Europa League optakt: Se Ajax – Rosenborg på live stream!

Læs vores optakt til Europa League playoff-kampen Ajax – Rosenborg, find odds og se kampen på live stream hos bet365!

Ajax har fået en dårlig sæsonstart

Der er ingen tvivl om, at Ajax har favoritværdigheden, når de møder Rosenborg over to opgør, men de har fået en bekymrende sæsonstart. De startede ud med at spille Champions League-kvalifikation imod Nice, og de fik egentlig et fint udgangspunkt med 1-1 på udebane.

De havde dog aldrig kontrol over returkampen, og med 2-2 på hjemmebane, skal de nu spille playoff om Europa League i stedet. De tog hul på Æresdivisionen i lørdags, og de tabte 1-2 på udebane imod Heracles, og har dermed fået den værst tænktelige sæsonstart.

Ajax-spillerne er muligvis ramte af den forfærdelige tragedie, der ramte Abdelhak Nouri den 8. juli. Ajax spillede en træningskamp imod Werder Bremen, og midtbanespilleren kollapsede pludseligt. Fem dage senere finder man ud af, at han er blevet permanent hjerneskadet, og fodboldkarrieren fik dermed en forfærdelig afslutning.

Mange danskere i aktion

Kampen bliver speciel set med danske øjne. Vi forventer fire danskere på banen fra kampens start, og det er samtidigt nogle af de helt store profiler på holdene.

Ajax stiller med rutinerede Lasse Schøne og stortalentet Kasper Dolberg. Schøne blev af den tidligere manager Peter Bosz afprøvet i en slags Pirlo-rolle bagerst på midtbanen, og han er blevet en central figur på holdet. Derudover bliver det spændende at følge Kasper Dolberg, som endnu ikke har fået scoret i sæsonsens første tre kampe.

Rosenborg har tre danskere i truppen, men vi forventer ikke, at Jacob Rasmussen spiller fra start. Det kommer Nicklas Bendtner og Mike Jensen dog til at gøre, og de har ligeledes hovedroller på holdet.

Rosenborg har hentet forstærkninger

Rosenborg er midt i den nationale sæson, og de er godt på vej mod endnu et mesterskab. Efter de første 19 runder ligger de suverænt nummer et med syv point ned til Sarpsborg, så det hele handler om den europæiske deltagelse.

De har netop hentet to mand ind til at forstærke truppen, og den ene får allerede chancen imod Ajax. Mandag offentliggjorde de tilgangen af Anders Trondsen, som kommer til fra Sarpsborg, og dagen efter hentede de Eliteserien-profilen Samuel Adegbenro, der tidligere spillede i Viking.

Det er kun sidstnævnte, der er med i truppen i Amsterdam, da man kun må tilføje én spiller pr. Kvalifikationsrunde til truppen. Det ventes, at Anders Trondsen får debut i søndagens kamp imod Haugesund.

Samuel Adegbenro er klar for Rosenborg. Og det er vi strålende fornøyd med. #rbkfotball

A post shared by Rosenborg Ballklub (@rosenborgballklub) on

Ajax: Katastrofalt at ryge ud til Rosenborg

Ajax-træner Marcel Keizer var klar i mælet, da han blev spurgt ind til holdets chancer imod Rosenborg. Han mener, at det ville være en katastrofe for holdet at ryge ud, og siger samtidigt, at holdet er helt bevidst om betydningen af de to kampe.

Ajax gjorde god figur i sidste års Europa League, hvor de tabte finalen til Manchester United. På vejen slog de blandt andre FC København ud, og især hjemme på Johan Cruyff Arena var de meget stærke, og der venter Rosenborg-spillerne en intens atmosfære.

Se Ajax – Rosenborg på live stream!

Heldigvis kan du se Ajax – Rosenborg på live stream hos bet365.

Hvornår spiller Ajax – Rosenborg?

Ajax – Rosenborg spilles torsdag den 17. august kl. 20.45.

Hvor spilles Ajax – Rosenborg?

Ajax – Rosenborg spilles på Johan Cruyff Arena i Amsterdam.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.