Top 10: Flest mål i Superligaen

fodboldmål i netmaskerne

Superligaen er gået på vinterpause, og det er tid til at gøre status. Vi har samlet en liste over de 10 mest scorende spillere i Superligaens historie, og der er flere legender på listen. De fleste af spillerne havde deres storhedstid i halvfemserne, og med tanke på fodboldens udvikling, så bliver det sværere og sværere at komme på listen.

Fodboldspillerne i dag har mere travlt med at komme til udlandet, og prøve lykken. Det er efterhånden en sjældenhed, at spillerne bliver mere end tre-fire år i den danske Superliga. Læg mærke til, at Superligaen, som vi kender den i dag, blev grundlagt i 1991, og alle scoringer før bliver ikke talt med.

Læs også vores top 10 over spillerne med flest kampe i Superligaen.

Kun en enkelt af de 10 spillere er fortsat aktive, og du har sikkert allerede gættet, hvem det er. Se vores top 10 her!

Top 10: Mest scorende spillere i Superligaens historie

10. David Nielsen – 76 mål

 • Kampe: 214
 • Min/mål: 200
 • Klubber: OB, Lyngby BK, FC København, AaB og FC Midtjylland

David Nielsen var kendt som en meget flamboyant og temperamentsfuld angriber, som også havde en god målnæse. Han blev som 19-årig udlejet fra OB til Lyngby BK, og det var her han slog igennem i Superligaen.

Det sikrede ham et skifte til Fortuna Düsseldorf, som dog aldrig blev nogen succes. Han vendte hjem til Superligaen og FCK kort efter, og efter flere gode sæsoner var det igen tid til udlandet – denne gang i det engelske.

Han fik aldrig rigtigt slået sig ned, og flere kontroversielle situationer udenfor banen besværliggjorde karrieren, og han søgte til Norge, hvor han senere fik opbygget sig et stort trænernavn, hvilket vi nu ser i Superligaen.

9. Thomas Thorninger – 81 mål

 • Kampe: 264
 • Min/mål: 225
 • Klubber: Vejle B, Brøndby IF og FC København

”Den smilende dræber” var en del af ungdomsafdelingen i PSG Eindhoven, men det var i Vejle Boldklub, at han slog sit navn fast. Efter 13 mål i Nørreskoven tog han turen tilbage til Holland og PSV, men det blev aldrig rigtigt godt.

Siden fulgte nogle flotte sæsoner i AGF, hvor han mellem 1995 og 1997 scorede hele 39 Superliga-mål. Herefter prøvede han lykken i Perugia, men vendte kort efter hjem til FC København, hvor han blandt andet var med til at vinde mesterskabet i 2001.

Han tog endnu en gang turen til Udinese og Serie A inden, at han afsluttede karrieren i AGF i 2005.

8. Søren Andersen – 101 mål

 • Kampe: 231
 • Min/mål: 185
 • Klubber: AGF, AaB og OB

Søren Andersen var en meget kraftfuld angriber, der havde en fremragende næse for mål. Han fik sin opdragelse i Silkeborg, men slog igennem i AGF, for hvem han scorede 51 mål i 109 kampe. Det sikrede ham en kontrakt i spanske Lleida, hvor han dog kun scorede to gange i 22 kampe.

Han prøvede også lykken i Rayo Vallecano og IFK Norrköping inden returen til AaB i 1995. Endnu engang bombede han i Superligaen med 30 mål i 67 kampe, og han tog herefter turen til Bristol City.

Her spillede han en enkelt sæson, hvorefter han vendte hjem til OB i 1999. Efter to sæsoner i Odense afsluttede Mandarinen sin karriere i AGF i 2003. Søren Andersen spillede 12 landskampe, men kom aldrig på tavlen.

7. Peter Graulund – 107 mål

 • Kampe: 290
 • Min/mål: 183
 • Klubber: Vejle B, Brøndby IF og AGF

Peter Graulund er nok mest kendt for sin periode i AGF, men det var i Vejle, at den lille angriber slog igennem i Superligaen. Efter et flot efterår i Vejle blev han solgt til Brøndby i januar 1999, og efter 21 mål i 31 kampe for Brøndby i 2000/2001-sæsonen blev han for varm til Superigaen.

Han tog turen til Bochum, hvor han dog kun nettede fem mål i 21 kampe, og derfor blev han udlejet til AGF. De havde ikke pengene til at købe ham fri på daværende tidspunkt, og derfor fortsatte han karrieren i Helsingborg.

Han returnerede til AGF i 2006, og her scorede han 53 mål i 147 kampe. Efter tilbagetrækningen i 2012 arbejdede han kortvarigt for AGFs ungdomsafdeling, men har siden fungeret som ekspert for Viasat.

6. Frank Kristensen – 108 mål

 • Kampe: 298
 • Min/mål: 192
 • Klubber: Ikast FS, FC Midtjylland og Randers FC

Farlige Frank startede sin professionelle karriere i Ikast FS, og fortsatte herefter i FC Midtjylland efter fusionen med Herning. Han spillede 12 fremragende sæsoner i FCM med over 100 Superliga-mål til følge.

Selvom han var en levende legende i FC Midtjylland, som på daværende tidspunkt ikke havde nogen historie, og derfor var Farlige Frank så vigtig, men han fik alligevel ikke scoret sig en kontraktforlængelse.

