Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 4 okt, 2017

Top 10: De mest mærkelige og sjove skader i fodboldhistorien

top 10 skader i fodboldhistorien

De fleste fodboldspillere rammes med jævne mellemrum af skader, som oftest er muskel- eller slagskader efter uheld på en fodboldbane. Fodbolden byder dog også på en række bizarre, sjove og underlige soloskader. Mesterbold har samlet en liste over 10 af de mærkeligste fodboldskader:

10. Marco Asensio: Barbering af benene

Nummer på 10 listen er også den nyeste af de mærkelige skader. Marco Asensio matte sidde ude under Real Madrids Champions League-kamp imod APOEL. Det skyldtes, at han havde barberet sine ben, og i den forbindelse kom til at skære sig på en bums. Der udviklede sig betændelse i såret, og det var for smertefuldt at trække sokkerne op.

9. Roy Carroll: Foden sad fast i målnettet

Næste mand på listen er den tidligere OB og Manchester United-målmand Roy Carroll. Under et træningspas i sin West Ham-tid skulle han hente nogle bolde i målnettet, men hans fod satte sig fast, og han fik efterfølgende en knæskade bagefter. Den nordirske keepers karriere var generelt præget af skader, hvilket også medførte en depression.

8. Rio Ferdinand: Knæskade efter at spille Playstation

Den tidligere forsvarsspiller var ramt af mange rygskader i løbet af den flotte karriere, men det er en anderledes bizar skade, der giver ham ottendepladsen på listen. Efter at have spillet Playstation i længere tid med benene lagt op, blev han ramt af en seneskade i knæet, hvilket holdte ham ude i flere uger under sin tid i Manchester United, som havde købt ham som verdens dyreste forsvarsspiller på daværende tidspunkt.

7. David Batty: Kørt over af 3-årig

David Batty huskes i England for at misse det afgørende straffespark i den legendariske VM-kamp imod Argentina i 1998, men på Mesterbold vil han gå over i historien for at blive skadet af sin egen søn. Den tidligere Newcastle- og Leeds-spiller var ude med en grim ankelskade efter et trafikuheld, men genoptræningen blev forlænget yderligere efter, at han blev kørt over af en trehjulet cykel styret af sin kun 3-årige søn.

6. Santiago Canizares: Tabte en aftershave

Den forhenværende spanske landsholdsmålmand var i sommeren 2002 i gang med forberedelserne til VM-slutrunden i Japan og Sydkorea, men han måtte melde afbud efter et kaotisk visit på badeværelset. Han tabte en flaske aftershave på gulvet, og blev ramt af nogle glaskår på fødderne, hvorfor han var nødt til at blive hjemme i Spanien. Arvtageren var den purunge Iker Casillas, som efterfølgende fik en fantastisk karriere for La Roja.

Odds tilbud og bonusser i 2023

5. Emilio Hernandez: Skoldhed te over de ædle dele

Den chilenske kantspiller Emilio Hernandez var i 2011 ude for et yderst smertefuldt solouheld i sit hjem. Han ville lave en kop te, men han tabte uheldigvis det skoldhed te udover de ædle dele. Testiklerne blev forbrændt, og Hernandez måtte tilbringe de næste to uger på sidelinjen. Han skiftede efterfølgende fra Argentinos Juniors til Universidad de Chile.

4. Michael Stensgaard: Et strygebræt stoppede karrieren

Der er sågar også blevet plads til en dansker på listen. Michael Stensgaard blev i 90’erne udråbt som et af dansk fodbolds helt store talenter, hvorfor Liverpool valgte at hente målmanden. Han døjede med nogle skulderproblemer, men var godt på vej tilbage til træningsbanen. En uskyldig omgang strygning skulle dog vise sig at blive fatal, og da han løftede strygebrættet gik det helt galt med skulderen. Han blev efterfølgende erklæret fodboldinvalid, og kom aldrig på banen igen. Michael Stensgaard er i dag fodboldagent.

3. Ever Banega: Glemt håndbremse kostede benbrud

Der har aldrig været tvivl om Ever Banegas fodboldtalent, men i Spanien er kendt for sine dumheder udenfor banen. Han har været involveret i flere trafikuheld, ligesom han også er kendt som en tørstig person i nattetimerne. I 2012 skulle han og Valencia-mandskabet spille en semifinale i Copa del Rey imod FC Barcelona, men det blev uden den argentinske spilfordeler. Han skulle tanke benzin på en tankstation, men glemte at trække håndbremsen i bilen, og hans skinneben blev mast mellem kantstenen og bilen. Han måtte sidde ude i måneder med flere brud på benet.

2. Darius Vassell: Boremaskine i tåen

Den tidligere engelske landsholdsangriber Darius Vassell havde i 2003 haft problemer med en blist, der sad under neglen på storetåen. I mangel af bedre løsninger valgte han at tage alternativer midler i brug, og han prøvede at bore hul i neglen i håb om at væsken kunne løbe ud. Helt så nemt skulle det dog ikke vise sig at være, og det åbne sår blev gentagende gange inficeret, hvorfor man var nødt til at fjerne hele neglen. Det kostede ham flere uger på sidelinjen, og han missede nogle vigtige kampe for Aston Villa.

1. Paulo Diogo: Mistede fingeren i jubelscene

Schweiziske Paulo Diogo topper listen over de mest bizarre skader i fodboldverdenen. Efter at have lagt op til Jean Beausejours mål for klubholdet Servette, valgte Diogo at fejre scoringen sammen med de medrejsende fans. Den nygifte midtbanespiller hoppede op i hegnet, men han havde ikke opdaget, at ringen sad fast i metalhegnet, og da han hoppede ned var det uden ringen og en del af fingeren. Da han efterfølgende ledte efter sin finger, blev det for meget for dommer Florian Etter, som valgte at give Diogo det gule kort. Det blev blot værre efter kampen, da lægerne konstaterede, at det ikke var muligt at sætte stumpen tilbage, og han fik derefter amputeret den sidste del af fingeren.

Andre lister fra Mesterbold:

Top 25: Europas største stadions

Top 10: Bedste tyske fodboldspillere gennem tiden

Top 50: Bedste talentafdelinger i Danmark

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.