Lodtrækning til Champions og Europa League: Følg de danske hold!

Selvom fodboldsæsonen nærmest lige er slut, så skal de danske klubber allerede i næste uge i aktion i Europa. Mandag var der lodtrækning i både Champions League og Europa League, og her kan du læse, hvordan det gik. FC København starter i anden runde af CL-kvalifikationen, mens Brøndby indtræder samtidigt i Europa League. FC Midtjylland og Lyngby spiller med allerede fra første kvalifikationsrunde.

FC København møder de slovakiske mestre

FC København havde kæmpe succes i Champions League i den forgangne sæson, og jagten på endnu et gruppespil starter i anden kvalifikationsrunde mod de slovakiske mestre fra Zilina. FCK starter på udebane den 11. eller 12. juli, og der er returkamp i Parken ugen efter.

Zilina spillede ikke i Europa sidste år grundet en femteplads i den slovakiske Fortuna Liga. I 2015/2016-sæsonen var de dog tæt på at slå spanske Athletic ud, men baskerne gik videre på udebanemål. Sidste år vandt de dog den slovakiske række med hele 16 point ned til andenpladsen, så det er et skarpt hold, FCK skal møde.

FCK-manager Ståle Solbakken udtaler i forbindelse med lodtrækningen: ”Jeg kender dem ikke specielt, men vores scouter har set dem, og kender dem, så vi skal nok blive hurtigt opdateret på holdet. Det er en fordel, at vi slutter hjemme, men vi kunne have fået en meget bedre lodtrækning. Men uanset det, er MSK Zilina et hold, vi skal kunne slå

FC Midtjylland har trukket nordirske Derry City

FC Midtjylland blev samtidigt trukket sammen med Derry City, som i 2016 blev treer i den nordirske Premier League. Den første kamp spilles i Herning torsdag den 29. juni, mens returkampen spilles i Nordirland den 6. juli.

På trods af en skuffende sæson for Jess Thorup og FCM-holdet, så skal de være klare favoritter til at slå Derry City ud over to kampe. Holdet ligger midt i 2017-sæsonen på en femteplads i en liga, som virker klart svagere end den danske Superliga.

Sidst Derry City spillede europæisk nåede de den anden kvalifikationsrunde til Europa League, hvor de blev slået ud af FC Shakhtyor Soligorsk med samlet 1-6, og de har aldrig kvalificeret sig til et europæisk gruppespil. Da Derry’s eget stadion er under renovering vil udekampen blive spillet på Sligo Rovers’ hjemmebane i Irland, hvilket er omkring to timers kørsel fra Derry.

Går FC Midtjylland videre til anden kvalifikationsrunde, skal de møde Ferencvarosi TC fra Ungarn eller Jelgava fra Letland. Alt peger på, at Ferencvarosi vinder kampen, og det må siges at være en meget svær modstander for FC Midtjylland. Det ungarnske storhold har store traditioner fra europæisk fodbold, omend de ikke har præsteret synderligt meget over de senere år. Til gengæld har de fordelen af at starte på udebane.

Lyngby skal en tur til Bangor i Wales

Lyngby hentede bronzemedaljerne efter en drømmesæson i Superligaen, og de skal derfor spille europæisk fodbold for første gang siden 1999. Dengang smadrede de maltesiske Birkirkara med 7-0, hvorefter de tabte begge kampe mod Lokomotiv Moskva. Denne gang skal de en tur til det nordlige Wales, hvor Bangor FC venter.

De lægger ud med kampen i Wales den 29. juni, og spiller hjemmekampen på Lyngby Stadion den 6. juli. Bangor er for danske fodboldfans et ubeskrevet blad, men de endte på fjerdepladsen i den walisiske Premier League i seneste sæson, og bør derfor være til at tale med.

Lyngby er langt fra gearet til at spille et europæisk gruppespil, men de kan hente nogle småpenge og noget god omtale på et par flotte kampe i kvalifikationen. Vi så sidste år hvordan SønderjyskE var sekunder fra at nå EL-gruppespillet, og David Nielsen vil gå langt for at gøre dem kunsten efter.

Skulle Lyngby gå videre fra første runde, så venter enten Slovan Bratislava eller FC Puynik. Slovan Bratislava er store favoritter til at slå amenske FC Pyunik ud, og derfor kan Lyngby forberede sig på en tur til Slovakiet, hvis de som forventet slår Bangor ud. De vil være undertippede mod Slovan Bratislava, men de starter på udebane, og kan derfor afgøre tingene hjemme.

Brøndby indtræder i anden runde

Modsat Lyngby og FC Midtjylland, så indtræder Brøndby først i Europa League kvalifikationen i den anden runde. De havde fordelen af at være seedet forud for lodtrækningen, og de skal mødes vinderen af kampen mellem VPS Vaasa og Olimpija Ljubljana.

Finske VPS Vaasa ligger i øjeblikket nummer to i den finske liga. Efter 14 spillerunder er de dog allerede otte point efter HJK, som er klart det bedste hold i Finland. Brøndby er klare favoritter, hvis finnerne skulle gå videre.

Olimpija Ljubljana fra Slovenien er en langt større klub. De blev toer i den slovenske række i sidste sæson, og har tidligere gjort det fornuftigt i diverse kvalifkationskampe. Brøndby har formentlig det stærkeste hold, men det bliver en vanskelig opgave.

Uanset modstander, så starter Brøndby med en hjemmekamp på Brøndby Stadion.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.