Europa League-finalen: Optakt til Chelsea – Arsenal

fodbold stadion

I vores optakt til Europa League-finalen mellem Arsenal og Chelsea kan du læse mere om skader, karantæner, forventede startopstillinger, odds, live streaming og meget mere.

Chelsea og Arsenal mødes i lokalopgør i østen

Onsdag aften mødes Chelsea og Arsenal i en underlig Europa League-finale på det olympiske stadion i Baku.

Der er kun 12 kilometer mellem Chelseas Stamford Bridge og Arsenals Emirates Stadium, men alligevel skal de to mandskaber rejse næsten 5.000 kilometer øst på for at mødes i Aserbajdsjan.

Valget af Baku som finaleby har selvfølgelig fået meget kritik, og der er ikke rigtigt nogle logiske grunde udover penge.

Man må håbe, at al kritikken har lagt sig, når de to mandskaber går på banen.

For Arsenal er kampen ekstremt vigtig – de kan kvalificere sig til næste sæsons Champions League, hvis de vinder Europa League.

Chelsea er allerede kvalificeret igennem Premier League, men derfor er det selvfølgelig stadig vigtig at vinde en titel efter en svær sæson.

Se kort over Premier League-klubberne i London!

Chelsea vurderes som favoritter

Chelsea bliver af de fleste vurderet som favoritter til at vinde Europa League-finalen imod Arsenal. De endte på tredjepladsen i Premier League, men kun med to point flere end Arsenal, men når det kommer til spillernes kvaliteter, så har Chelsea en smule mere at byde ind med.

Det er særligt defensivt, at der er stor forskel på Arsenal og Chelsea. Arsenals stoppere, heriblandt Shkodran Mustafi, har bestemt ikke haft en nem sæson, og de har indkasseret hele 51 mål i 38 Premier League-kampe.

Det har været relativt lige, når Arsenal og Chelsea har mødt hinanden i de nationale kampe. I denne sæson vandt Chelsea 3-2 hjemme på Stamford Bridge, mens Arsenal vandt 2-0 på Emirates Stadium.

Generelt har hjemmeholdet været overlegne, når Arsenal og Chelsea har mødt hinanden, men det bliver nok lige på neutral grund i Baku.

Top 10: Flest mål i Premier League på en sæson!

Arsenal-spiller ikke velkommen i Aserbajdsjan

En af de store kritikpunkter for valget af Baku som arrangør for Europa League-finalen er – udover den lange afstand – at Aserbajdsjan har et særdeles betændt forhold til nabolandet fra Armenien.

Armenere er som udgangspunkt slet ikke velkomne i Aserbajdsjan grundet en længerevarende krig mellem de to lande.

Det er problematisk nok i sig selv, men det bliver slet ikke nemmere af, at Arsenal har armenske Henrikh Mkhitaryan i truppen.

Arsenal har klaget til UEFA og bedt om grundene til at vælge Baku som finalearrangør, men der er ikke kommet meget ud af det indtil videre.

Det kan blive et problem at garantere hans sikkerhed i landet, og da Arsenal mødte Qarabag tidligere på sæsonen var han slet ikke med.

Forventes ikke mange Chelsea- og Arsenalfans i Baku

UEFA er ligeledes blevet beskyldt for at favorisere sponsorer og andre interessenter, der ligger pengene i kassen, og dermed nedprioritere de to holds fans, som bruger tid og penge på at følge deres klubber.

Arsenal og Chelsea har som udgangspunkt kun fået 6.000 billetter hver, hvilket er kritisabelt, når der er plads til 70.000 tilskuere på Baku Olympic Stadium.

Arsenal har eftersigende fået solgt deres andel af billetterne, mens det halter for Chelsea.

Det er ekstremt besværligt at tage turen til Baku, da man skal mellemlande i enten Moskva, Kiev eller Istabul og bruge mange tusindekroner og omkring 10 timer hver vej.

Det ville dog være underligt og meget ærgerligt, hvis der er tomme sæder til en Europa League-finale.

Kan være Maurizio Sarris sidste kamp for Chelsea

I dagene op til Europa League-finalen har der været rygter i pressen om, at Maurizio Sarri er fyringstruet.

Frank Lampard, som har gjort det flot for Derby, skulle eftersigende være på vej til overtage trænersædet, når sæsonen er forbi, og hvis de rygter passer, så er det italienske Sarris sidste kamp i spidsen for Chelsea.

Efter en succesfuld tid i Italien har Sarri haft det meget svært i Premier League med Chelsea. De endte ganske vist på tredjepladsen, men det har til tider set skidt ud, når de har spillet.

Roman Abramovich og Chelsea er ikke just kendt for at have tålmodighed med deres trænere, så det er slet ikke usandsynligt, at han bliver fyret efter kun en (godkendt) sæson i Chelsea.

Chelsea – Arsenal: Skader og karantæner

Arsenal må fortsat undvære profilen Hector Bellerin og reserven Rob Holding, mens der er tvivl om stjernen Aaron Ramsey.

Chelsea må undvære Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek og Antonio Rüdiger.

Når vi kommer tættere på kampstart bliver de to trupper offentliggjort, og da vil vi vide en del mere.

Chelsea – Arsenal: Forventede startopstillinger

Vi forventer følgende startopstillinger til Europa League-finalen Arsenal – Chelsea:

Chelsea

Kepa Arrizabalaga

Cesar Azpilicueta – Andreas Christensen – David Luiz – Marcos Alonso

Mateo Kovacic – Jorginho – N’Golo Kanté

Pedro – Olivier Giroud – Eden Hazard

Arsenal

Petr Cech

Sokratis Papastathopoulos – Laurent Koscielny – Nacho Monreal

Ainsley Maitland-Niles – Lucas Torreira – Granit Xhaka – Sead Kolasinac

Mesut Özil

Pierre-Emerick Aubameyang – Alexandre Lacazette

Arsenal – Chelsea: Odds på Europa League-finalen

Du kan få følgende odds på Europa League-finalen Arsenal – Chelsea hos bet365 (odds er fra 21/05 – 13.00):

  • Chelsea: 2.37
  • Uafgjort: 3.40
  • Arsenal: 2.90

Chelsea – Arsenal: Live Streaming

Du kan live streame Europa League-finalen hos Eurosport Player.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.