esport danmark

Vores næste artikel i serien om sportsudøvere i Danmark omhandler Esport, og det er ikke overraskende, at antallet af spillere er steget voldsomt. Læs mere om udviklingen og se vores infografikker her!

Selvom computerspil i mange år har fyldt ekstremt meget hos mange unge mennesker, særligt drenge, så har den proffesionelle del af sporten virkelig taget fart i de senere par år.

Stadions med 70.000 tilskuere kan fyldes op til Esportsstævner rundt omkring i verden, og de danske Superliga-klubber har sågar også investeret i hold, som dyster i eSuperligaen, hvilket sendes direkte i tv.

Derfor er det også interessant at kigge på antallet af tilmeldte Esports-spillere rundt omkring i Danmark.

- Se også: Fordeling og antal fodboldspillere i Danmark!

Esports-spillere i Danmark i 2018

Vi har taget tallene fra samtlige danske kommuner i 2017 og 2018, og lavet to interaktive infografikker.

Det første skaber et totalt overblik over, hvor de 5.399 Esports-spillere er fordelt geografisk rundt omkring i de danske kommuner.

Derudover har vi lavet en, som illustrerer udviklingen i hver enkelt kommune, og den kan du finde længere nede.

Samlet set er antallet er af Esports-spillere steget med over 130 % på et enkelt år, og der er egentlig ikke noget, der tyder på, at udviklingen stopper her.

Det ses relativt tydeligt, at der er stigninger i langt størstedelen af kommunerne, mens nogle få har set en tilbagegang.

I fem danske kommuner er tallene faldet:

  • Glostrup Kommune: 19 -> 0 (100 %)
  • Ballerup Kommune: 8 -> 0 (100 %)
  • Rebild Kommune: 56 -> 35 (37,5 %)
  • Herlev Kommune: 24 -> 15 (37,5 %)
  • Varde Kommune: 54 -> 35 (35,19 %)

Det skal dog siges, at når man arbejder med så små tal, så er der en stor grad af tilfældigheder, der spiller ind.

Enkeltpersoner har formentlig haft stor indflydelse på et givent fald, så man bør ikke lægge alt for meget i det. Det er dog bemærkelsesværdigt, at kun fem ud af 98 danske kommuner har set et fald i antallet af Esports-spillere.

Fordeling af Esports-spillere i Danmark

Det er også interessant, at 40 af de 98 kommuner i Danmark slet ikke har registreret nogle Esports-hold. Det er dog primært de mindre kommuner, og underligt nok, så er langt størstedelen af de kommuner på Sjælland.

Hvad det skyldes er svært at sige, men et bud kunne være, at nogle af de 105 spillere registreret på et hold i København er bosiddende i forstæderne.

Se vores interaktive kort over fordelingen af registrerede Esports-spillere her.

Over de senere år har flere og flere efterskoler åbnet linjer til folk, der vil noget seriøst indenfor Esport.

Vi har taget et kig på fem af de største efterskoler, som tilbyder undervisning i Esport, og det er værd at bemærke, at de alle fem ligger i Jylland og på Fyn.

Der er her tale om Rydshave Slots Efterskole (Holstebro Kommune), Nordfyns Efterskole (Nordfyns Kommune), Design & Idrætsefterskolen Skamling (Kolding Kommune), Frøslevlejrens Efterskole (Aabenraa Kommune) og Ølgod Efterskole (Varde Kommune).

Esports-elever tælles ganske vist ikke med som registrerede spillere, men det er da interessant, at de ligger i relativt små byer.

Sammenligner eksempelvis med antallet af fodboldspillere, som vi ligeledes har undersøgt, så er tendens helt klar der. Jo større by, jo flere fodboldspillere.

Der er dog nogle åbenlyse forskelle, så det er ikke just underligt, at det hænger sådan sammen.

Alligevel er det bemærkelsesværdigt, at hele København, Frederiksberg og de to kommuner på Amager sammenlagt har 105 Esportsspillere ud af næsten en million indbyggere.

* VIGTIG MEDDELELSE – Mesterbold.dk viser sammen med bet365 mere end 40.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se, grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 og indbetaler til din konto for at kunne se en bestemt begivenhed via bet365 Live billeder anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed via Live billeder fra landet, hvor du befinder dig. Du finder bet365's kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os. | Regler & Vilkår gælder

For at kvalificere dig skal du blot have en finansieret konto eller have placeret et væddemål indenfor de sidste 24 timer.

Denne er artikel er skrevet som en nyhed med informativt indhold. Sektionen, som omhandler live streaming, odds, bonusser er lavet for at hjælpe vores brugere til forstå, hvor de kan live streame, og spille på kampen. Vær venligst opmærksom på, at mesterbold.dk har indtjening igennem vores links til live streaming, odds og bonus-sektioner.

-

1. bet365

100% op til 500KR

2. Mr Green

100% op til 1000KR

3. LeoVegas

Risikofrit spil på op til 500 KR

4. Nordicbet

100% op til 1000KR

5. Betfair

100% op til 500KR

6. Bethard

Sponsoreret indhold | Regler & vilkår gælder | +18 | Bonus kun for nye spillere | Ludomani.dk