Optakt fra Serbien: Vilde fans, gay-pride og dårlig bane i Parken

Der venter et brag af en Champions League-kvalifikationskamp mellem FC København og Røde Stjerne tirsdag aften.

– Vil du spille på kampen? Få de bedste odds bonus tilbud!

Vi har gennemgået de serbiske sportsaviser for at få et andet perspektiv på aftenens storkamp.

Omkring 2.000 serbere ventes at være på plads, og mange af dem var allerede i København for at varme op mandag. Du kan se en video af de vilde serbere længere nede i artiklen, hvor de fester igennem ved Højbro Plads.

Det omhandler blandt andet festende serbiske fans, banen i Parken og ikke mindst kombinationen af rabiate fans og en Pride-parade på samme tid.

2.000 vilde serbere venter i København

Det er ingen hemmelighed, at Røde Stjernes fans er blandt de mest fanatiske og vilde i hele Europa. Det fik FCK at føle, da de besøgte Marakana i sidste uge, hvor det vanvittige tryk på tribunen heldigvis ikke fik den helt store indflydelse på kampen.

Mens FCK havde omkring 150 fans med i Beograd, så får Røde Stjerne en helt anden opbakning i Danmark.

Der er udsolgt på Røde Stjernes afsnit, hvilket betyder, at omkring 2.000 vil stå på D-tribunen bag det ene mål.

Derudover forventes det også, at serbere uden billet vil forsøge at få adgang til andre tribuner, hvilket de dog ikke får lov til.

Da kampen kategoriseres som en højrisikokamp, så vil der ikke blive solgt billetter i døren. Man skal købe sin billet online, og tilmed have en bruger i FCKs billetsystem for at få adgang til kampen, som sparkes i gang 20.00.

Allerede mandag aften var der gang i de medrejsende serbere. De brugte ventetiden at få feste igennem i det centrale København, nærmere bestemt Højbro Plads.

Gay Pride + rabiate fans = problemer?

Det serbiske medie republika.rs har tirsdag morgen skrevet, at der potentielt kan opstå problemer med Røde Stjernes fans, som er kendt for at være yderligtgående, når det kommer til politisk ståsted og seksuel orientering:

– Før duellen i Parken, som potentielt er 15 millioner euro værd, så blev Vladan Milojevics hold mødt med nyheden om, at der samtidigt afholdes Gay Pride med tusindevis af homoseksuelle på gaderne.

– Det giver potentielt problemer, da det er kendt, at de mindst 2.000 medrejsende fans er kendt for deres negative holdning til seksuelle minoriter. Men det er en bekymring, som de lokal autoriteter skal tage sig af.

Da der blev afholdt en lignende parade i Beograd i 2001, hvilket var deres første nogensinde, blev den fuldstændigt ødelagt af voldelige modaktivister, og det siges, at de lokale hooligans spillede en stor rolle i dette.

Der skulle gå ni år før de turde afholde en lignende parade igen i frygt for, at det ville gå galt igen.

Det bliver spændende at se, hvordan det danske politi har tænkt sig at løse den opgave, for der bliver med garanti noget at se til.

Er Parkens bane dårlig?

Det er ikke mere end en måned siden, at Parken udskiftede græsset. At afholde koncerter på en fodboldbane kombineret med dansk vejr kan ofte give udfordringer i forhold til at bibeholde et velplejet græstæppe.

Da de serbiske spillere mandag aften trænede på Danmarks nationalstadion var de i hvert fald ikke tilfredse.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.