Hørsholts fratrædelse, og det bliver spændende at se, hvordan FC København bliver ledet i fremtiden.

På spillersiden er der også sket noget. I fredags offentliggjorde FCK, at de har hentet højrekanten Robert Skov i Silkeborg IF. Pressen melder om en transfersum på omkring otte millioner kroner, og der bliver ligeledes rapporteret om, at højreback Jens Martin Gammelby også kan være på vej til Parken.

Robert Skov er med på træningslejren i Dubai, og han får givetvis sine første minutter i FCK-trøjen imod Zenit.

Følg Robert Skovs første dag i FCK-trøjen her:

Flere skader i FCK-truppen

FC København spillede senest imod Vejle i Parken, og selvom det blev til en klar 4-0-sejr, så var der alligevel dårlige nyheder i FCK-lejren.

Federico Santander, som fik ødelagt hele sit efterår på grund af skader, måtte lade sig udskifte med en skade, og han er ikke i stand til at spille imod Zenit.

Faktisk forventer man ikke, at han overhovedet kommer i kamp under træningslejren i Dubai, hvor de udover Zenit skal møde Guangzhou Evergrande og Shakhtar Donetsk. Han er dog rejst med holdet alligevel.

Derudover sidder Erik Johansson og Aboubakar Keita også ude med skader.

Se hele FCKs trup her (fra FCK.dk):

1 Stephan Andersen

3 Pierre Bengtsson

6 William Kvist

8 Uroš Matić

10 Carlos Zeca

11 Andrija Pavlović

14 Nicolaj Thomsen

16 Ján Greguš

17 Kasper Kusk

18 Mads Roerslev

19 Denis Vavro

20 Nicolai Boilesen

22 Peter Ankersen

25 Robin Olsen

26 Carlo Holse

27 Michael Lüftner

28 Pieros Sotiriou

29 Robert Skov

33 Rasmus Falk

43 Jonas Wind (U19)

Sådan live streamer du FCK – Zenit

FC København har valgt at live streame kampen direkte online – du finder det her: https://www.facebook.com/FCKobenhavn/

Odds på FCK – Zenit

Der er ikke noget at sige til, at Zenit er favoritter til at vinde kampen imod FCK. De har en langt stærkere trup, men det er heller ikke hold som Zenit, at FCK skal sammenligne sig med. Du får følgende odds på kampen hos bet365 (pr. 22/01 – 11.00):

  • FCK: 3.40
  • Uafgjort: 3.40
  • Zenit: 2.00

Hvornår spilles FCK – Zenit?

FC København – Zenit spilles mandag den 22. januar kl. 16.00

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.