fodboldfans i kamp

Hvor stort et problem er hooliganisme egentlig i England? Vi har kigget nærmere på statistikken fra UK Government Statistics og lavet en infografik.

Hvordan det står til med fodbold-relateret vold i Premier League

Hooliganisme har været et stort problem i England før i tiden, men der er bedre tider er i sigte, for der er sket et fald i fodbold-relaterede anholdelser.

  • I alt var der 1.542 arrestationer relateret til fodboldkampe, hvilket er 6% mindre end sidste sæson.
  • Ud af disse 1.542 arrestationer var de tre mest almindelige offentlige forstyrrelser (36%), voldsforstyrrelser (20%) og baneindbrydelser (12%).
  • I alt var der 3,5 anholdelser pr. 100.000 deltagere ved fodboldkampe i England.

Dog er der et problem hos de samme klubber. Om det enten er resultaterne, der nager fansene eller om de bare ikke kan styre sig, er svært at sige.

Der skal dog nævnes, at der er gjort et stort stykke arbejde ved hooliganisme i England. Fodbold-relaterede anholdelser er faldet 50 % siden 2010-11 sæsonen (fra 3.089 til 1.542). Ud af de 1.542 anholdelser, der er blevet foretaget i sidste sæson, er over halvdelen af dem sket inde på selve stadion.

Se mere i vores infografik om fodbold-relaterede anholdelser i Premier League 2017/2018:

Vil du bruge denne infografik på din hjemmeside?

Kopiér HTML-koden nedenfor og sæt ind på din side.

West Ham og Manchester United har de mest aggressive fans

Man skulle tro, at folk lærer af deres fejl, men ikke i dette tilfælde. West Ham og Manchester United var på henholdsvis første- og andenpladsen forrige sæson, og i sidste sæson indtog de også de samme pladser.

Men som statistikken viser, så er der sket forbedringer. F.eks. blev der foretaget 65 anholdelser af West Hams fans i Premier League i 16/17-sæsonen. I 17/18-sæsonen er der blevet foretaget 45 anholdelser hos 'The Irons', som West Hams tilhængere kalder sig selv.

Der blev anholdt 42 af Manchester Uniteds fans i forrige sæson, men i sidste sæson blev tallet reduceret med to - det er selvfølgelig en forbedring, men mon ikke klubben har større ambitioner end det. 

Bournemouth er klassens gode dreng

Bournemouths fans virker til at være meget stille og rolige ifølge tallene fra rapporten. Sidste år skete der kun 8 anholdelser blandt ’The Cherries’, som Bournemouth-fansene kalder sig selv. I dette års rapport er tallet reduceret 50%, hvilket giver dem en sidsteplads.

Fansene fra det sydlige England har også god grund til at opføre sig ordentligt. Bournemouth FC ligger lige nu i top seks i Premier League, så fansene har ikke det store incitament til at slås.

* VIGTIG MEDDELELSE – Mesterbold.dk viser sammen med bet365 mere end 100.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se, grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 og indbetaler til din konto for at kunne se en bestemt begivenhed via bet365 Live billeder anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed via Live billeder fra landet, hvor du befinder dig. Du finder bet365's kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os | 18+ - Regler og vilkår gælder – Stopspillet.dk 70222825 – ROFUS.nu

For at kvalificere dig skal du blot have en finansieret konto eller have placeret et væddemål indenfor de sidste 24 timer.

Denne er artikel er skrevet som en nyhed med informativt indhold. Sektionen, som omhandler live streaming, odds, bonusser er lavet for at hjælpe vores brugere til forstå, hvor de kan live streame, og spille på kampen. Vær venligst opmærksom på, at mesterbold.dk har indtjening igennem vores links til live streaming, odds og bonus-sektioner.