Fodbold-relaterede anholdelser i Premier League 17/18-sæson [Infografik]

fodboldfans i kamp

Hvordan det står til med fodbold-relateret vold i Premier League

Hooliganisme har været et stort problem i England før i tiden, men der er bedre tider er i sigte, for der er sket et fald i fodbold-relaterede anholdelser.

  • I alt var der 1.542 arrestationer relateret til fodboldkampe, hvilket er 6% mindre end sidste sæson.
  • Ud af disse 1.542 arrestationer var de tre mest almindelige offentlige forstyrrelser (36%), voldsforstyrrelser (20%) og baneindbrydelser (12%).
  • I alt var der 3,5 anholdelser pr. 100.000 deltagere ved fodboldkampe i England.

Dog er der et problem hos de samme klubber. Om det enten er resultaterne, der nager fansene eller om de bare ikke kan styre sig, er svært at sige.

Der skal dog nævnes, at der er gjort et stort stykke arbejde ved hooliganisme i England. Fodbold-relaterede anholdelser er faldet 50 % siden 2010-11 sæsonen (fra 3.089 til 1.542). Ud af de 1.542 anholdelser, der er blevet foretaget i sidste sæson, er over halvdelen af dem sket inde på selve stadion.

Se mere i vores infografik om fodbold-relaterede anholdelser i Premier League 2017/2018:

fodboldrelateret vold premier league

Vil du bruge denne infografik på din hjemmeside?

Kopiér HTML-koden nedenfor og sæt ind på din side.

West Ham og Manchester United har de mest aggressive fans

Man skulle tro, at folk lærer af deres fejl, men ikke i dette tilfælde. West Ham og Manchester United var på henholdsvis første- og andenpladsen forrige sæson, og i sidste sæson indtog de også de samme pladser.

Men som statistikken viser, så er der sket forbedringer. F.eks. blev der foretaget 65 anholdelser af West Hams fans i Premier League i 16/17-sæsonen. I 17/18-sæsonen er der blevet foretaget 45 anholdelser hos ‘The Irons’, som West Hams tilhængere kalder sig selv.

Der blev anholdt 42 af Manchester Uniteds fans i forrige sæson, men i sidste sæson blev tallet reduceret med to – det er selvfølgelig en forbedring, men mon ikke klubben har større ambitioner end det.

Bournemouth er klassens gode dreng

Bournemouths fans virker til at være meget stille og rolige ifølge tallene fra rapporten. Sidste år skete der kun 8 anholdelser blandt ’The Cherries’, som Bournemouth-fansene kalder sig selv. I dette års rapport er tallet reduceret 50%, hvilket giver dem en sidsteplads.

Fansene fra det sydlige England har også god grund til at opføre sig ordentligt. Bournemouth FC ligger lige nu i top seks i Premier League, så fansene har ikke det store incitament til at slås.