Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 11 dec, 2017

Lodtrækning i Champions League og Europa League

Lodtrækningen til Champions League og Europa League har netop fundet sted. 16 hold er blevet sat sammen i otte 1/8-finaler i Champions League-turneringen, mens vi har 32 hold tilbage i Europa League.

Champions League-lodtrækningen

Vi har nogle ekstremt spændende Champions League-kampe at se frem til. Den umiddelbart største kamp er mellem storfavoritterne Real Madrid og Paris Saint-Germain, men det bliver også spændende at se Chelsea og FC Barcelona mødes.

Manchester City har fået en overkommelig lodtrækning, og det engelske førerhold skal møde Basel. Ærkerivalerne fra Manchester United kan ligeledes være tilfredse, da de skal møde Sevilla. Det ser anderledes spændende for Tottenham, som skal møde sidste års finalister fra Juventus.

Alle de otte Champions League 1/8-finaler kan ses her:

Juventus – Tottenham

Basel – Manchester City

Porto – Liverpool

Sevilla – Manchester United

Real Madrid – Paris Saint-Germain

Shakhtar Donetsk – Roma

Chelsea – Barcelona

Besiktas – Bayern München

Det har tydeligvis ikke været en stor fordel at ende på førstepladsen i gruppen. Paris Saint-Germain formåede at ende på førstepladsen i en gruppe med Bayern München, men de er blevet parret med Real Madrid, hvilket var den værste lodtrækning.

Bayern München hentede andenpladsen i gruppen, men de er nok fornøjede med at skulle møde Besiktas. De tyrkiske mestre har været meget stærke i 2017, men de er alligevel underdogs imod mægtige Bayern.

Europa League-lodtrækningen

Europa League-lodtrækningen var anderledes spændende set med danske briller. FC København var nemlig blandt de 32 hold i bowlerne, og selvom det overhovedet ikke kører på skinner i den hjemlige Superliga, så kan de stadig se frem til nogle spændende europæiske oplevelser.

FC København var i Europa League-gruppe med Lokomotiv Moskva, FC Sheriff og FC Zlin, og det lykkedes lige akkurat at spille sig videre i turneringen. På trods af det relativt lave niveau, de lægger for dagen i øjeblikket, så har de masser af europæisk rutine, hvorfor de heller ikke er uden chancer for at komme længere i turneringen.

Det ligner dog den stærkeste Europa League nogensinde. Hold som Atletico Madrid, Arsenal, Napoli og Borussia Dortmund er med i turneringen, og det bliver meget spændende at følge.

Se alle de 16 Europa League 1/16-finaler her:

Borussia Dortmund – Atalanta

Nice – Lokomotiv Moskva

FC København – Atletico Madrid

Spartak Moskva – Athletic Club

AEK Athen – Dynamo Kiev

Celtic – Zenit Skt. Petersborg

Napoli – RB Leipzig

Røde Stjerne – CSKA Moskva

Lyon – Villarreal

Real Sociedad – RB Salzburg

Partizan Beograd – Viktoria Plzen

FSCB – Lazio

Ludogorets – AC Milan

Astana – Sporting CP

Östersund – Arsenal

Marseille – Braga

FC København skal møde Atletico Madrid

Det blev den måske sværeste lodtrækning for FC København, som skal op imod Atletico Madrid. Atletico har været i flere Champions League-finaler i løbet af de senere år, og de er kun med i årets Europa League på grund af to meget dumme, uafgjorte resultater imod Qarabag.

William Kvist havde på forhånd meldt ud, at han håbede på Atletico Madrid. Det giver spillerne en kæmpe oplevelse foran et fyldt Parken, og selvom de skal regne med at blive slået ud, så er det en god lodtrækning.

Vi får verdensstjerner som Antoine Griezmann og Diego Costa på dansk grund, og de har tidligere haft svært ved at dominere kampe imod hold, der stiller sig lavt, og det er Ståle Solbakken normalt meget dygtig til.

Derudover kommer FC København-spillerne til at få sig en kæmpe oplevelse ved at spille på det helt nye og meget flotte stadion, Wanda Metropolitano, som du kan læse mere om her.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2447 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.