I stedet stod Randers FC klar i 2011, men det blev aldrig succesfuldt, og han var meget skadesplaget i den periode. Han vendte hjem til MCH Arena og FC Midtjylland i 2013, og afsluttede karrieren i 2014 efter en sløj sæson. Siden har han haft diverse trænerroller i FCM, Spjald og Vendsyssel FF.

5. Steffen Højer: 124 mål

 • Kampe: 339
 • Min/mål: 220
 • Klubber: Viborg FF, AaB og OB

Steffen Højer var kendt som en snedig angriber, der nåede at score hele 124 mål over 14 sæsoner i Superligaen. Han startede karrieren i Viborg FF, og efter en 16 mål i 32 kampe i 1995/1996 så skiftede han til AaB.

Her var han med til at vinde mesterskabet i 1999, men han fik ikke meget spilletid på grund af dygtige konkurrenter, og han vendte tilbage til Viborg på et kort lejeophold. I 1999 tog han til italienske Brescia, men på grund af skader kom han aldrig på banen, og han blev lejet ud til FC Midtjylland.

Han var med til at spille FCM op i Superligaen inden, at han returnerede til Viborg i 2000. Efterfølgende spillede han fem flotte sæsoner i OB og Viborg, og han scorede sit sidste mål den 16. september 2007.

4. Heine Fernandez – 126 mål

 • Kampe: 326
 • Min/mål: 202
 • Klubber: Silkeborg IF, Viborg FF, FC København og AaB

Heine Fernandez slog igennem i Silkeborg, med hvem han vandt mesterskabet i 1994. Han skiftede dog til lokalrivalerne fra Viborg i 1998, og her fik han en fantastisk start. Han blev Superligaens topscorer i 1998/1999, og han fortsatte målformen indtil januar 2001, hvor FC København stod klar med en kontrakt.

Han var med til at vinde mesterskabet i den sæson, men skiftede til AB et halvt år efter. Heine Fernandez var en giftig angriber, men han brugte mere energi på bajerne i 3. halvleg, og det kostede ham desværre.

Siden karrierestoppet i 2005 har han brugt sin tid på at drive værtshuset Livjægerkroen, hvilket han desværre ikke gør længere.

3. Peter Møller – 135 mål

 • Kampe: 310
 • Min/mål: 156
 • Klubber: AaB, FC København og Brøndby IF

Peter Møller slog som meget ung angriber igennem i AaB, og efter 37 mål på to sæsoner skiftede han til FC København i 1993. Han var en del af et dårligt hold, og efter et mindre godt ophold i Parken skiftede han i 1995 til Brøndby IF, som en af de få spillere, der nogensinde har taget det skifte.

Efter nogle fremragende år på Vestegnen tog han skiftet til PSV Eindhoven, hvor det aldrig rigtigt blev til en succes. Herefter prøvede han lykken i Real Oviedo, og efter efter et par lejeophold i Brøndby og Fulham, skiftede han i 2001 tilbage til FC København.

Han nåede at spille 20 landskampe med fem mål til følge, og han afsluttede karrieren i 2005. Han arbejder i dag på DR Sporten.

2. Søren Frederiksen – 139 mål

 • Kampe: 355
 • Min/mål: 178
 • Klubber: Viborg FF, Silkeborg IF og AaB

Søren Frederiksen startede karrieren i Viborg, hvor han spillede mellem 1989 og 1994. Han skiftede i januar 1994 til Silkeborg, hvor han var med til at vinde mesterskabet, men returnerede til Viborg året efter.

Siden fulgte et skifte til AaB, hvor han bombede løs i fire sæsoner inden, at han tog turen tilbage til Viborg i 2001 som erstatning for Heine Fernandez. Han blev Superligaens topscorer i 2002/2003 med 18 kasser, og han spillede sin sidste Superliga-kamp den 27. august 2005.

Herefter prøvede han at være cheftræner i Skive, og har siden arbejdet i Viborg FF, hvor han har haft diverse trænerjobs.

1. Morten ”Duncan” Rasmussen – 145 mål

 • Kampe: 355
 • Min/mål: 179
 • Klubber: AGF, Brøndby IF, AaB og FC Midtjylland

Morten ”Duncan” Rasmussen er den mest scorende spiller i Superligaens historie, og samtidigt den eneste aktive spiller på listen, hvilket blot gør bedriften endnu mere imponerende. Duncan fik gennembrud i de tidlige 00’ere for AGF, og efter 10 mål i 20 kampe i foråret 2005 skiftede han til Brøndby IF. Her spillede han frem til 2010, hvor Celtic stod klar med en stor kontrakt.

Det blev aldrig nogen succes i Glasgow, og han var efterfølgende lejet ud til Mainz, Aab og Sivasspor, men han returnerede i 2012 til FC Midtjylland og Superligaen. Her spillede han nogle flotte sæsoner, og han var blandt andet med til at vinde mesterskabet i 2015.

Han skiftede i 2016 til AGF for at blive genforenet med Glen Riddersholm i sin barndomsklub, og han har da også scoret med pænt med mål selvom det ikke kører for AGF-holdet. Gad vide, hvor mange det bliver til for Duncan?

Som det kan ses, så har de fleste af spillerne haft deres storhedstid i 90’erne og 00’erne. Mange fantastiske angribere har desværre forladt Superligaen alt for tidligt, og det er interessant at tænke på, hvem der havde været Superligaens mest scorende spiller, hvis ikke det havde været for udlandets fristelser.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.