Danskere i Champions League 2017/2018

Champions League begynder tirsdag den 12. september, og vi har fem danskere med i årets turnering. Flere har prøvet det før, men der er også nogle nye ansigter. Læs nærmere om profilerne her.

Andreas Christensen – Chelsea

Andreas Christensen er tilbage i Chelsea efter to succesfulde sæsoner i Mönchengladbach, hvor han fik sit internationale gennembrud. Antonio Conte holder stædigt fast i sin 3-4-3-formation, hvor David Luiz, Antonio Rüdiger, og Cesar Azpilicueta er de foretrukne midtstoppere. Det er dog en lang sæson, og AC skal nok får rigeligt med spilletid, såfremt han holder sig skadesfri.

Alder: 21

Champions League-kampe: 11

Mål: 0

Christian Eriksen – Tottenham

Danmarks bedste fodboldspiller Christian Eriksen er selvfølgelig også at finde i verdens fineste klubturnering, men der venter dog Tottenham en svær sæson. De er havnet i pulje med Real Madrid, Borussia Dortmund og APOEL, og de kommer således til at kæmpe hårdt for at gå videre. Eriksen er vores mest rutinerede spiller i Champions League, som han deltog i sammen med Ajax, men han har aldrig været videre fra gruppespillet.

Alder: 25

Champions League-kampe: 26

Mål: 2

Erik Sviatchenko – Celtic

Erik Sviatchenko og Celtic deltager i Champions League for andet år i streg, og der venter nogle spændende kampe for den midtjyske stopper. Celtic er i pulje med Anderlecht, Bayern München og PSG, så han får nok at se til. Det gik ikke særligt godt sidste år, hvor de ikke hentede en sejr i gruppen med Barcelona, Mönchengladbach og Manchester City. Erik Sviatchenko har ikke fået den bedste sæsonstart, og han har været ramt af skader. Han bør dog have muligheden for at komme tilbage i startopstillingen.

Alder: 25

Champions League-kampe: 6

Mål: 0

Nicolai Jørgensen – Feyenoord

Nicolai Jørgensen har tidligere kun spillet Champions League for FC København, men nu skal han og de hollandske mestre fra Feyenoord i aktion efter en flot sæson sidste år. Feyenoord er i pulje med Manchester City, Napoli og Shakhtar Donetsk, så det er desværre usandsynligt, at vi ser ham efter jul, men han får nogle store oplevelser.

Alder: 26

Champions League-kampe: 6

Mål: 1

Simon Kjær – Sevilla

Simon Kjær skiftede i sommers fra Fenerbahce til Sevilla, og han blev dermed andalusiernes dyreste forsvarsspiller nogensinde. Han har aldrig tidligere spillet Champions League, men han har rigelig med international erfaring, så han bør være klar til det. Sevilla er i pulje med Liverpool, Maribor og Spartak Moskva, så han bør have gode chancer for at avancere til næste runde. Selvom de har et par dygtige stoppere, så bør han være på holdkortet hos træner Eduardo Berizzo.

Alder: 28

Champions League-kampe: 0

Mål: 0

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Yussuf Poulsen og RB Leipzig deltager også i Champions League for første gang nogensinde, og de bliver et meget spændende bekendtskab. De tog Bundesligaen med storm i sidste sæson, og de spiller noget af det mest aggressive fodbold i Europa. Leipzig er kommet i pulje med Besiktas, Monaco og FC Porto i hvad, der ligner en meget tæt pulje. Han har været skadet i sæsonstarten, men Poulsen er meget vigtig for holdets presspil, og han kommer til at være fast mand på holdet. Den tidligere Lyngby-spiller udgør en meget spændende angrebsduo med Timo Werner.

Alder: 23

Champions League-kampe: 0

Mål: 0

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.