Skal Wenger være inde eller ude? (Infografik)

Arsene Wenger

Arséne Wenger har fået bedre styr på Arsenal nu

Arsenal FC ridder lige nu på en bølge af sejre. Med 6 sejre i bagagen tager Arsenal til Rusland for at spille mod CSKA Moskva, som de vandt 4-1 over på hjemmebanen. Med det ene ben i Europa League semifinalen og et 3 points hul til Chelsea og femtepladsen, så ser det lige pludselig ikke sort ud for Gunners.

Før dette opsving, så det intet mindre end horribelt ud. Arsenal tabte blandt andet til Brighton, Bournemouth og Swansea, hvilket ikke er en skam, men med et sådan budget og hold, så skal man vinde over sådanne hold, selvom kampene bliver spillet på udebane.

Men hvordan har Wenger klaret det overordnet set?

Franskmanden overtog Arsenal i 1996 og har opnået stor succes i løbet af hans 21 år i klubben. Han har vundet 17 titler i alt. 7 FA Cup titler, 7 Community Shield titler og 3 Premier League titler. Skal man nævne et højdepunkt i hans lange karriere hos Arsenal FC må det være 2003/04-sæsonen.

Her spillede “The Invincibles” hele Premier League-sæsonen uden at tabe én enkelt kamp. Holdet bestod af legendariske spillere som Patrick Vieira, Freddie Ljungberg, Thierry Henry og Bergkamp, og det må siges at være intet mindre end imponerende at vinde PL uden at tabe en eneste kamp.

Vi har samlet hans resultater med mange flere gode sager i en infografik, som du kan se herunder:

Arsene Wenger infografik

Vil du bruge denne infografik på din hjemmeside?

Kopiér HTML-koden nedenfor og sæt ind på din side.

Europa League er nøglen til Wengers overlevelse

Wenger har også formået at kvalificere Arsenal til Champions League hvert år med ham som træner indtil 2016/17-sæsonen, hvor de endte på en femteplads og gik glip af verdens fineste fodboldturnering for klubhold. Som det ser ud lige nu, så skal Arsenal gå efter at vinde Europa League for at kvalificere sig til CL.

Gentagne protester fra fans

Forholdet mellem Wenger og Arsenal fans er blevet endnu værre efter en dårlig start i 2018, hvor Arsenal røg ud til Nottingham i FA Cup og tabte 5 ud af 7 kampe i Premier League, herunder et tilbagevendende tab til Manchester City 0-3 (en i Premier League, den anden i Carabao-finalen).

Arsenal sluttede faktisk på andenpladsen i Premier League for blot to år siden, men efterfølgende blev holdets præstationer kun forringet. Størstedelen af ​​fansene er blevet trætte af Wenger, og de fleste af dem tror, ​​at efter 21 år er det tid til, at en ny er ansvarlig.

Tilskuerne har gentagne gange haft “Wenger Out” -bannere med til kampene for at få ham til at forlade klubben, og kritikken nåede sit højdepunkt mod Stoke City i slutningen af ​​sidste sæson. Et fly havde været arrangeret til at flyve over Bet365 Stadium under kampen mellem Stoke og Arsenal, med sloganet “Wenger – Out means out !!”.

Wenger så flyet, men sagde, at han ikke var ligeglad med budskabet. “Jeg bliver betalt for at gøre mit arbejde, for en klub, jeg elsker, og jeg vil gøre det så længe jeg er her, med engagement.

Wenger tænker ikke på det, siger han

“Jeg er slet ikke berørt,” har Wenger udtalt til flere engelske medier. Wengers kontrakt udløber sommeren 2019, men mange rygter siger, at han allerede vil være væk allerede i sommer. Wenger selv har sagt, at han ikke vejer i fansenes synspunkter når det kommer til, om han vil blive i klubben eller ej.

De fleste tilhængerne af Arsenal håber dog at kunne påvirke klubejer Stan Kroenke. Kroenke har dog et meget godt forhold til sin ven Arsène Wenger, men selv når det kommer til venner, tålmodighed har sine grænser.