Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 28 feb, 2018

Sådan ser man Premier League-kampe i Danmark

Premier League streaming

Premier League bliver fulgt af millioner af fans verden over, og det er virkelig en fantastisk fodboldliga. I denne guide kommer vi ind på, hvordan du ser kampene via online live streaming og i TV.

Manchester United har domineret Premier League

Premier League i det nuværende format blev oprettet i 1992, og der stod Manchester United på det hele i de efterfølgende år.

The Red Devils har vundet hele 13 Premier League-trofæer, og det er mere end alle andre hold til sammen.

De forsvarende Premier League-mestre Chelsea ligger på andenpladsen med fem PL-titler, mens Arsenal har vundet tre.

Manchester City har vundet to trofæer, mens Blackburn og Leicester City har vundet en enkelt hver.

En hvis Sir Alex Ferguson skal tilskrives en stor del af æren for de mange United-trofæer. Han er blandt historiens allerstørste managers, og han har slået et hav af rekorder.

Siden han forlod klubben i 2013, har Manchester United ikke været i stand til at fasteholde deres position i Premier League. David Moyes, Louis van Gaal og nu Jose Mourinho har gjort deres bedste, men ikke haft succes med at vinde, hvilket fortæller noget om Fergies bedrifter i Manchester United.

Manchester City har i sin anden sæson under Pep Guardiola vist enormt højt niveau, og de ligner et godt bud på en vinder i de kommende sæsoner.

Danske spillere i Premier League

Der er i øjeblikket hele otte danske fodboldspillere i Premier League. Mens vi for bare få år tilbage havde store problemer med at slå igennem i udlandet, så ser det anderledes godt ud i øjeblikket.

Christian Eriksen er selvfølgelig den største profil, og han har faktisk været blandt Premier Leagues allerbedste spillere i løbet af de seneste to-tre sæsoner.

Eriksen er blevet en stor profil på Tottenham-holdet, og det er ikke for sjov, at klubber som FC Barcelona og Real Madrid holder et vågent øje med den 26-årige midtbanespiller.

Kasper Schmeichel var en del af det utrolige Leicester-hold, der vandt mesterskabet i 2015/2016-sæsonen, og han spillede en stor rolle. Leicester befinder sig ikke længere blandt topholdene, men flere store klubber skulle eftersigende være varme for at skrive under med Schmeichel.

Andreas Christensen kom til Chelsea som teenager, men han er først blevet et stort navn efter to års udleje i Borussia Mönchengladbach, hvor han slog sig fast i Bundesligaen og Champions League.

Han har slået David Luiz af i Antonio Contes midterforsvar, og han har været en af holdets bedste spillere i 2017/2018-sæsonen.

Der er i alt otte danske spillere i Premier League i skrivende stund, og dem finder du her:

  • Christian Eriksen – Tottenham
  • Kasper Schmeichel – Leicester
  • Andreas Christensen – Chelsea
  • Pierre-Emile Højbjerg – Southampton
  • Philip Billing – Huddersfield
  • Mathias “Zanka” Jørgensen – Huddersfield
  • Jonas Lössl – Huddersfield
  • Jakob Haugaard – Stoke

Se Premier League-kampe i TV

Premier League er et særdeles populært TV-produkt, hvorfor rettighederne koster mange milliarder hver sæson. En enkelt kamp koster op imod 100 millioner kroner i gennemsnit, og det skyldes simpelthen den enorme interesse for Englands bedste fodboldrække.

Du kan selvfølgelig også se Premier League-kampene i Danmark på TV. Rettighederne er delt 50/50 imellem MTG (Viasat) og Discovery Networks.

Viasats kampe bliver sendt på TV3+ og TV3 Max, og de mest interessante kampe vil typisk blive sendt på TV3+, mens mindre kampe kommer på TV3 Max.

Discoverys kampe bliver sendt på 6’eren.

Live stream Premier League online

Det er selvfølgelig også en mulighed, at se Premier League-kampene via online live streaming.

Flere og flere mennesker vælger at se kampene via live streaming, og det er en fantastisk måde at se fodbold på din mobil eller tablet.

Da rettighederne er fordelt imellem Viasat og Discovery, så kan du se kampene på enten Viaplay eller Dplay.

Både Viaplay og Dplay er super-fine apps, som alle kan finde ud af at bruge, og de kan helt klart anbefales.

Viaplay Sport koster i skrivende stund 269 kroner om måneden, og foruden Premier League, så kan du også se Superligaen og Champions League.

Dplay koster i øjeblikket 159 kroner pr. måned, og her kan du også se Superligaen, Europa League, landskampe og meget andet.

Premier League får en vinterpause

Mens de andre store ligaer som La Liga, Serie A og Bundesligaen hvert år holder en mindre vinterpause, så har Premier League altid holdt fast i at spille kampe hele året rundt, men det får nu en stopper.

Fra og med sæsonen 2019/2020 vil der også blive holdt en vinterpause i Premier League, så spillerne kan restituere en smule.

Mens nogle af de andre holder pause henover jul og nytår, så vil Premier League dog fastholde den vellidte tradition med at spille et tætpakket program.

Dermed får vi fans fortsat mulighed for at se fodbold på Boxing Day, og det er glædeligt.

I stedet vil pausen blive afholdt i begyndelsen af februar måned. Det betyder dog også, at de engelske klubber, som deltager i Champions League ikke får den store pause, da 1/8-finalerne begynder i midten af februar.

Det engelske landshold og de engelske klubhold har igennem længere tid underpræsteret i internationale turneringer, og det hårde juleprogram uden vinterpause er blevet lagt ud som et af hovedargumenterne.

Premier League er som bekendt verdens mest populære, nationale liga, og derfor skal du selvfølgelig også alle verdensstjernerne i aktion. Som vi nævner længere oppe i artiklen, så kan du både se Premier League-kampene i TV og via online live streaming.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.