Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 29 aug, 2017

Bookmakerne: FCK går videre fra Europa League-gruppespillet

FC København har fået nem Europa League gruppe

Der var lodtrækning til Europa League-gruppespillet i fredags, og FC København fik en fin lodtrækning. De er endt i gruppe med Lokomotiv Moskva, Sheriff og Zlín, og er derfor gjort til store favoritter sammen med Lokomotiv Moskva.

Det russiske storhold endte sidste år på en noget skuffende ottendeplads i Premier League sidste år, men de vandt pokalturneringen, og er derfor med i Europa League. De har dog fået en væsentlig bedre start på denne sæson, hvor de efter otte spillerunder ligger på andenpladsen med 19 point.

Sheriff vandt sidste år mesterskabet i Moldova, og startede derfor sæsonen med Champions League-kvalifikation. Her røg de ud til FCKs banemænd fra Qarabag, hvorfor de fortsatte i EL-kvalifikationen. De slog højest overraskende Legia Warszawa ud på udebanemål, og er nu klar til deres første gruppespil siden 2013.

Tjekkiske Zlín spillede i 2004 og 2005 med i Intertoto Cup, men de har aldrig tidligere deltaget i europæisk gruppespil. De endte sidste år på sjettepladsen i den tjekkiske Liga, men de vandt ligeledes pokalturneringen, og røg derfor direkte i Europa League-gruppespillet.

FCK er store favoritter til at gå videre

Bookmakerne vurderer, at FC København har rigtigt fine chancer for at gå videre fra gruppespillet. De møder ganske vist også uerfarne og mindre klubber, men de har virkelig ikke spillet godt i denne sæson. Foruden salgene af de vigtige profiler som Zanka, Cornelius og Augustinsson, så har de bøvlet meget med skader.

Hverken Erik Johansson eller Federico Santander kommer til at deltage i efterårets Europa League-kampe, men klubben har i stedet valgt at hente tre forstærkninger mod slutningen af transfervinduet. Det drejer sig om Denis Vavro, Carlos Zeca og Martin Pusic, som er garderinger til hhv. forsvar, midtbane og angrebet.

Bookmakerne er rimeligt enige om, at FCK går videre. Unibet tilbyder 1.30 på avancement, Betsafe 1.27, mens Danske Spil giver pengene 1.40 gange igen. Det virker ærligt talt ikke særligt tiltrækkende, når man tænker FCKs spil i denne sæson.

Hvis man ikke tror på FCK, så kan man få pengene 2.70 gange igen hos Danske Spil, mens Betsafe giver hele 3.40 på, at FCK ryger ud af gruppen.

FCK starter hjemme imod Lokomotiv Moskva

FC København lægger ud mod gruppen favorit Lokomotiv Moskva hjemme i Parken den 14. september. Hele FCKs program i Europa League ser sådan ud:

14/09: FC København – Lokomotiv Moskva

28/09: Sheriff – FC København

19/10: Zlín – FC København

02/11: FC København – Zlín

23/11: Lokomotiv Mosvka – FC København

07/12: FC København – Sheriff

Se Europa League på live stream

Hvis du vil se Europa League på TV eller live stream, så er der flere muligheder. Discovery Networks har rettighederne til turneringen i Danmark, og de viser kampene på flere af deres kanaler. Det drejer sig om 6eren, Canal 9, Eurosport 1 og Eurosport 2. Hvis du hellere vil EL på live stream, så skal du oprette dig hos Dplay, som er Discoverys streamingtjeneste.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.