- 25 maj, 2013

Tredje gang blev lykkens gang

To fantastiske hold på et legendarisk station

Verdens bedste angreb mod verdens bedste drenge

To hold som kompromisløst har knust deres modstandere med angrebsfodbold af en anden verden

Det er store ord, men det er også finalen i Champions League

På en solbeskinnet aften i London holdt Borussia Dortmund og Bayern München oktoberfest i maj

Det er første gang, at der var tale om en ren tysk finale

Og selvom det uden tvivl er de to førende mandskaber i Bundesligaen, var det alligevel med et vidt forskelligt udgangspunk, at de gik ind til de 90 skæbnesvangre minutter

Bayern München med de to tabte finaler på fire år mod Klopps knægte som aldrig har prøvet noget lignende

Inden kampen havde der været spekuleret meget i om, det ville svække Dortmund, at de måtte undvære supertalentet Mario Götze, som er ude med den lårskade, han fik mod Real Madrid, alligevel var det et Dortmund-mandskab, som startede bedst, og der skulle ikke gå mere end et par minutter, før end Robert Lewandowski beviste, hvad han kan

Tæt under mål fik han vendt godt rundt i feltet, men i stedet for at give Dortmund en fantomstart fik han ikke ordentligt træf på bolden

Et lille kvarter inde i kampen fik polakken igen chancen, da han endnu engang fik plads i feltet og præsterede en afslutning, hvor Manuel Neyer måtte ud i fuld længe

Minuttet efter var det Dortmunds anden polak, Jakub Błaszczykowski, der fik en kæmpe chance, men igen var Neuer på plads

Jo, Jürgen Klopp havde sendt drengene til angreb og de spillede fuldstændig uden ærefrygt over for det Bayern-hold, som ellers har virket komplet uovervindelige de seneste 10 måneder

Og de blev ved drengene i gult

Efterfølgende var det Marco Reuss, som fik en friløber og fyrede kanonen afsted, men nok engang var Neuer en mur mellem stængerne

Minuttet efter ville Sven Bender lege med, og han testede Neuer til stor jubel for den gule mur, som i dagens anledning var flyttet til den engelske hovedstad

Men som tiden gik, viste Die Roten, at de også ville lege med

Efter at have været spillet i bund i de første 25 minutter var det som om, at storfavoritterne kom bedre med

I to omgange var det Mario Mandžukić, som fik sendt et par gode tilbud mod Roman Weidenfellers mål

Det var ikke uden grund, at der var set frem til denne finale

Og de to hold kvitterede ved at spille præcis den form for fodbold, som har skaffet så langt i turneringen

Her var ingen kedelig finaletaktik og navlepilleri i forhold til at skulle føle hinanden an

I stedet skabte de to tyske hold så mange chancer, at man hurtigt ville løbe tør for hænder, hvis man prøvede at tælle

Et kvarter før pausen var det som om, at Bayern havde fået rystet de værste favoritnerver af sig

Die Roten havde endnu et godt forsøg, da Arjen Robben fløj mod baglinjen, men igen var Weidenfeller på stikkerne

Kort før pausen havde hollænderen, der spille så genialt mod Barcelona, en af de chancer, som man bare skal score på

Helt tæt under mål fik han bolden lidt tilfældigt med, men af helt uforklarlige årsager ramte han Weidenfeller lige i smasken

Godt nok var han hårdt presset af Mats Hummels, men når man i en Champions League-finale får sådan et tilbud, skal man slå til

Det gjorde han ikke, og derfor kunne kampens italienske dommer fløjte til pause med stillingen 0-0

Efter pausen startede det hele noget nervøst for begge mandskaber

Afleveringerne sad pludselig ikke helt så præcist og tacklingerne ikke så tæt

I modsætning til de første 45 minutter var tempoet væk, hvilket var klart til Bayern Münchens fordel

Stille og roligt kom de tættere på dog uden, at der for alvor kom gang i angrebsmaskinen

Hverken Ribéry eller Robben havde fået indstillet sigtekornet, og det den led den ellers så velfungerende Bayern-offensiv under

Efter en lille times spil eksploderede den del af stadion, som holder med de tyske mestre

Stik imod chancer og spil kom Robben til baglinien og fik lagt bolden ind til Mario Mandžukić, som ikke kunne andet end at sende den i mål

At det var en sten, der faldt fra hjertet, var tydeligt helt ud på bænken, hvor selv Jupp Heynches kom op at stå

Efter 67 minutter lavede Dante en dumhed, som de vil bande længe over i Bayern-lejeren, da han i straffesparksfeltet havde alt, alt for højt løftet ben og ramte Marco Reuss i den helt forbudte region, hvorefter dommeren resolut pegede på pletten

Det blev İlkay Gündoğan, som fik tilliden, og han skuffede ikke til stor jubel for muren og Mario Götze, som sad og gemte sig bag en kasket på tribunen

Nu levede kampen for alvor igen, og et par minutter efter var Bayern tættere end tæt på at komme foran igen

I virkeligheden var Weidenfeller væk, men helt akrobatisk fik Neven Subotić reddet den på stregen

Efter at have bølget frem og tilbage faldt afgørelsen to minutter før tid, da Arjen Robben gjorde det til 2-1

Han kom ind mod Juventus og gjorde forskellen, og nu gjorde han det igen

Hermed skulle tredje gang blive lykkens gang for Bayern München, som vinder deres første Champions League titel siden 2001

De har været helt outstanding og sat standarten for excellence gemmen hele sæsonen