Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 7 jul, 2017

Fire danske hold i aktion i Champions og Europa League

Første runde af Europa League kvalifikationen gik efter planen for de danske hold, da både FC Midtjylland og Lyngby BK spillede sig sikkert videre til anden runde over henholdsvis Derry City og Bangor City.

Dermed har vi alle fire danske hold i aktion i den kommende uge, og vi har flere spændende kampe i vente. FC København spiller Champions League kvalifikation imod Zilina tirsdag den 11. juli, mens de resterende tre hold spiller Europa League kvalifikation torsdag den 13. juli.

FCK-fansene fejrer det danske mesterskab med flot tifo

FC København møder de slovakiske mestre

FC København indtræder i Champions League kvalifikationen i anden runde, og de har været relativt uheldige med at blive trukket sammen med de slovakiske mestre fra Zilina. Selvom FCK er klare favoritter til at gå videre over to opgør, så er det langt fra en drømmemodstander for Ståle Solbakken og FCK-holdet.

Løverne har mistet Ludwig Augustinsson, Mathias Zanka Jørgensen og Andreas Cornelius på relativt kort tid, og det kan blive problematisk at integrere erstatningerne i form af Pierre Bengtsson, Michael Lüftner og Pieros Sotiriou på så kort tid.

Starter på kunstgræs i Zilina

Det er ikke kun den store udskiftning, som kan gøre Zilina-kampene problematiske for FC København. Stadion pod Dubnom, som FCK skal besøge på onsdag, udskiftede nemlig i 2016 græstæppet med kunstgræs, og det bekommer ikke den norske manager vel.

Selvom han ikke lægger skjul på den svære lodtrækning, så forholder han sig alligevel positivt: ”Sammen med Honved var det det sværeste hold, vi kunne trække af de seks hold. Men sådan er det i europæiske turneringer – nogle gange er man heldig, andre gange er man uheldig.”

Hvis de klarer sig videre, så ser han dog en stor fordel ved lodtrækningen: ”Så har vi allerede tidligt i sæsonen to hårde europæiske kampe i benene. Det kan give os et rygstød frem mod de efterfølgende kval-kampe.”

FC København åbner i slovakiet tirsdag kl. 19.00, mens returkampen i Telia Parken spilles onsdag den 18. juli kl. 19.00.

Hany Mukhtar har scoret et af sine fantastiske mål i Brøndby-trøjen

Brøndby er store favoritter mod VPS fra Finland

Brøndby starter deres europæiske kampagne med en hjemmekamp mod finske VPS, som ligger på andenpladsen i den finske Veikkausliiga, som modsat Superligaen kører på kalenderår. De slog højest overraskende Olimpija Ljubljana med to gange 1-0 i den første kvalifikationsrunde, og de har holdt buret rent i fem kampe i streg, så det er en formstærk modstander, Brøndby skal op imod.

Senest finnerne afprøvede sig selv internationalt var i 2015, hvor de tabte 2-6 samlet mod svenske AIK, og Brøndby skal være et niveau eller to bedre. Drengene fra Vestegnen gjorde det glimrende i sidste sæsons EL-kvalifikation, hvor de måtte se sig besejret af Panathinaikos i playoff-runden.

Finner har fordel af kalenderen

Selvom Brøndby er et væsentligt bedre hold end VPS, så kan timingen omkring kampene blive problematisk. Mens VPS er midt inde i den finske sæson, så bliver denne kamp Brøndbys første betydende kamp i 2017/2018-sæsonen, og spillerne er muligvis rustne, når de træder ud på Brøndby Stadion torsdag aften.

Omvendt mødte BIF-spillerne i den forgangne sæson op i ekstrem god fysisk form, og coach Alexander Zorniger har med garanti sendt det unge Brøndby-hold på lange løbeture i skoven.

Finland ligger nummer 37 på UEFA’s koefficient-liste, mens Danmark har kravlet op på 16. pladsen, og det er et meget godt udtryk for niveauforskellen mellem Superligaen og den finske Veikkasliiga. Den første kamp spilles på Brøndby Stadion torsdag den 13. juli kl. 19.00, mens returen i Vaasa spilles den 20. juli.

Paul Onuachu har udviklet sig enormt, og fejrer her et af sine mange mål

FC Midtjylland skal op imod ungarnsk storklub

FC Midtjylland har været en anelse mere uheldige med lodtrækningen i den anden runde af Europa League kvalifikationen, hvor de har trukket ungarnske Ferencvaros. Ungarerne var i den første runde på en nem opgave imod lettiske Jelgava som blev besejret med 3-0 samlet.

De endte noget skuffende på en fjerdeplads i den ungarnske NB 1, og det er næsten 15 år siden, at de deltog i et europæisk gruppespil. Truppen tæller dog flere profiler som blandt andre Daniel Böde, som var med det ungarnske landshold til EM i 2016.

Smadrede Derry City i første runde

FCM var på en endnu nemmere opgave, da de mødt nordirske Derry City, som blev slagtet med 6-1 og 4-1. Det er dog ikke til at vide, hvor stærke FC Midtjyllands spillere er for tiden, da Derry City simpelthen var på for lavt et niveau til at sammenligne.

Det er af stor betydning, at FCM snarest kommer i et europæisk gruppespil, da klubben har præsenteret blodrøde regnskaber i de seneste par sæsoner, og de har kun spillersalg og internationale kampe til at ændre på den udvikling.

Den første kamp spilles i Budapest torsdag den 13. juli kl. 21.00, mens returen spilles ugen efter på MCH Arena i Herning.

Lyngby spillerne fejrer en af mange mål i deres flotte comeback til Superligaen

Lyngby får stor oplevelse mod Slovan Bratislava

Lyngby indledte deres europæiske eventyr mod Bangor City fra Wales, og De Kongeblå havde ingen problemer med at spille sig videre til anden runde. Kampen i Lyngby endte 1-0, mens returen i det nordlige Wales blev vundet stensikkert med 3-0.

Der var mildest talt stor niveauforskel på de to hold, og det var egentlig utroligt, at Lyngby ikke fik scoret flere mål. Gang på gang vadede de igennem forsvaret, men koncentrationen var tydeligvis ikke i top, og det skal ændres før kampene mod Slovan Bratislava.

Svær kamp i Slovakiet

Lyngby starter dobbeltopgøret på Stadion Pasiensky i Slovakiet, hvor de kan forvente en intens atmosfære. Slovan Bratislava er en væsentligt større klub end Lyngby, omend de to holds sportslige niveau matcher hinanden meget godt, så der skal skaffes et godt udgangspunkt før hjemmekampen i Lyngby.

Slovan Bratislava vandt stensikkert med 9-1 over armenske Pyunik, men det er ikke til at konkludere noget ud fra de kampe. De var til gengæld i Europa League gruppespillet i 2014, hvor de dog blev slagtet fuldstændigt af Napoli, Young Boys og Sparta Prag. Slovan endte med 0 point og 1-20 i målscore, så der er intet der tyder på, at de kører Lyngby midt over.

Se Europa League og Champions League live stream

Der er på nuværende tidspunkt ingen informationer offentliggjort omkring TV-transmissioner af kampene, men vi opdaterer artiklen løbende, så du kan se de danske hold på live stream!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.