Lars Madsen

- 25 feb, 2014

Borussia bombede Zenit sønder og sammen

Det var på forhånd forventet, at det ville være jævnbyrdig affære imellem de to hold

Dortmund havde en masse at bevise efter weekendens ydmygende nederlag til Hamburg SV, og Zenit, der fører den hjemlige russiske liga, har ikke haft den bedste Champions League-sæson trods avancement

Begge hold stillede op i en 4-2-3-1-formation

Zenit måtte undvære to af de helt store profiler, Danni og Zhirkow, som normalt skaber det kreative for holdet

Og det skulle vise sig at være et stort handicap på en kold russisk vinteraften

Drømmestart for Klopp og co

Tyskerne fik den bedst tænkelige start på kampen ved en scoring af Miktaryan efter et flot gennembrud af tyskernes nummer 11, Reus

Minuttet efter scorede arkitekten bag første scoring kampens andet mål

Grosskreutz lagde bolden for fødderne af Reus, som sparkede den resolut ind via det korte hjørne

Chokstart for Zenit

Dortmund lagde sig tungt på spillet det første kvarter

Zenit prøvede ihærdigt at få spillet til at hænge sammen, men Dortmund stod stærkt på banen i denne fase af kampen

Zenit lignede absolut et hold, der var præget af den russiske ligas pause

Afleveringerne manglede simpelthen præcision og kraft – de var i hvert fald ikke gode venner med bolden, når de havde den

En rasende Hulk Ovenpå det dårlige spil var Zenit også tvunget til at skifte en af de få tilstedeværende profiler ud

Arshavin fik en forstrækning og måtte erstattes af en anden rutineret herre, Tymoshchuk

Monsteret, Hulk, var rasende på sine medspillere og prøvede at tage ansvar med flere gennembrudsforsøg med henblik på at skubbe spillet længere frem på banen

Han var dog meget alene med sine anstrengelser og brugte en masse energi til ingen nytte

Efter små 25 min lykkedes det Zenit at have mere boldbesiddelse, og det var tydeligt at se, at det smittede af på Zenit-spillernes attitude

De troede simpelthen mere på egne evner og tilkæmpede sig nogle fine chancer med Hulk i front, som arbejdede benhårdt og noterede sig for flere fine skud fra distancen

Russiske frustrationer Efter en halv times spil var Dortmund ved at øge føringen til 0-3 ved Reus’ lumske og intelligente inderside, der var ved at passere den russiske keeper

Borussia satte sig igen på kampen

Zenit spillerne blev mere og mere frustrerede, da bolden i denne fase udelukkende var på deres banehalvdel, hvilket bestemt ikke faldt i god jord hos den sympatiske træner Luciano Spalletti, der er kendt for at spille flydende offensiv fodbold

Zenit kom ud til anden halvleg som et hold, der ville vaske første halvlegs pinlige indsats væk

De var meget mere aggressive og viste klart mere overskud og kreativitet end i de første 45 minutter I første del af anden halvleg spillede Zenit flot og brugte flittigt kanterne, som resulterede i flere farlige indlæg

Oleg Shatov bringer liv i Sank Petersburg Igen var det Zenits bedste, Hulk, der skabte scoringen via et aggressivt dybdeløb

Trods tre gule klipper omkring sig, formåede han med sin exceptionelle fysik at skabe ravage, således at bolden endte for fødderne af Shatov, der let kunne reducere til 1-2 med en resolut inderside

Når modstanderholdet har en verdensklasse bomber i en Lewandowski, der banker mål ind på samlebånd, skal man ikke glæde sig alt for hurtigt

To minutter senere satte han en brat stopper for hjemmeholdets glæde med en meget, meget intelligent scoring – og der var efterfølgende helt stille i Sankt Petersborg

Zenit havde dog ikke tænkt sig at lægge sig ned

Efter flere gode angreb tvang de Dortmunds Piszczek til at begå et klodset straffe – Hulk straffede Dortmund med et vildt straffe via overlæggeren uden chance for Weidenfeller

Vanen tro – Lewandowski svarer igen lynhurtigt Ligesom ved Zenits første reducering svarede den evigt farlige angriber selvfølgelig igen

Zenit havde ikke lært af deres fejl, der efterlod en ubemandet Lewandowski, der sparkede læderet ind til stor frustration for Spalletti og co

Ved 2-4 stillingen syntes Zenits håb dødt

Dortmund med Sahin på den defensive midtbane var i cruise control, der lod bolden gøre arbejdet med korte pasninger

Med 84 minutter igen foretog Zenit forgæves to offensive udskiftninger i håb om at kunne skabe et bedre udgangspunkt til returopgøret på Signal Iduna Park

Kampen endte velfortjent 2-4 i Dortmunds favør, og de må siges at have det ene ben i kvartfinalerne