Se FCK spille Champions League kvalifikation på live stream!

Mandag eftermiddag var der lodtrækning til Champions League-kvalifikationen, og FC København trak de slovakiske mestre fra MSK Zilina. Det gælder runde to, og FCK ville efterfølgende skulle klare sig igennem yderligere to runder for at deltage i gruppespillet i Champions League.

FC København starter på kunstgræs

FC København starter kvalifikationen på udebane i Zilina i det nordlige Slovakiet. Man valgte i 2016 at udskifte græstæppet på Stadion pod Dubnom til kunstgræs, og det kan give FCK problemer. Vi har i Superligaen set, hvordan de har problemer med at spille på plastiktæppet i Farum, hvor de ikke har vundet siden 2013, og Ståle er heller ikke begejstret for underlaget.

Zilina skøjtede uden problemer igennem ligaen sidste år, og især på hjemmebane var de skræmmende. Deres 15 hjemmekampe endte med 14 sejre og en enkelt uafgjort, så de skal nok være i stand til at spille op med københavnerne.

Selvom det er ikke FCK’ernes favoritunderlag, så var situationen nøjagtigt den samme for et år siden, da de påbegyndte den succesfulde CL-kampagne mod Crusaders i Nordirland. De vandt uden problemer kampen 0-3, men Zilina bør være et stærkere hold end Crusaders. Kampen i Zilina spilles den 11. eller 12. juli, og returkampen spilles en uge efter i Parken.

Ståle Solbakken er selvsikker

Selvom Zilina var lige så suveræne i Slovakiet, som FCK var det i Danmark, så regnes danskerne alligevel som værende favoritter. Superligaen er en stærkere liga end den slovakiske Fortuna Liga, og FCK har gentagende gange vist deres værd i Europa, hvor de har deltaget i et europæisk gruppespil i 10 af de seneste 11 sæsoner.

Omvendt har Zilina slet ikke den samme europæiske historik eller rutine. Mens FCK ligger nummer 54 på den europæiske rangliste, som regnes ud fra de seneste fem sæsoners præstationer, så ligger Zilina 235 på samme liste.

De har ganske vist været i CL-gruppespillet i både 2008 og 2010, men de blev sendt hjem på fjerdepladsen ved begge lejligheder. I sidste sæson var de relativt tæt på at slå Athletic ud i playoff-runden til Europa League, men baskerne vandt på udebanemål.

FCK-træner Ståle Solbakken er ikke glad for lodtrækningen, men mener stadig, at FCK skal kunne slå Zilina: ”Jeg kender dem ikke specielt, men vores scouter har set dem, og kender dem, så vi skal nok blive hurtigt opdateret på holdet. Det er en fordel, at vi slutter hjemme, men vi kunne have fået en meget bedre lodtrækning. Men uanset det, er MSK Zilina et hold, vi skal kunne slå”, siger Ståle til FCK.dk

Se Zilina – FC København på live stream

Det er nok kun de mest inkarnerede FCK-fans, som tager turen til Slovakiet for at se kampen. Der er dog fine muligheder for at følge kampen på både TV og live stream. Da Viasat har rettighederne til kampen, vil du kunne se kampen på deres streamingtjeneste Viaplay.

Det er endnu ikke fastlagt præcis, hvornår de to kvalifikationskampe afvikles. Det bliver dog med garanti den 11. eller 12. juli i Zilina og den 18. eller 19. juli i Parken, men vi skal nok melde det ud, når de officielle kamptidspunkter kommer.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.