Top 5: Flest mål ved VM i fodbold

Miroslav Klose topscorer

VM i fodbold er verdens største sportsbegivenhed, og hver slutrunde byder på fantastiske øjeblikke. Vi er dykket ned i VM-historien for at se på de mest målfarlige angribere, og vi har lavet en top 5 over de mest scorende spillere ved verdensmesterskaberne.

Du kan i øvrigt finde masser af artikler omkring VM i fodbold i vores VM-sektion, hvor du blandt andet kan se de 12 stadions, der skal spilles på.

Hvem har lavet flest VM-mål?

Se vores top 5 herunder:

5. Pelé – 12 mål

Kampe: 14

 • 1958: 6
 • 1962: 1
 • 1966: 1
 • 1970: 4

Pelé var den helt dominerende spiller i sin tid, og han bliver stadig betragtet som en af fodboldhistoriens største fodboldspillere. Han er den eneste spiller, der har løftet VM-pokalen hele tre gange, og han var en stor profil under VM i 1958 og 1970. Pelé har vundet titlen som verdens bedste fodboldspiller hele syv gange, men det er før titlen blev ændret til Ballon d’Or.

På klubplan spillede Pelé størstedelen af sin karriere i brasilianske Santos, men han skiftede i 1974 til New York Cosmos, hvilket dog aldrig blev en stor succes. Han lagde støvlerne på hylden i 1977, men vil altid stå fastprintet i fodboldens historiebøger.

4. Just Fontaine – 13 mål

Kampe: 6

 • 1958: 13

Franske Just Fontaine er den eneste spiller på listen, som kun har deltaget i en VM-slutrunde. Selvom han scorede vanvittige 14 mål i løbet af seks VM-kampe i 1958, så var det ikke nok til at sikre trofæet. Frankrig blev slået ud i semifinalen af Brasilien og Pelé, og de måtte tage til takke med en bronzemedalje.

Just Fontaine blev født i Marokko, og startede derfor sin karriere i Casablanca. Han skiftede til Nice i 1953, og spillede resten af sin karriere i den franske Ligue 1. Siden fulgte en karriere som cheftræner, hvor han lagde ud som cheftræner for Frankrig, hvilket dog kun varede et års tid. Blev i 2003 valgt som den bedste franske fodboldspiller i de seneste 50 år.

3. Gerd Müller – 14 mål

Kampe: 13

 • 1970: 10
 • 1974: 4

Tyske Gerhard Müller eller ”Der Bomber”, som han ofte blev kaldt, huskes som en af historiens bedste angribere. Han var en vigtig del af det store Bayern München-hold, som dominerede i 1960’erne og 70’erne, og det var stort set altid Gerd Müller, der havde sidst fod på bolden inden den gik i mål.

Han scorede imponerende 10 mål ved verdensmesterskaberne i 1970, men det blev kun til bronzemedaljerne i Mexico. 4 år senere blev turneringen afholdt hjemme i Vesttyskland, og selvom han kun scorede fire mål ved den lejlighed, så var han kraftigt medvirkende til, at de kunne løfte VM-pokalen efter sejr over Holland i finalen.

VM odds tilbud

2. Ronaldo – 15 mål

Kampe: 19

 • 1994: 0
 • 1998: 4
 • 2002: 8
 • 2006: 3

Brasilianske Ronaldo huskes som en af de mest talentfulde fodboldspillere i nyere tid, men hans knæ satte desværre en stopper for ham. Han var en del af VM-truppen i 1994, da han var 17 år gammel, men han kom aldrig på banen. Han var til gengæld VMs bedste spiller i 1998, men Brasilien tabte 0-3 imod Frankrig i finalen.

I 2002 var Ronaldo igen den helt store spiller, og han førte Brasilien til VM-trofæet med sine syv mål, herunder to i finalen imod Tyskland. I 2006 var kampvægten steget lidt, men han markerede sig alligevel med tre kasser. På klubplan spillede han blandt andet i Barcelona, Inter, Real Madrid og AC Milan inden, at han trak sig tilbage i 2011.

1. Miroslav Klose – 16 mål

Kampe: 24

 • 2002: 5
 • 2006: 5
 • 2010: 4
 • 2014: 2

Rekorden for flest VM-scoringer tilhørte i mange år Ronaldo, men Miroslav Klose scorede sit andet mål ved VM 2014 imod netop Brasilien, og da var den polsk-fødte tysker alene på tronen, som den mest scorende spiller ved VM i fodbold. Klose går aldrig over i historien som en af de bedste angribere, men han var meget farlig, og grundet hans professionalisme, så var han i stand til at spille fodbold indtil han var 38, hvor han sluttede af i Lazio.

Han fik sit gennembrud under VM i 2002, da han scorede et hattrick i 8-0-sejren over Saudi-Arabien. Fem af hans seks mål ved den slutrunde blev scoret med hovedet, og der var ikke mange spillere, der var stærkere på låget end Klose.

Før VM i 2014 udtalte Klose, at det var hans sidste forsøg på at vinde et VM-trofæ, og det lykkedes som bekendt. Udover titlen som den mest scorende spiller ved verdensmesterskaberne i fodbold, så er han også den eneste spiller, der har formået at score ved fire forskellige VM-slutrunder.

Ingen af spillerne på listen er aktive, og de har derfor ikke muligheden for at ændre på det. Hvis man kigger lidt ud i fremtiden, så er Thomas Müller et godt bud på en spiller, der snart træder ind på top 5. Tyskeren har scoret 10 VM-mål, og han har nok to slutrunder tilbage, så det må bestemt være muligt.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.