Europa League-kvalifikation: Optakt til Rosenborg BK – AFC Ajax

Læs vores optakt til Europa League-kampen Rosenborg BK – AFC Ajax, se odds, og find ud af, hvordan du ser kampen på live stream!

Rosenborg vandt overraskende i Amsterdam

Ajax var store favoritter til at vinde kampen, da de to hold spillede det første opgør på Johan Cruyff ArenA i torsdags. De pressede godt igennem hele kampen, men de fik aldrig bolden i kassen, og Rosenborg vandt overraskende kampen 1-0.

Målet blev sat ind med et kvarter igen af nyindkøbte Samuel Adegbenro, som var på banen for Rosenborg for første gang siden skiftet fra Viking. Dermed har Rosenborg et fantastisk udgangspunkt før returkampen på Lerkendal, hvor de dog forventes at komme under pres.

God kulisse på et udsolgt Lerkendal Stadion

Rosenborg-spillerne kan se frem til god støtte fra de lokale fans i Trondheim, for der er helt udsolgt på Lerkendal Stadion, som har 21.421 siddepladser. Selvom de har haft en fin sæson, så fik de en ringe optakt til kampen, da de tabte 0-1 til Haugesund hjemme på Lerkendal.

Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen havde dog valgt at spare flere profiler forud for den vigtige Ajax-kamp, og Mike Jensen var end ikke på bænken.

Sidst de spillede en stor europæisk kamp hjemme i Trondheim var, da Celtic kom på besøg i Champions League-kvalifikationen. Rosenborg havde også fået et godt udgangspunkt med 0-0 på Celtic Park, men de var meget passive på hjemmebane, og Celtic vandt fortjent 0-1. Man kunne forestille sig, at det samme vil gøre sig gældende nu, hvor Ajax er presset frem, mens Rosenborg kan være afventende.

Ajax vandt langt om længe

Ajax har langt fra fået den ønskede sæsonstart. De røg ud til Nice i Champions League-kvalifikationen, og de tabte i premieren i Æresdivisionen. Siden fulgte nederlaget på hjemmebane imod Rosenborg, men de fik så endelig en sejr i weekendens kamp imod Groningen.

Kasper Dolberg var blevet placeret på bænken efter en sløv sæsonstart uden mål, og den rutinerede målræv Klaas-Jan Huntelaar startede i stedet inde for første gang siden skiftet fra Schalke 04.

Huntelaar kvitterede for tilliden ved at score til 1-0, og Hakim Ziyech ugbyggede føringen kort efter pausen til 2-0. Siden reducerede Groningen til 1-2, mens Lasse Schøne lukkede kampen med et fantastisk mål til 3-1, som du kan se her:

Odds på Rosenborg – Ajax

Ajax er gjort til klare favoritter til det andet opgør, men samlet set er det mere lige. Du kan i øjeblikket få følgende odds hos bet365:

1X2

  • Rosenborg: 4.00
  • Uafgjort: 3.40
  • Ajax: 1.90

Se Rosenborg – Ajax i TV og live stream

Du kan selvfølgelig se Rosenborg – Ajax uanset om du er på farten eller ligger derhjemme i sengen. Ser du kampen på TV, så skal du finde Eurosport 2, og hvis du vil se den på live stream, så skal du oprette en bruger hos Dplay eller Eurosport Player.

Hvornår spilles Rosenborg – Ajax?

Rosenborg – Ajax spilles torsdag den 24. august kl. 20.45 på Lerkendal Stadion i Trondheim.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.