Se FA Cup-kampe på live stream!

FA cup live stream

Vil du se FA Cup online? Gør det på Bet365!

For at streame hos Bet365 skal du have en finansieret spillekonto eller have bettet inden for de sidste 24 timer. Bemærk, at nogle dele af det, der udbydes, kan være blokeret af din IP-adresse. 18+ – Regler og vilkår gælder – Stopspillet.dk 70222825 – ROFUS.nu

Hvert år følger millioner af fodboldfans den engelske FA Cup, som er den klart største pokalturnering verden over. Den blev afviklet for første gang i 1871, og er dermed verdens ældste fodboldturnering.

Blandt danskere er FA Cuppen en af de mest populære, udenlanske turneringer, og vi kommer i denne artikel ind på, hvordan du kan live streame kampene fra den engelske FA Cup.

Sådan live streamer du FA Cup online

Der er flere muligheder, hvis du vil live streame kampe fra FA Cuppen. Du kan eksempelvis oprette en bruger hos bet365, som er verdens klart bedste bookmaker, og dermed få adgang til at live streame kampe fra FA Cup.

Opret dig hos bet365 her!

Der er dog også andre muligheder end bet365, hvis du vil live streame FA Cup. Rettighederne i Danmark tilhører Discovery Networks, og derfor er det også muligt at se kampene på deres streamingtjeneste, Eurosport Player.

Fra 2018 og frem til 2022 kan du se FA Cup på Viaplay, da MTG (og dermed Viasat) har sikret sig rettighederne til turneringen.

Det koster en konto hos Dplay

Du kan også vælge at live streame kampene på Dplay, men det skal du til gengæld betale for. Det koster i skrivende stund 119 kroner om måneden at have en bruger hos Dplay, men du kan også vælge at købe et årskort for 1190 kroner.

Det koster en konto hos Viaplay

Hvis du vil live streame fodbold hos Viaplay, så skal du oprette en bruger, og bestille den såkaldte sportspakke. Det koster i øvrigt 269 kroner om måneden, men så får du til gengæld også adgang til serier og film.

FA Cup er meget speciel

Selvom der findes et hav af pokalturneringer verden over, så er den engelske FA Cup helt unik. Det er verdens ældste fodboldturnering, og der er en særlig aura over turneringen, hvilket gør, at selv de små hold kan komme langt.

Hvert år får de store Premier League-klubber som Manchester United, Manchester City, Liverpool og Chelsea problemer, når de er besøg på de nedslidte stadions i de lavere engelske rækker.

Mens de store stjerne kan være en smule demotiverede, når de spiller på en jordbane foran 8.000 tilskuere, så spiller underdogsne, som galdt det deres liv.

Vejen til Wembley er lang

I 2016/2017-sæsonen deltog hele 736 hold i FA Cup, og det står i skarp kontrast til andre lande, hvor pokalturneringerne er forbeholdt de 5-6 bedste ligaer.

Med så mange deltagende hold, er der en kvalifikationsturnering, hvor de lavest rangerede hold forsøger at kvalificere sig til hovedturneringen. Der spilles i alt seks runder i kval-turneringen, og de afvikles fra august til oktober.

Den første runde i hovedturneringen spilles i november, men det tager for alvor fart i januar, hvor Premier League-holdene indtræder i fjerde runde.

Herfra kæmper holdene om at komme til FA Cup-finalen, som spilles på Wembley i maj.

Arsenal er konger af FA Cuppen

Det mest succesfulde hold i FA Cup-historien er Arsenal. London-klubben har vundet turneringen hele 13 gange, og de er også forsvarende mestre i skrivende stund efter finalesejren over Chelsea i 2017.

Arsenal vandt turneringen for første gang i 1930, og de er samtidigt det hold, der har været i flest finaler (20).

Derfor er det også logisk, at den legendariske Arsenal manager Arsene Wenger er den træner, der har vundet FA Cuppen flest gange (7).

Alle kan komme i Europa

En anden speciel ting ved FA Cup, hvilket dog ikke adskiller sig fra andre pokalturneringer, er, at vinderen kvalificerer sig til Europa League. Niveauet i Premier League er steget markant over de senere år, og derfor bliver det i højere grad sværere for de lavere rangerede hold at vinde turneringen.

Det er ikke sket siden 1980, at et hold uden for den bedste række har vundet FA Cuppen. West Ham rykkede ned fra 1. division (i dag kaldet Premier League), men året efter løfte pokalen efter sejr over lokalrivalerne fra Arsenal.

Senest et hold udenfor Premier League var i finalen, var i 2008, hvor Portsmouth og Cardiff mødtes. Det var en ret lige kamp, men PL-mandskabet Portsmouth endte alligevel 1-0, og det blev dermed ikke til noget europæisk eventyr for Cardiff.

Generelt har Manchester United og Arsenal domineret tungt i løbet af de seneste årtier, men der har også været et par overraskende vindere af FA Cuppen.

I 2013 stod finalen mellem Wigan og de klare favoritter fra Manchester City. City havde brugt mange milliarder på at opbygge et stort hold, men det hjalp alligevel ikke imod Wigan.

Pablo Zabaleta blev vist ud efter to gule kort, og kort efter scorede Ben Watson kampens eneste mål i overtiden.

Dermed blev Wigan det første hold i historien, der vandt FA Cuppen, og rykkede nede fra Premier League i samme sæson.

Ved at live streame FA Cuppen er du sikker på at få alt action fra den legendariske pokalturnering. Vi anbefaler helt klart, at du opretter en profil hos bet365, og live streamer kampe fra FA Cuppen.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2448 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.