Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 24 maj, 2014

Hala Madrid! Campeones de Europa!

Real Madrid er tilbage på tronen i Europa 12 år efter seneste triumfmed en 4-1 sejr over Atlético Madrid efter forlænget spilletid

Vi havde dog sagt og frygtet på forhånd, at starten på dette lokalopgør på Lysets Stadion i Lissabon ville blive en taktisk affære, hårdt spillet med mange frispark, Real på bolden og Atlético afventende

Nogen gange er det virkelig ikke rart at få ret, og når man nu glæder sig så voldsomt til en finale, så vil man jo gerne have et festfyrværkeri

Men det blev en ørkenvandring af rang at se på første halvleg, vis første dramatiske øjeblik indtraf, da topscorer Diego Costa måtte lade sig udskifte med Adrian efter blot ni minutter

Uden at fornærme Adrian har han ikke Costas klasse, hvilket fik Atlético til at pakke sig lidt mere

Gode gamle Godin Man skulle frem til det 27

minut, før der kom en reel chance, da Real fik et frispark, efter at Raul Garcia flæskede Angel Di Maria bagfra

Selvfølgelig skulle Sergio Ramos blande sig, og så fik begge gult kort

Cristiano Ronaldo, som var meget usynlig i første omgang, sparkede dog lige på Thibaut Courtois

Fire minutter senere fik Real dog en kæmpe chance, da Tiago smed bolden væk på midten

Den blev opfanget af Gareth Bale, som strøg mod mål som en spændstig hvid pil, men buen blev ikke spændt ordentligt, og bolden sneg sig uden om stolpen

I stedet for tredje chance til Real, så kom scoringen overraskende i den anden ende

Atlético fik hjørnespark, og bolden blev egentligt headet ud

Men den kom tilbage igen, og her steg Diego Godin, som også var helten mod FC Barcelona, op sammen med Sami Khedira og brugte hovedet

Keeper Iker Casillas var kommet for langt frem, og så sejlede bolden lige så stille mod mål og lige over stregen, inden Casillas fik bokset til den

Iøvrigt det første mål mod ham i en Champions League finale i den tredje af slagsen

Godt kæmpet af Los Colchoneros i første omgang, hvor man stod stramt bagi, mens hele holdet fightede for Guds nåde

Til gengæld stod Reals ellers stærke offensiv meget svagt, og Ronaldos mest fremtrædende feature var hans glinsende pomadehår

Stadigt svært for Real Man måtte forvente et stormløb fra Real i anden halvleg, men i stedet var det de rød-hvid stribede, der kom bedst i gang

Som små aggressive bier på speed jagtede de ”storebror” rundt på banen med hidsige tacklinger, erobringer og forchecking

Det bekom ikke Real vel, og de så en kende forvirrede ud

Men når alt andet fejler, så må man jo ty til dødbolde

Di Maria tog endnu et af sine dødsraids og blev nedlagt af Miranda, som naturligt fik gult

Det efterfølgende fripark var guf for Ronaldo, men Thibaut fik fistet over syv minutter inde i de sidste 45

Så var det blevet tid til at satse, og med en halvt ime igen kom Isco ind for den blege Khedira, imens Fabio Coentrao måtte vige pladsen for den bedre Marcelo

Så kom presset endelig! Først med omkring 20 minutter igen begyndte ”Los Blancos” at sætte tryk på, og det gav muligheder til både Bale og Ronaldo, som med lidt held havde scoret

Atlético prøvede dog med spage kontraer og med lidt mere præcision, havde David Villa kuret et indlæg i kassen

I stedet smaskede han ind i Casillas og fik en korrekt advarsel

Bale burde to minutter senere have udlignet, da han strøg igennem i højre side, men han forsøgte at lægge bolden i det korte hjørne med venstreben uden held

Også Isco fik en chance, da han flot tog den med sig, men Godin kom ned i en glidende tackling til UG med kryds og slange

Med 10 minutter igen var Real altdominerende i en hvid tornado af angreb, og Marcelo var tæt på at heade bolden ind, men Juanfran fik lavet en ”Kent Nielsen” og blokerede forsøget med et højt ben

Og så: Med sølle to minutter tilbage af overtiden steg Sergio Ramos op ved et hjørnespark og headede smukt bolden ind

Fortjent efter et voldsomt Real-pres, men så bittert for Atlético

Forlænget spænding Så skulle man ud i to x 15 minutters ekstra bold, hvor Real naturligvis var i de stærkeste trikoter rent mentalt efter den sene udligning, mens Diego Simeone måtte trylle ekstra med de verbale gloser for at hive sit mandskab op fra dybet

Real startede som ventet med et pres, og Marcelo fik bugseret bolden fladt ind i feltet, men ingen fik banket den ind i nettet

Man fortsatte med at dominere, men de store chancer kom man ikke frem til

Der kom dog ikke meget den anden vej, hvor Atlético-spillerne så ud til at have blylodder i støvlerne

Mest agil vat faktisk træner Diego Simeone, som opførte et værre teater på sidelinjen og meget underligt for ind på banen i pausen af den forlængede for at tildele den fremragende dommer Björn Kuipers et par knap så pæne argentinske gloser

La Decima en realitet Det hjalp dog ikke på hans hold, og helt galt gik det sølle 10 minutter før tid

Di Maria tog for tredje gang er slalomløb, og denne gang gav det pote

Han siksakkede sig igennem i venstre side og afsluttede mod mål, hvor Courtois fik reddet med en fodparade

Men bolden hoppede op i luften, og så kunne Bale ved fjerneste stolpe heade bolden ind

Så gik Atlético helt i opløsning, og Marcelo kunne nærmest spadsere igennem midten og banke den ind til 3-1

Et minut før tid lavede Gabi straffe på Ronaldo, som efterfølgende lavede sit 17

CL-mål

Som for 40 år siden glippede det i sidste øjeblik for Atlético, som dog kan se tilbage på en fantastisk sæson med et spansk mesterskab og en finale i Champions League

Men Real var bedst i slutkampen og fortjente sejren, omend 4-1 ikke afspejler styrkeforholdet

Simeone nåede lige at lave en skandale efter Ronaldos scoring, da han for ind på banen og ville have fat i Raphael Varane, og det får et efterspil

Flovt for træneren og klubben, men det kan ikke pille ved Reals sejr, som var den 10

triumf i den fineste klubturnering, og dermed er den længe ventede ”La Decima” i hus

Champions League 2014: Real Madrid