Det der med at lave stemning det ved de, hvordan man gør i Dortmund

Igen i aften var Westfalenstadion klædt i gult og sort, og de 65

000 pladser var spækket med fans, som var klar til at støtte deres helte

Men støtte var præcis også, hvad hjemmeholdet havde brug for

Sidste år fortryllede det unge mandskab hele Fodboldeuropa og nåede hele vejen til finalen

I år har de ryggen helt mod den gule mur og kunne reelt ikke bruge andet end en sejr, hvis de ville havde chancen for en videre færd i turneringen

Derfor kan det heller ikke have huget Jürgen Klopp, at hans hold er såret

Blandt andet mangler han stort set hele sin bagkæde, hvor både Neven Subotić, Mats Hummels og Marcel Schmelzer er ude med skader

I sådan en situation kan man næsten ikke tænke sig en værre modstander end et hold, der er trænet af Refael Benitez

Det er ikke for sjov, at han visse steder kaldes Mr

Champions League

Han har vundet den og ved nøjagtigt, hvad der skal til i disse opgør

Men også Benitez var tvunget til ændringer, da italienernes slovak Marek Hamšík, var ude med en skade

Blodtud til Bender Hele kampens start bar tydeligt præg af, at begge hold ville godt i gang

Der blev spillet påpasseligt, men uden at det blev kedeligt

Og der var tænding i nærkampene, hvilket blev billedliggjort af den blodnæse, som Sven Bender blev udstyret med

Til dagens anledning var han blevet rykket fra sin normale plads på midtbanen og ned i det hullede forsvar

På trods af et større blodbad fik de dog hurtigt lappet Bender sådan nogenlunde sammen

Tidlig jul i Dortmund Efter 10 minutter blev det tidlig jul i Dortmund, da hjemmeholdet fik lidt af en gave af kampens spanske dommer, da han dømte straffespark

Robert Lewandoewki blev hevet omkuld i feltet efter et hjørnespark, men det er nu engang, hvad der sker i international fodbold og i så fald, skulle han dømme straffespark på alle standardsituationer

Men på trods af enorme protester fra Napoli, blev straffesparket dømt og sat ind af Marco Reus

Desværre skulle det ikke blive det sidste, man så til dommer Carlos Velasco Carballo, der flere gange i opgøret lignede en mand, som var ved at miste grebet om kampen

Ild i italienerne Efterfølgende var det som om, at der blev tændt en ild i italienerne, som indledte et presspil, så det var nærmest tysk

Den største chance fik de efter en halvtimes spil, hvor José Callejón ramte træværket

I samme situation lignede den tyske anfører Sebastian Kehl en mand, der havde spillet sine sidste minutter, da han humpede voldsomt

Han har lige været ude i seks uger, men efter nogle minutter på sidelinien kom han på banen igen

Men bedst som det så ud til, at Dortmund skulle blive spillet ud af Westfalenstadion, fik de alligevel chancer

To gange i træk kom Robert Lewandowski til kæmpe muligheder, men hvor polakken ikke kunne andet end at lave mål i sidste sæson, brænder han i år den ene direktør efter den anden

Som nævnt tidligere, manglede Dortmund stort set hele deres normale bagkæde, og det var til at se

Den normale ro, som de har blandt de fire bagerste, var lige så langt væk, som Mats Hummels er fra et comeback og han er tidligst tilbage i det nye år

Puuha, det var skidt

Gang på gang blev Napoli foræret den ene mulighed efter den anden, og det var et under, at det ikke var blevet til udligning

Blandt andet havde Pablo Armero et vanvittigt godt spark, som fik Roman Weidenfeller ud i en rigtig TV-redning

Det blev den sidste aktion i en første halvleg, der nok var mere intens, end den var køn

Fortsatte pres Fra starten af anden halvleg fortsatte de to hold med at presse hinanden til det yderste

Napoli havde stort set hele spillet, men omstillingsmaskinen fra Dortmund kom frem til den ene kæmpe chance efter den anden dog uden mål

Et gammelt ordsprog siger, at det bedste forsvar er et angreb, og det var som om, at det netop var, hvad Jürgen Klopp havde fortalt sine spillere

I hvert fald fik lige så stille Dortmund flyttet spillet cirka 30 meter længere frem, til lyden af det altid energiske hjemmepublikum

De fik pisket deres hold til en ny luft, hvilket første den ene chance med sig efter den anden

Kampens helt store oplevelse var hjemmeholdets Henrikh Mkhitaryan, som var god før pausen, men helt forrygende i anden halvleg

Efter 57 minutter tog han en slalomtur igennem det italienske angreb og var millimeter fra at gøre det til 2-0

Reina var væk, men bolden smøg sig om fjerneste stolpe

Minuttet efter var Gonzalo Higuaín lige så tæt på at udligne, men igen var Roman Weidenfeller på plads for Dortmund

Forpustet i sofaen Kampen fortsatte i et tempo, så man nærmest blev forpustet af at sidde i sofaen, og hjemmeholdet havde for alvor fået gang i angrebsmaskinen

På det følgende angreb var det ikke Lewandowski, men holdets anden polak, Jakub Błaszczykowski, der gjorde det til 2-0

Die Schwarzgelben var som forvandlet, Napoli smårystede og gruppen var igen helt, helt åben

Bedst som man troede, at Dortmund ville køre den hjem, fik Napoli skabt spænding

Det var netop indskiftede Lorenzo Insigne, som efter 71 minutter, på egen hånd fik udstillet, hvor let det er, at spille sig igennem det tyske forsvar lige nu

Med en flad afslutning fra venstre side reducerede han til 2-1

Kort efter var Pierre-Emerick Aubameyang tæt på at udbygge Dortmunds føring, men nok engang beviste den napolitanske lejesvend mellem stængerne, at han er en klassemålmand

Bare tre minutter senere lykkedes det dog alligevel for Aubameyang at placere Reina

Igen fik han bolden fra Lewandowski, og fra en helt spids vinkel i venstre side gjorde han det til 3-1

Det blev en fodboldkamp, som når fodbold er bedst

Der var ikke tale om nogen fedtet taktik-kamp, men derimod en festforestilling af kæmpechancer, med intensitet og kilometervis af løb

Napoli gjorde alt det rigtige

De mødte Dortmund med tyskernes egne midler og havde ved gud muligheder i det tyske bud på et forsvar