Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 25 maj, 2018

Se Champions League finalen på nettet med live stream

Læs vores optakt til Champions League-finalen mellem Real Madrid og Liverpool, find odds, og se kampen med live stream.

Real Madrid og Liverpool mødes i Champions League-finalen 2018

Lørdag aften spilles et brag af en kamp på Olympiyskiy National Sports Complex i Kiev, når Real Madrid og Liverpool mødes i Champions League-finalen.

Real Madrid har vundet tre af de seneste fire Champions League-trofæer, mens Liverpool ikke har vundet siden magiske aften i Istanbul i 2005. Der er da heller ingen tvivl om, at Real Madrid er favoritter til at vinde CL i 2018, men Liverpool har alligevel vist sig godt frem i denne sæson.

Liverpool har slået rekorden for flest mål på en Champions League-sæson, og The Reds har scoret hele 46 mål i 14 kampe, hvilket er et gennemsnit på vanvittige 3,28 mål/kamp.

Real Madrid og Liverpool har mødt hinanden fire gange i Champions League. Første møde var i 2009, hvor Liverpool først vandt 1-0 på Santiago Bernabeu, mens de vandt hele 4-0 hjemme på Anfield.

Fem år senere vandt Real Madrid hele 3-0 på Anfield, hvorefter de lukkede den med 1-0 i Madrid.

Real Madrid kan vinde tre CL på stribe

I mange år var det umuligt for den forsvarende vinder af Champions League at genvinde pokalen med de store ører året efter, men det har Real Madrid fået ændret godt og grundigt på.

De besejrede både Atletico Madrid i 2014 og i 2016, og i sidste sæson besejrede de Juventus. Dermed kan de vinde den fjerde Champions League-titel på fem sæsoner, hvis de besejrer Liverpool lørdag aften.

De har stort set beholdt samtlige spillere på holdet igennem alene årene, og træner Zinedine Zidane har fortsat ikke tabt i en Champions League knouckout-kamp endnu, hvilket er helt vanvittigt at tænke på.

Real Madrid har vundet 12 Champions League-titler, hvilket er langt flere end noget andet mandskab. Liverpool har vundet fem styks, og det er derfor to af de helt store klubber, vi har med at gøre her.

Liverpools forsvar får problemer

Når man kigger på Real Madrid og Liverpools spillertrupper, så der stor forskel. Samtlige spillere i Real Madrids startopstilling har verdensklasse, men det samme kan ikke siges om Liverpool.

Liverpool hentede i januar Virgil van Dijk i Southampton, og han har givet forsvaret et stort løft. Pludselig virker den anden stopper, Dejan Lovren, mere sikker i sine aktioner, men det ændrer ikke på, at de to backs får problemer.

Trent Alexander-Arnold er kommet lidt ud af det blå, og selvom han har spillet en fin sæson på Liverpools højre back, så bliver han altså testet på det allerøverste niveau i dag. Han kommer til at spille over Marcelo og Ronaldo, og det bliver ekstremt svært.

I venstresiden spiller Liverpool med Andy Robertson, som ligeledes har gjort det flot siden skiftet fra Hull, men han er stadig uprøvet på øverste hylde.

Real Madrid – Liverpool: Startopstillinger

Vi forventer følgende startopstillinger til Champions League-finalen mellem Real Madrid og Liverpool.

Real Madrid (4-4-2): Keylor Navas – Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric, Isco – Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

Liverpool (4-3-3): Loris Karius – Trent Alexander-Arnold, Dejan Lovren, Virgil van Dijk, Andy Robertson – Jordan Henderson, James Milner, Giorginio Wijnaldum – Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané.

Real Madrid – Liverpool: Odds

Real Madrid – Liverpool: Live streaming

Du kan selvfølgelig live streame Champions League-finalen mellem Real Madrid og Liverpool direkte på nettet. Det kræver en bruger hos Viaplay, hvor man kan se masser af fodbold fra Superligaen, Champions League og meget andet!

Hvornår spilles Real Madrid – Liverpool?

Real Madrid – Liverpool spilles lørdag den 26. maj kl. 20.45.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2411 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.

Fact Checked

Faktatjekket af Lars Madsen, Skribent

Opdateret den 2 september, 2021