- 24 apr, 2013

Bomstærke Borussia maste Madrid

Hed, hektisk og hæsblæsende

Så kort kan det første opgør imellem Borussia Dortmund og Real Madrid beskrives

Det ville dog være synd at bruge så lidt plads på denne sindssyge forestilling, som var anden akt de spansk-tyske semifinaler i Champions League efter Bayern München-FC Barcelona i aftes

Det store spørgsmål inden kampen var naturligvis, hvordan Mario Götze ville blive modtaget af hjemmepublikummet efter, at det blev offentliggjort i går, at han skifter til de forkætrede ærkerivaler fra Bayern München

Publikum viste ham dog fremragende opbakning, og Götze selv betalte tilbage, da han allerede efter syv minutter var oplægger til kampens første mål

Minuttet forinden var Marco Reus gledet igennem Reals forsvar med fikse driblinger, men hans flade afslutning blev reddet af Diego Lopez i Real-buret

Han kunne dog ikke gøre noget ved Götzes knivskarpe indlæg fra venstre efter et glimrende angreb, og inde foran strakte Robert Lewandowski sig og fik foden på bolden fra tre meter til en 1-0 føring til hjemmeholdet Det vidunderlige publikum på Signal Iduna Park fik nu endnu mere at brøle over, og Dortmund virkede helt ustyrlige i de første 15 minutter

Ilkay Gündogan var både en fremragende bolderobrer og igangsætter på midten, hvor han helt overstrålede Sami Khedira

Både Marcel Schmelzer og Jacub Blaszczykowski var kvikke til at løbe frem på kanterne, og både Reus og Götze boltrede sig overalt på banen

Real måtte starte uden Angel Di Maria, som just er blevet far og derfor ankom sent til Tyskland

I stedet var Mesut Özil flyttet ud på højre fløj, mens Luka Modric fik tjansen i midten

Begge slag mindre heldigt fra disse roller i første halvleg

Efter 20 minutter begyndte Real dog at få fat i spillet

Om det var, fordi Dortmund slappede af i deres aggressiv genpres, eller det var fordi Madrid bare fik bedre fat, må man selv vurdere

Faktum er dog, at Cristiano Ronaldo endelig fik fyret af på et frispark fra 25 meter, mens Xabi Alonso fik slået et par gode frispark fra venstre side

Man sad dog hele tiden og ventede på, at Dortmund kørte en kontra, og Blaszczykowski var tæt på at slippe igennem, men han blev tacklet flot af Gonzalo Higuain

Selvsamme Higuain var også på spil i slutningen af første halvleg, men denne gang var det i den rigtige ende

Mats Hummels lagde alt for kort tilbage til Roman Weidenfeller, og så kunne Higuain stjæle bolden og løbe mod kassen

Han valgte dog fornuftigt at lægge den ind til en helt blank Ronaldo, som kunne puffe bolden i mål til 1-1

Bestemt ikke fortjent, men køligt og kynisk af Real at slå til, når den ene chance i kampen opstod

Var Real kølige i slutningen af første halvleg, så slog Dortmund til i anden halvlegs begyndelse

Marco Reus fyrede lidt halvforkølet af, og den tog Lewandowski tæt inde under mål, hvorefter han kunne prikke den ind med ydersiden i det korte hjørne

Og minsandten om ikke Lewandowski få minutter efter var på pletten igen: Schmelzer kiksede en afslutning fra venstre, men den målfarlige polak stoppede bolden, kørte den videre med fodsålen og bankede den så op i nettaget

En nærmest brutal start på anden omgang, hvor tempoet nu var skruet endnu mere op

Det førte til en del fejlafleveringer, men også chancer

Real pressede nu på for en scoring, og et par gange skabte indlæg farlige situationer i tyskernes felt

Omvendt var Gündogan tæt på efter en flot dribletur, men Diego Lopez reddede formidabelt

Og så var der jo gået hele 10 minutter uden en Lewandowski-scoring, men det blev der lavet om på

Efter et hurtigt indkast tog Reus bolden med sig, og Alonso gik klodset i ryggen på ham i feltet

Korrekt straffespark, som Lewandowski selvfølgelig hamrede ind midt i målet

det var hans 10

mål i Champions League og det 22

mål i de sidste 20 kampe

De spanske mestre var nu tvunget frem for bare at hente en smule tilbage, men de blev mødt at tysk stål, energi og fight og selv med indskiftninger af Kaká, Karim Benzema og Angel Di Maria kunne man kun komme frem til to chancer ved Ronaldo og Raphaël Varane til sidst

Det sluttede 4-1 på en magisk aften i Dortmund, og nu kan hele verden se frem til et mindst lige så hedt, hektisk og hæsblæsende returopgør den 30