Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 1 sep, 2017

Se alle Celta Vigo kampe direkte på live stream online 2017/2018

Fodbold skal streames live

Du kan se alle Celta Vigos kampe i 2017/2018-sæsonen på live stream.

Celta Vigo var stærke i Europa League

2016/2017-sæsonen var meget spændende for Celta Vigo. Det gik ikke særligt godt i La Liga, hvor de endte på 13. pladsen, hvilket var den dårligste slutplacering siden 2012/2013, hvor de rykkede op.

Det handlede dog i høj grad om, at klubben tidligt på sæsonen valgte at satse på Europa League. Det skulle også vise sig at være en god ide, da klubben nåede hele vejen til semifinalerne, hvor Manchester United dog blev for stor en mundfuld.

Celta var dog ikke længere væk end, at de havde chancen for at avancere i overtiden på Old Trafford, men John Guidetti svigtede. Selvom det ikke blev til nogle titler, så fik Celta stadig hentet mange penge fra Europa League-kampagnen, og det kan man se på transfermarkedet.

Emre Mor er klubben dyreste nogensinde

Celta har nemlig valgt at hente tyrkiske Emre Mor i Dortmund for en rekordsum på 13 millioner euro. Han er med afstand Celtas dyreste indkøb, hvor Pione Sisto tidligere var den dyreste med en sum på 6 millioner euro.

Emre Mors karriere i Dortmund var løbet ud på et sidespor, og det var givet, at han skulle finde sig en ny arbejdsgiver, men det er alligevel overraskende, at det blev Celta Vigo. Klubben fra Galicien har dog vist sig som et godt sted for yngre spillere at udvikle sig, og det er en spændende kantduo med Mor og Sisto.

Fem tidligere Superliga-spillere i truppen

Emre Mor er langt fra den eneste tidligere Superliga-spiller i Celta Vigos trup. De råder nemlig også over Pione Sisto, Daniel Wass, Andrew Hjulsager og Stanislav Lobotka. Sidstnævnte er også blevet hentet i dette transfervindue, mens Hjulsager kom i januar.

Forbindelsen til Danmark kom under den tidligere sportsdirektør Miguel Torrecilla, der i 2016 byttede Celta ud med Real Betis, hvor han lagde ud med at hente Riza Durmisi til klubben. Det var egentlig planen, at venstrebacken skulle med til Celta, men da han selv tog til Betis, røg Durmisi med derover.

Torrecilla var ansvarlig for transfers i Celta mellem 2009 og 2016, og det danske link startede med Michael Krohn-Dehli, som han hentede i Brøndby i 2012. Han havde stor succes i sine tre år i klubben, og han fik derfor øjnene op for det danske marked.

Da Krohn-Dehli røg til Sevilla valgte man at erstatte ham med Daniel Wass, og i sommeren 2016 blev Pione Sisto hentet. Et halvt år efter var Andrew Hjulsagers tur, og i sommeren 2017 hentede de så de to tidligere FC Nordsjælland-spillere Emre Mor og Stanislav Lobotka.

Tidligere Barcelona-assistent i spidsen for Celta

De bliver ledet af baskiske Juan Carlos Unzue, som overtog cheftrænersædet efter Eduardo Berizzo, der nu er i Sevilla. Unzue kommer fra et job som assistent for Luis Enrique i Barcelona, og før det var han også Enriques assistent i Celta Vigo, så han kender klubben.

Unzue er kendt for sin Barcelona-prægede stil, og derfor kommer Celta Vigo formentlig at være et underholdende bekendtskab under hans ledelse. De har stort set kun teknisk dygtige spillere, mens svenske John Guidetti er blandt de få fysisk stærke spillere på holdet.

Cheftræneren nød stor succes sammen med Luis Enrique i Barcelona, hvor de vandt The Treble i den første sæson. Han har også en fortid som aktiv spiller, og han vogtede målet for Osasuna, Barcelona, Sevilla, Tenerife og Oviedo i sin 17-årige karriere.

Du kan se alle Celta Vigos La Liga-kampe hos bet365.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.