Moralens finale

To topmandskaber på en mission, et Allianz Arena klædt til fest

To forskellige indgangsvinkler

Én drøm! Overskrifterne er mange forud for den altafgørende semifinale mellem Bayern München og Real Madrid

Kampen i sidste uge blev en speciel oplevelse, hvor Bayern München nok havde alt spillet, men hvor Real Madrid fik listet en sejr på 1-0 hjem

Trænere under pres Selvom begge mandskaber allerede har vundet pokaler, er der ingen tvivl om, at det var netop denne kamp, der i høj grad vil være med til at definere deres sæson

Det er to trænere, som godt nok har leveret, men som samtidig er under et voldsomt pres

Bayern München har godt nok vundet et historisk mesterskab, men siden at man vandt mesterskabet tilbage i marts, har tingene langt fra kørt på skinner, og den sydtyske hukommelse er kort

Traditionen tro har de gamle koryfæer allerede været ude og kritisere Guardiola og hans tiki-taka filosofi

Missionen om at genvinde alle tre titler fra sidste år virkede impossible fra starten, og måske ville det være en umulig opgave for enhver

I Real Madrid er tingene ikke meget anderledes

Her har klubben for ikke så længe siden sikret sig sæsonens første trofæ, da man har vundet den spanske Copa del Rey, men mesterskabet ligner illusion, og det er aldrig en situation, man er tilfreds med

Når det kommer til stykket er det også kun drømmen om ”La Decima”, der gælder

Real i offensiven Som allerede nævnt var det et overraskende defensivt indstillet Real Madrid, man så i sidste uge

Derfor kunne man også frygte, at de ville ”gentage” successen og forsøge at forsvare sig i finalen

Sådan skulle det heldigvis vise sig ikke at blive

Inden opgøret havde Carlo Ancelotti blæst til angreb, og hans spillere havde hørt efter

Der skulle bare gå 48 sekunder, før Cristiano Ronaldo for første gang sprintede ned i Bayern Münchens felt, men hans afslutning gik forbi mål

Herefter fulgte en periode, hvor begge hold lige skulle finde sig til rette og ikke kom frem til det helt store, men alt det ændrede sig efter et kvarters spil, da Sergio Ramos steg til op og gjorde det til 1-0

Mens hele det tyske forsvar stod og tog sig en blunder, kom han fri på et hjørnespark og kunne heade gæsterne foran til noget, der lignede en afgørelse

Hermed fik Ramos revanche for det afgørende straffespark, han brændte i semifinalen for to år siden Bissebold og en lussing Målet satte gang i alle de forkerte ting hos hjemmeholdet

”Die Roten” kom helt op i det røde felt og begyndte at lave den ene svinestreg efter de anden

Først var det Dante, der med knopperne først kom mere for sent end DSB ned i en tackling på Cristiano Ronaldo

Senere delte Franck Ribery en lussing ud, for bare at nævne et par stykker

Nej, det var langt fra det Bayern München-mandskab, man har lært at kende de seneste par sæsoner

De var lammede, virkede nervøse og havde intet modtræk på Real Madrids massive offensiv

Heller ikke da Sergio Ramos endnu engang havde listet sig med i feltet i forbindelse med et frispark

Mens hele forsvaret holdt øje med Ronaldo kunne forsvarsspilleren fordoble målscoren og gøre det til 2-0

AV Bayern! Hvor var vildskaben? Ydmyget på 34 minutter Vildskab havde til til gengæld Real Madrid

For efter 34

minutter gav gæsterne hjemmeholdet en lektion i, hvor hurtigt et kontraløb kan gå

Fra midten tog det 11,2 sekunder og Di Maria, Bale og Ronaldo, og så stod det 3-0 til ”Los Blancos” mens det for alvor lignede bye bye Bayern

Det var Kongens 15

Champions League-mål i denne sæson, hvilket gør ham til den spillet i historien, der har lavet flest mål i løbet af sæson

Rekorden blev da også fejret i Ronaldos jubel, hvor lapperne indikerede de 15 scoringer

Bayern fortsatte med at virke lammede, og på nær et par halvhjertede forsøg skete der ikke andet mod halvlegens slutning end, at Xabi Alonso fik et af karrierens ærgerligste gule kort, som gør, at han er spæret frem mod den finalen

Hvor var Müller? Anden halvleg kunne på ingen måde leve op til de hæsblæsende første 45 minutter

Bayern München virkede fortsat uden idé, Müller forblev totalt anonym, og det var mærkværdigt, at det kun var Mario Mandžukić, der blev flået ud

Ind kom i stedet Javi Martínez, men han formåede ikke at gøre det store væsen ud af sig

Som tiden skred frem blev det mere og mere mystisk, at Guardiola først satte Mario Götze ind med en halv time igen

Hvor er Müller?, sang de 67

000 tilskuere, da Claudio Pizarro blev sendt på banen i stedet for Frank Ribery, der må siges at være noget fra den form, som gjorde ham til den tredjebedste spiller i verden for blot nogle måneder siden

Med 10 minutter igen havde flere af fansene i røde trøjer fået nok og begyndte at udvandre

De fik så ikke set Cristiano Ronaldo slå det sidste søm i kisten på Bayern München, da han direkte på frispark gjorde ydmygelsen total og gjorde det til 4-0

Hermed indkassere Bayern München det største nederlag i mands minde

Cristiano Ronaldo er fodboldens scorekonge nummer et

Drømmen om “La Decima” lever i bedste velgående alt imens, at forbandelsen om at være i stand til forsvare Champions League består