Mathilde Miller photo
Mathilde Miller

- 24 maj, 2017

Se Champions League-finalen direkte på live stream: Kan Real Madrid slå forbandelsen og genvinde Champions League?

De startede 32 hold tilbage i efteråret 2016, men nu er der kun to der kun to tilbage. Det er sommer, og det er tid til den ultimative fodboldkamp. Det er tid til finale i Champions League, og du kan se med via live stream, når Juventus Real Madrid tørner sammen i Wales.

Det er altid noget specielt, når Champions League-hymnen brager igennem højtalerne på et stadion. Ja, det er det i virkeligheden også, når på TV eller live stream. Lige meget hvordan og hvorledes, man vender og drejer den, er Champions League noget helt særligt for folk med en forkærlighed for legen med læderkuglen.

Kan Real Madrid bryde Champions League-forbandelsen

Det er ikke set, at et hold har formået at genvinde pokalen med de store ører siden turneringen blev skabt i 1992. Det sidste hold, som havde chancen var Manchester United, som vandt 2008 og var i finalen igen i 2009. Den tabte de med 2-0 til FC Barcelona og siden har intet hold været i nærheden af at bryde forbandelsen.

Senest talte man om, at netop FC Barcelona kunne gøre det i sidste sæson, hvor catalanerne havde et vanvittigt efterår, men faldt totalt sammen i knockoutkampene og røg ud allerede kvartfinalen.

I stedte gik trofæet til Real Madrid, der som en anden Fulg Fønix forvandlede en truende katastrofe-sæson til en triumf i Champions League.

Nu står de her så igen, og med den trup de har til rådighed, har muligheden for at blive det første hold til at bryde forbandelsen og genvinde Champions League vel næppe været større?

Super Zidane

Meget af den fremgang kan tilskrives manden på sidelinjen. Det kan godt være, at han bøvlede med både spillet på banen og sine bukser i begyndelsen, men i resultaterne er ikke til at tage fra Zinedine Zidane.

Det er ikke fordi, Real Madrid altid går ud og blæser modstanderne af banen, men de vinder. Og trofæer er noget, de godt kan lide i den spanske Kongeklub.

De har allerede sikret sig mesterskabet i La Liga i år, men det er naturligvis ikke nok. Real Madrid har altid gået efter at være kongerne af Europa, og lørdag d. 3. juni får de chancen for at skrive historie. De er allerede den, hvis det skal lykkes klub i historien, der har vundet turneringen flest gange. Nu kan de også blive de første til at vinde to gange i træk.

Tilbage på toppen

Men Real Madrid skal hive en præstation af de helt store op af lommen, hvis det skal lykkes. På den anden side står italiensk fodbolds helt store Matriark, Juventus. Den gamle dame har kæmpet som en gal i de seneste 10 år for at bevise, at de igen er del er en del af det øverste lag i Europas fodboldheiraki. Det beviste de i virkeligheden allerede i 1015, hvor de var i finalen imod FC Barcelona, men Juve er helt klar til at tage det sidste skridt og genvinde pokalen med de store ører for første gang siden 1996.

Den gamle dame er klar til at danse og er snu som sjældent set.

Hvem står stærkest i Champions League finalen?

Målt på de historik er Real Madrid favoritter til at vinde Champions League 2017.

Men hvordan står de to trupper rent faktisk i forhold til hinanden?

Forsvar

Her er Juventus stærkest. Det kan godt være, at Gigi Buffon har nået en alder, hvor han kunne spille veteranfodbold, men uge efter uge leverer italieneren lige så stilsikre præstationer, som linjerne de skarptskårede jakkesæt italiensk mode er kendt for.

Foran ham ligger to af verdens bedste forsvarsspillere. Pep Guardiola har flere gange været ude med sin beundring for elegante Leonardo Bonucci, som kan læse spillet som få, og samtidig er med i det fremadrettede spil.

Italiensk fodbold er berømt og berygtet for et have fokus på en stærk defensiv og sjældent har en defensiv været så velspillende som hos Juventus lige nu.

Midtbane

Den styrer Real Madrid. Selvom Juve er solide, så er der meget få klubber, der kan stille med en så stærk midtbane som Real Madrid. Både Luka Modric, Casemiro og Toni Kroos kan alt med en bold og kan lave trekanter i et tempo, der kan gøre selv Lionel Messi forpustet.

Angreb

Den vinder Real Madrid også. Juves førstevalg er omtrent lige så gode som de tre fra Real. Men kommer man ud over Paulo Dybala, Mario Mandzukic, Gonzalo Higuain, er der ikke den samme kvalitet.

Fejler Isco eller Karim Benzema kan de altid sætte Gareth Bale, James Rodriguez eller Alvaro Morata ind. Ja, man kunne blive ved. Cristiano Ronaldo skifter man ikke ud.

Alt i alt er der alt mulig grund til at sætte lørdag aften af til årets største fodboldfest, når der skal spilles finale i Champions League på det imponerende Millennium Stadium i Cardiff.

Tilbage er der bare at ønske rigtig god fornøjelse!

Fact Checked

Faktatjekket af Mathilde Miller, Skribent

Opdateret den 2 september, 2021